EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6931 tot 6935
Geplaatst op: maandag 25 juli 2016

Gebruik de bankensector voor het voorspellen van de richting van goud

Het is de afgelopen beursweken duidelijk geworden dat de bankensector het beduidend lastig heeft om het hoofd boven water te houden. Sinds vorig jaar zijn de meeste bankaandelen in een dalende trend terecht gekomen en steeds meer analisten beginnen zich daar grote zorgen over te maken.

De oorzaak dat de bankaandelen het op dit moment voornamelijk lastig hebben, komt door het feit dat de rente al jarenlang rond dieptepunten beweegt. In tijden van lage rentes is het voor banken enorm lastig om genoeg winst te genereren. Daarnaast is de verwachting dat de rente in de meeste landen de komende tijd nog wel extreem laag zal blijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 25 juli 2016

Duitsland wil 10 miljard euro investeren in start-ups

De Duitse regering wil met een fonds van 10 miljard euro over tien jaar start-ups ondersteunen, die na een succesvolle oprichtingsfase willen uitbreiden. Dat heeft een woordvoerster van het Duitse ministerie van Financiën bevestigd.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 25 juli 2016

‘EU wil Groot-Brittannië 7 jaar lang vrijstellen van ‘vrij verkeer van mensen’

Groot-Brittannië en de EU onderhandelen over een plan dat de Britten zeven jaar lang zou vrijstellen van de verplichtingen die gepaard gaan met het vrij verkeer van mensen binnen de EU.

Groot-Brittannië en de EU onderhandelen over een plan dat de Britten zeven jaar lang zou vrijstellen van de verplichtingen die gepaard gaan met het vrij verkeer van mensen binnen de EU.

Het Verenigd Koninkrijk zou ondanks dat toch de toegang tot de eenheidsmarkt blijven behouden dankzij haar lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte (EER). Dat meldt de krant The Guardian op basis van diplomatieke bronnen.

Indien deze constructie wordt bevestigd overtreft ze alle toegevingen die voormalig Brits premier David Cameron in Brussel wist los te krijgen. Of het om een permanent alternatief voor EU-lidmaatschap gaat of de constructie een eerste stap is naar een nieuw Brits-Europees samenlevingsakkoord is niet direct duidelijk.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 25 juli 2016

De Crexit: vele malen erger dan Brexit of Nexit

Aankomende jaren zullen bedrijfsschulden almaar toenemen, zo stelt Standard and Poor’s in een rapport. Reden: het goedkope geld van de centrale banken en de lage rente maakt het voor bedrijven (te) aantrekkelijk om schulden aan te gaan.

Maar wat als de omstandigheden veranderen en de geldschieters hun geld willen zien? Dan kan er sprake zijn van een Crexit (credit exit), die kan leiden tot een nieuwe financiële crisis. Volgens Standard and Poor’s is dit een realistisch scenario.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 25 juli 2016

Binnen enkele jaren is yuan derde meest gebruikte valuta

De Chinese yuan wordt steeds belangrijker op de wereldmarkt, dat blijkt uit een analyse van expert Xiang Songzuo, vicedirecteur van het International Monetary Institute (IMI). De expert beweert dat de Chinese eenheidsmunt in 2018 zal uitgroeien tot de derde meest gebruikte valuta ter wereld. Songzuo benadrukt wel dat de munt nog voor enkele internationale uitdagingen staat om de derde plaats te veroveren.

Een sterke prestatie want hoe het er nu naar uit ziet, zal de Chinese munt op korte tijd de Japanse yen en het Britse pond voorbijsteken. Als het daar effectief in slaagt, is de yuan de meest gebruikte eenheidsmunt na de dollar en de euro.

Xiang Songzuo lichtte zijn analyse toe tijdens de bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds in Beijing de afgelopen zondag.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs