Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 6961 tot 6965
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Binladen Group ontslaat 77.000 buitenlandse werknemers

Het Saoedische bouwconcern Binladen Group, een familiebedrijf opgericht in 1931 door de vader van de vijf jaar geleden gedode voormalige al-Qaida-leider Osama bin Laden, heeft 77.000 buitenlandse werknemers aan de deur gezet. De bouwgroep kampt met ernstige financiële problemen, zo bericht de krant al-Watan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

De onvermijdelijke vraag na de TTIP-leaks: komt het vrijhandelsverdrag er nog wel?

De TTIP-documenten die Greenpeace in handen kreeg, tonen aan dat de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en de EU over het vrijhandelsverdrag TTIP stroef verlopen. De kans is bovendien groot dat de kritiek door de onthullingen nog verder zal aanzwellen.

Bijna vier jaar wordt er nu in het diepste geheim onderhandeld over TTIP. Vanaf maandag liggen plotseling honderden documenten over het verdrag op straat: Greenpeace heeft dossiers in handen gekregen, en die op internet geplaatst. Dat zou weleens grote gevolgen kunnen hebben voor de onderhandelingen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Column Kees de Kort | Loze kreten

Innovatie: iedereen is er gek op, maar in de praktijk komt er maar weinig van terecht, merkt BNR-macro-econoom Kees de Kort op.

"Iedereen heeft altijd zijn mond vol over innovatie, productiviteit, belángrijk, groei, ba ba ba, je kent het wel, startup, disruptie", somt BNR-macro-econoom Kees de Kort op.

Intussen blijkt nu uit een grote enquête van Grant Thornton onder het internationale bedrijfsleven dat minder dan 15 procent dit jaar meer aan Research & Development besteedt dan vorig jaar. De Kort: "Dus we besteden wel, alleen: groeien en méér, dat is heel beperkt."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Goudprijs loopt op tot hoogste niveau sinds begin 2015

De goudprijs is maandagochtend opgelopen tot het hoogste niveau sinds begin vorig jaar.

De zwakke economische groei trekt beleggers al maanden naar het veilig geachte edelmetaal en die lijn werd aan het begin van de nieuwe week doorgezet.

De goudprijs piekte in de ochtendhandel op 1300,88 dollar per troy ounce (31,1 gram). Daarmee werd de grens van 1300 dollar voor het eerst sinds eind januari 2015 doorbroken. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1060 dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

"Belangen multinationals boven mens en milieu" TTIP-teksten gelekt

Documenten over de onderhandelingen rondom het handelsverdrag TTIP zijn gelekt. Greenpeace heeft het materiaal vanmorgen vrijgegeven. Volgens de milieuclub blijkt uit de documenten dat het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten funest is voor milieu en voedselveiligheid.