Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 6951 tot 6955
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Aandelen Europese banken 15% lager

De aandelenkoersen van verschillende Europese banken zijn vandaag hard onderuit gegaan als gevolg van de Brexit. De Europese index van bankaandelen ging zelfs met 15% onderuit en bereikte het laagste niveau sinds mei 2012, toen de Europese schuldencrisis een hoogtepunt bereikte en de rente op staatsleningen van Zuid-Europese landen omhoog schoot.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit stevent af op overwinning: Britten uit de Europese Unie

Met meer dan driekwart van de stemmen geteld bij het Britse EU-referendum lijkt de Brexit een feit te worden.

Voorstanders van een Brits vertrek uit de Europese Unie hebben het referendum gewonnen. In de laatste districten die nog geteld moeten worden, zijn niet meer genoeg stemmen te vinden om de brexit-voorstanders in te halen. Dat blijkt uit tellingen van de BBC.

Met nog enkele districten te gaan, stonden de voorstanders van een vertrek rond 07.15 uur (Nederlandse tijd) op een totaal van 16.992.701 stemmen. EU-aanhangers hadden 15.812.943 stemmen. De opkomst bij het referendum lag op 72 procent van de Britse kiezers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Dit is hoe erg Europa zal lijden onder Brits 'Leave'

"We're out", klonk het vanmorgen om 5.40u op de BBC. Het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd voor een vertrek uit de Europese Unie. De voorlopige reacties op de financiële markten tonen het beeld dat ons vandaag, maar ook de komende maanden en jaren te wachten staan. Grillige financiële markten en hopen onzekerheid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Pond crasht: munt op laagste niveau sinds 1985

Het Britse pond sterling beleefde vanochtend de grootste tussentijdse val ten opzichte van de dollar in de geschiedenis. Het was ook de meest beweeglijke dag voor de munt ten opzichte van andere valuta, zoals naast de dollar ook de euro en de yen, ooit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beurzen zijn donkerrood openen gegaan

De Europese beurzen gaan vrijdag mogelijk fors lager openen. Door signalen dat het brexit-kamp het beter doet dan verwacht, kleurden de openingsindicatoren voor de graadmeters donkerrood.

De zogenoemde 'future' voor de beurs in Londen staat op een verlies van meer dan 7 procent. ''De aandelenmarkten in Azië bevinden zich in een vrije val'', zo gaf een handelaar aan. Zo kelderde de Nikkei in Tokio tussentijds 3,1 procent en zakte de Hang Seng in Hongkong 3 procent.

Het pond sterling daalde 6,4 procent ten opzichte van de dollar. Omstreeks 05.00 uur werd er een waarde van 1,3758 dollar opgetekend.

De olieprijs zakte scherp. Een vat Amerikaanse olie werd 4,3 procent minder waard op 47,92 dollar. Brent daalde 4,1 procent tot 48,81 dollar. De goudprijs steeg. Beleggers vluchten in onzekere tijden naar veilig geachte beleggingen, zoals het edelmetaal.