Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6941 tot 6945
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Column Kees de Kort | De jongeren hebben het moeilijk in Amerika

Steeds meer 55-plussers in de Verenigde Staten vinden werk, en dat betekent dat de jongeren het moeilijk hebben. Ze doen zelfs alsof ze gaan studeren om een studielening te krijgen als een soort uitkering, zegt BNR macro-econoom Kees de Kort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Drummen aan West-Vlaamse tankstations door staking Franse oliesector

Noordwest-Frankrijk staat droog. Zeker 1.600 van de 11.500 tankstations die het land telt, worden getroffen door stakingen in de Franse oliesector. Daardoor is het drummen aan verschillende West-Vlaamse tankstations.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Britse overheid waarschuwt voor recessie bij Brexit

Mochten de Britten in juni besluiten uit de Europese Unie te stappen, dan zal het land minstens een jaar in een economische recessie belanden.

Dat voorspelt de Britse overheid in een maandag gepresenteerde studie naar de gevolgen van een 'Brexit'.

Het Britse ministerie van Financiën schetst daarin twee scenario's, waarbij de economie in de milde variant 3,6 procentpunt minder groeit dan onder de huidige omstandigheden mag worden verwacht. Het complete rampscenario schetst een economische achteruitgang met 6 procentpunt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

'Economische groei eurozone zwakt af'

De economische groei in de eurolanden is deze maand afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin vorig jaar. 

Verbeteringen in Duitsland en Frankrijk werden daarbij tenietgedaan door een verzwakking in andere eurolanden, stelde onderzoeksbureau Markit maandag.

In de industrie van de eurolanden zwakte de groei deze maand licht af, de dienstensectoren gingen in hetzelfde tempo vooruit als in april.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Fed en de rente(verwachtingen)

Het is momenteel het belangrijkste onderwerp binnen de financiële markten: Waar gaat de rente naartoe? De centrale bank roept al jaren dat ze de rente wil verhogen, maar het bleef slechts bij één kleine renteverhoging. Moeten beleggers zich meer zorgen maken voor een lage of een hoge rente?