Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 6941 tot 6945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Italiaanse banken in de penarie

De Italiaanse banken zitten al lange tijd zwaar in de problemen. Uit de financiële crisis hebben zij blijkbaar niet al te veel lessen getrokken want hun balansen puilen uit van de rommelkredieten. Ze verstrekten massaal leningen waarbij het absoluut niet zeker is dat ze het geld ooit zullen terugzien. Het vertrouwen in de sector staat op een laag pitje en dat heeft zijn repercussies op de gehele Europese sector.

In Italië richtten ze een reddingsfonds op om kapitaalinjecties te doen indien nodig. Het kapitaal werd vooral verschaft door de banken zelf, verzekeraars en andere institutionele spelers. Wanneer dit fonds werd aangekondigd kregen de zwaar afgestrafte aandelen van de Italiaanse banken nog een opstootje. Met vijf miljard euro in de portefeuille is het toch maar een povere troost, zeker in vergelijking met maar liefst 360 miljard aan dubieuze leningen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Snel rijk worden: 7 tips om het onmogelijke te bereiken

Hoe slim of hoe gedreven je ook bent, de wereld is een moeilijke plaats om succes en rijkdom te oogsten. Als je iets wilt bereiken moet je daar voor werken, niets komt vanzelf. Het geheim tot succes en rijkdom ligt dikwijls verborgen in een klein hoekje. Gelukkig heeft iedereen zo’n hoekje.

In dat kleine hoekje schuilt namelijk je mentale aanpak. Het zijn niet altijd de slimste die succesvol worden, het zijn vooral diegene met de beste aanpak die uiteindelijk slagen waar de rest faalt.

Snel rijk worden met deze 7 tips zodat je je slaagkansen drastisch kunt verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Irak blijft aan een hoog tempo olie produceren

De totale olieproductie lijkt haar top te hebben gezien en als gevolg daarvan is de olieprijs de afgelopen weken flink in waarde gestegen. De meeste beleggers rekenen er immers op dat de olielanden er alles aan zullen gaan doen om de productie verder te bevriezen om op die manier de olieprijs te stimuleren.

Maar, een rapport afkomstig van OPEC maakt duidelijk dat Irak nog steeds volop bezig is met het produceren van olie. De Iraakse olie-export is de afgelopen maand flink toegenomen en het lijkt er nog niet op dat Irak binnenkort haar beleid zal gaan aanpassen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Centrale banken zijn hedge funds geworden die hun eigen geld printen

Centrale banken zijn niet langer de ‘Banks of Last Resort’ maar worden steeds meer de ‘Beleggers of First Resort’, zegt Ed Yardeni. Alsof overheidsobligaties opkopen met geprint geld nog niet zot genoeg was als monetair experiment, tasten Draghi, Kurodo, Yellen en Co steeds meer de grenzen van de financiële mogelijkheden af.

Tijdens en na de financiële crisis werden honderden miljarden yens, dollars en euro’s uit het niets gecreëerd om de banken overeind te houden en een implosie van de markt met overheidsobligaties te voorkomen. Maar nu begeven de centrale banken zich op het pad van bedrijfsobligaties en aandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Goud is het eerlijkste geld dat er bestaat

Het team van Slim Beleggen is ervan overtuigd dat de traditionele beleggingen het stilaan moeten afleggen tegenover nieuwe, alternatieve beleggingen. Dit proces duurt jaren maar de trends zijn duidelijk zichtbaar. Vooral goud is een van onze stokpaardjes. Spijtig genoeg bestaat er nogal wat verwarring rond goud. Tijd voor wat opheldering.

De grootste fout die de meeste mensen maken, is dat ze goud zien als een investering. Goud is geen belegging, goud is geld. 100 aandelen Royal Dutch Shell is een belegging, RDS heeft activa, cash flow, maakt winst, … Vastgoed is een investering wanneer je het verhuurt.