Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 6941 tot 6945
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Zilveren munten niet aan te slepen bij Perth Mint

De zilveren Kangaroo munten van het Australische munthuis zijn niet aan te slepen in de Verenigde Staten, zo schrijft de Wall Street Journal. Deze nieuwe beleggingsmunt, die vorig jaar gelanceerd werd als goedkoper alternatief voor de Canadese Maple Leaf en de Amerikaanse Silver Eagle, blijkt goed in de smaak te vallen bij beleggers wereldwijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Is goedkoop pond goed nieuws voor citytrip naar Londen?

Nu het Britse pond door de Brexit naar ongekende dieptes tuimelt, lijken er interessante tijden aan te breken voor toeristen. Een citytrip naar Londen of een reisje naar Engeland, Wales of Schotland lijken plots veel aantrekkelijker. En op korte termijn is dat ook het geval. Maar op lange termijn wordt reizen naar het Verenigd Koninkrijk mogelijk veel minder aantrekkelijk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Boris Johnson meteen overhoop met EU over uittredingsprocedure, Schotten roeren zich

Brexit-voorstander Boris Johnson is een grote kanshebber voor de opvolging van David Cameron als premier. Johnson probeerde vrijdag middelpuntvliedende krachten in het Verenigd Koninkrijk de kop in te drukken. En passant bleek ook dat Johnson geen snelle uittreding wil uit de Europese Unie.

In reactie op de uitslag van het EU-referendum, waarbij de Britten in meerderheid kozen voor een vertrek uit de EU, stelde Johnson: “Dit betekent niet dat Verenigd Koninkrijk minder verenigd is, noch dat het minder Europees zal zijn.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit? Nee, Nexit! Nederland is het volgende land dat de EU gaat verlaten

Nu de Britten de EU gaan verlaten, buitelen de voor- en tegenstanders van een Nexit referendum over elkaar en de media is hier momenteel driftig over aan het schrijven.

Wij hebben de belangrijkste artikelen geselecteerd:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Historische vergissing

De Britten gaan ongelofelijk veel spijt krijgen van hun Brexit, betoogt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Groot-Brittannië gaat volgens hem een diepe recessie in.

'De Britten hebben een historische vergissing begaan', zegt De Kort. 'Ze gaan er on-ge-lofelijk veel spijt van krijgen.'

Brexit, zegt hij, heeft alleen maar negatieve consequenties. 'Die politieke partijen zijn verdeeld, niet tussen de partijen, maar door de partijen heen. Er moet als het ware een nieuw politiek landschap komen. Dus: allemaal onzekerheid. En allemaal onzekerheid betekent dat het Engelse publiek en Engelse bedrijven op hun handen gaan zitten. Want als je niet weet wat er gaat gebeuren, word je voorzichtig en doe je niks. Dus die Engelsen staan aan de vooravond - ik denk dat het snel gaat - van een hele diepe recessie.'