Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6936 tot 6940
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Dollar lager, euro en goud omhoog

Goud lijkt een krachtige comeback te maken na 3 jaar aan lagere prijzen. De goudprijs tikte vandaag wederom boven de $1.300 per ounce. Ook de euro weet flink te stijgen ten opzichte van de dollar en noteerde vandaag al boven de 1,16. De Amerikaanse dollar lijkt de grote verliezer.

Maar niet alleen de US dollar doet het slecht, vooral ook de Australische dollar – beter bekend als de Aussie. Haar centrale bank kondigde vandaag aan dat zij haar belangrijkste rentetarief 0,25 procentpunt naar beneden bijstelt naar 1,75 procent. Voor het land het laagste rentetarief ooit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

'Nederland hoeft prominente gaspositie niet te verliezen'

Nederland hoeft zijn prominente positie in de gashandel niet te verliezen, zelfs niet als de productie in Groningen opdroogt.

Van belang is dat Nederlandse handelaren een groot aandeel houden op de gasmarkten en dat Nederland de kennis over de gasinfrastructuur exporteert naar het buitenland, zo schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. 

Econoom Gerben Hieminga verwijst naar de bloemenhandel waar steeds meer bloemen in het buitenland worden geproduceerd, maar waar Nederlandse bedrijven de regiefunctie behouden via Aalsmeer.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

De geschiedenis van negatieve rente

Het is voor het eerst in de monetaire geschiedenis dat er op wereldwijde schaal geëxperimenteerd wordt met een negatieve rente, maar het concept bestaat al veel langer. Marketupdate ging op onderzoek uit en ontdekte dat het eerste academische debat over dit onderwerp teruggaat tot het einde van de 19e eeuw…

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Video: Lars Schall in gesprek met Ronan Manly

Lars Schall van Matterhorn Asset Management sprak met goudmarktanalist Ronan Manly over de laatste ontwikkelingen op de goudmarkt. Manly werkte de afgelopen maanden aan een uitgebreide encyclopedie van de wereldwijde goudmarkt en vertelt daarover in een bijna half uur durend gesprek.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Venezuela kan de bankbiljetten niet meer betalen

De hyperinflatie in Venezuela gaat een nieuwe fase in, want na een tekort aan levensmiddelen, auto-onderdelen en medicijnen dreigt nu ook een tekort aan geld te ontstaan. Het geld verliest zo snel aan waarde dat er voortdurend nieuwe bankbiljetten aangevoerd moeten worden om de economie draaiende te houden.