Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6931 tot 6935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

De eenvoudigste manier om slapend rijk te worden

Wat als er een manier was om slapend rijk te worden? Zou jij geïnteresseerd zijn? Als we je zeggen dat de overheid, miljonairs en grote beleggingsfondsen deze techniek gebruiken, zou jij ze dan ook toepassen? Het kost je niet veel tijd en moeite, zo eenvoudig kan het zijn. Slapend rijk word je namelijk door eerst jezelf te betalen.

Sommige zullen zeggen ‘Daar zijn ze weer’? Maar lees even verder en alles zal duidelijk worden. Je kan slapend rijk worden door eerst voor jezelf te zorgen en liefst zonder er bij na te denken. Overheden, miljonairs en grote beleggingsfondsen doen dit ook. Waarom? Omdat het werkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Het Japanse schuldenprobleem kan alleen worden opgelost door … kwijtschelding

Japan heeft ’s werelds zwaarste schuldenlast met een economie die al twee decennia stagneert, ondanks massale stimuleringsprogramma’s en negatieve rentes. Momenteel bezit de centrale bank (Bank of Japan) al meer dan één derde van de overheidsschulden en zal deze blijven opkopen om economische groei aan te jagen.

De miljardair en welbekende obligatiehandelaar Bill Gross heeft onlangs gezegd dat de Japanse schuldenlast alleen kan worden teruggedrongen als staatsobligaties door de Bank of Japan worden opgekocht en kwijtgescholden. Hij voorziet een soortgelijk scenario in diverse landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Grondstoffen bijna in bullmarkt

De vier jaar durende berenmarkt die grondstoffen tot het laagste niveau duwde in een kwarteeuw lijkt ten einde te komen. Mogelijke tekorten aan de aanbodzijde liggen voor veel grondstoffen aan de basis van het herstel, schrijft Bloomberg.

De Bloomberg Commodity Index, die uit 22 grondstoffen bestaat, is goed op weg om sinds haar dieptepunt van 20 januari een koersherstel van 20% neer te zetten. Indien de index hierin slaagt, zitten grondstoffen opnieuw in een bullmarkt. Hoe dan ook noteert de index nog steeds 50% onder zijn toppunt van 2011. Grondstoffen zitten al sindsdien in een dalende trend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Gaf het Europees Hof van Justitie het Brits EU-lidmaatschap zonet de doodsteek?

Het ziet er niet zo best uit voor de EU. Op twee weken van het Brits referendum over het EU-lidmaatschap heeft het Brexit-kamp, a.k.a. #VoteLeave, een krappe meerderheid.

Vooral het campagnethema migratie, dat de voorbije week sterk aan bod kwam, lijkt veel twijfelaars te overhalen om voor de Brexit te stemmen.

Een recente uitspraak van het Europees Hof van Justitie kan die voorsprong wellicht nog een stuk groter maken.

Het Hof besliste zonet dat asielzoekers beslissingen van nationale autoriteiten van lidstaten in het kader van het Europese spreidingsplan kunnen aanvechten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Binnenkort: het slechtste pensioen in 30 jaar tijd

Helaas voor veel jongeren die sparen, beleggen of een pensioen opbouwen: de financiële markten hebben andere plannen met jouw geld. “De komende 20 jaar ziet het beeld er niet rooskleurig uit voor investeringen die gericht zijn op de lange termijn”, aldus een citaat uit een onlangs uitgebracht rapport van McKinsey Global Institute.

Iemand van dertig is misschien in de veronderstelling dat zijn opgebouwde kapitaal straks voldoende zal zijn voor een goed pensioen. “Deze aanname is onjuist”, zo zegt McKinsey.