Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 6951 tot 6955
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Huizen 4 procent duurder? Prijzen nog steeds 14,6% lager dan top augustus 2008

Bestaande koopwoningen waren in april 4,2 procent duurder dan in april 2015. Dat is een fractie minder dan vorige maand. Toen was de prijsstijging met 4,3 procent de grootste in 8 jaar tijd. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Alle markten onder druk wegens Federal Reserve

Alle markten staan wereldwijd onder druk nadat woensdagavond uit gepubliceerde notulen bleek dat de Amerikaanse Federal Reserve dichter bij een renteverhoging is dan gedacht. Mits de economische cijfers zo’n rentestap verantwoord houden lijken de centrale bankiers hun blik op juni te hebben gericht en dat tempert de aandelenmarkten. Ook op de valutamarkt hebben de Fed-notulen duidelijk effect met een sterke dollar tot gevolg ten koste van alle andere valuta’s, inclusief goud. Ook grondstoffen hebben het zwaar te verduren.

De reactie op de obligatiemarkt was snel te bemerken waarbij het rendement op Amerikaanse tweejaars obligatie naar het hoogste niveau sinds maart ging. Ook staatsobligaties in Europa daalden. De S&P 500 daalde tot het laagste niveau in 2 maanden tijd wegens de bezorgdheid tot renteverhoging. De kansen op een renteverhoging in juni zijn volgens de markt ondertussen gestegen van 4 procent eerder deze week tot 32 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Marc Faber: diversifieer, maar maak goud een prioriteit

De eeuwige doemdenker Marc Faber gaf op CNBC zijn opinie over de volgende maatregelen van de Fed en hoe beleggers hier best op reageren.

Woensdag zei de Fed dat ze mogelijk de rente verhogen in juni. Een slimme zet zo meent Faber, want ze verplichten zichzelf tot niets.

Ze testen enkel het water: “Als in juni de aandelen zijn gedaald, dan zullen ze niets doen. Als de markt relatief stabiel is of stijgt dan zullen ze de rente optrekken.”

Wie denkt dat de Fed in juni de rente zal optrekken, parkeert zijn geld best in dollars volgens Faber.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

In Frankrijk installeert zich een pre-burgeroorlogsklimaat

In Frankrijk heeft de politie woensdag betoogd tegen de politiehaat die de voorbije dagen steeds nadrukkelijker in beeld is gekomen. De voorbije weken zijn 300 politiemannen gewond geraakt bij verschillende betogingen tegen de hervorming van de arbeidswet, die als doel heeft de toegang tot werk te vergemakkelijken door strenge en ingewikkelde arbeidswetten te versoepelen en te vereenvoudigen.

Op een video die ondertussen de ronde doet op internet is te zien hoe een politieman uit zijn auto moet vluchten nadat er een molotovcocktail in wordt gegooid en ‘betogers’ hem met stokken te lijf gaan.

In de krant Le Figaro ziet journalist Ivan Rioufol zijn land stilaan maar zeker in een burgeroorlog wegglijden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Op 30 op pensioen of miljonair met een loon van €40.000. Deze mensen geven het voorbeeld

Je kan op verschillende manieren miljonair worden: een hoog salaris hebben, een eigen bedrijf beginnen, veel geld erven, succesvol beleggen of … op de ouderwetse manier sparen. Dit zijn 3 opmerkelijke verhalen van enkele miljonairs met een gewoon leven.