Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6956 tot 6960
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Denemarken laat zien: consumenten gaan helemaal niet meer uitgeven door negatieve rentes

De Europese Centrale Bank wil de inflatie aanjagen door negatieve rentes te vragen. Maar werkt dat eigenlijk wel? Denemarken hanteert al vier jaar negatieve rentes en daar zijn consumenten juist meer gaan oppotten.

Dat de ECB een negatieve rente gaat toepassen, hangt al een tijdje in de lucht. Banken betalen al een renteboete als ze geld stallen bij de ECB. De negatieve rente voor leningen die banken bij de ECB willen afsluiten, zit er ook aan te komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

In Denemarken heeft de negatieve rente een omgekeerd effect

Een negatieve rente wordt beschouwd als stimulus om de economie van een land of regio een boost te geven. Het zou ervoor moeten zorgen dat particulieren en bedrijven massaal geld gaan lenen vermits het zo goedkoop is. Maar volgens een onderzoek van Bloomberg doet de negatieve rente in Denemarken net het tegenovergestelde.

Al sinds 2012 wordt er een negatieve rente gehandhaafd in Denemarken, het behoort daarmee tot één van de eerste landen ter wereld waar de rente onder nul is gezakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

De 4 fases naar financiële vrijheid – Wanneer je nooit meer moet werken voor geld

De weg naar financiële vrijheid is lang en ligt vol met obstakels. We bereiken financiële onafhankelijkheid wanneer we niet langer verplicht zijn om te gaan werken om voldoende geld te hebben. Er zijn 4 fases die we moeten doorlopen om dit doel te bereiken.

Er is een reden waarom mensen die plots rijk worden – door bijvoorbeeld de lotto te winnen – sneller terug arm zijn dan dat het geld op hun rekening staat. Ze hebben nooit geleerd hoe ze met (veel) geld moeten omgaan. (Bonustip op weg naar financiële vrijheid: stop met op de lotto te spelen)

Deze 4 fases zal je doorlopen om financiële onafhankelijkheid te bereiken waardoor je nooit meer moet gaan werken om financieel rond te komen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Warren Buffett: Bij negatieve rente haal ik geld van de bank

Miljardair Warren Buffett overweegt zijn geld bij de bank weg te halen als de negatieve rente daadwerkelijk bij spaarders in rekening wordt gebracht. Dat zei hij maandag in een interview met CNBC. Het is een opmerkelijke uitspraak voor een belegger van zijn kaliber.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

De proxy war waar niemand het over heeft

Bij beurs.com hebben we het wel eens over de proxy war die Iran en Saoedi-Arabië, q.q. de sjiïeten en soennieten voeren in Syrië.

Onder het mom van een burgeroorlog, etnisch geweld en religieus fanatisme houden beide regionale grootmachten een krachtmeting over de rug van de Syriërs.

Waarom Syrië? Eenvoudig: het is een land met een grote christelijke minderheid. En wie christenen neermaait zit op de snelweg naar het Hiernamaals, of je nu Shia of Sunni bent.