Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 6961 tot 6965
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Britse overheid waarschuwt voor recessie bij Brexit

Mochten de Britten in juni besluiten uit de Europese Unie te stappen, dan zal het land minstens een jaar in een economische recessie belanden.

Dat voorspelt de Britse overheid in een maandag gepresenteerde studie naar de gevolgen van een 'Brexit'.

Het Britse ministerie van Financiën schetst daarin twee scenario's, waarbij de economie in de milde variant 3,6 procentpunt minder groeit dan onder de huidige omstandigheden mag worden verwacht. Het complete rampscenario schetst een economische achteruitgang met 6 procentpunt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

'Economische groei eurozone zwakt af'

De economische groei in de eurolanden is deze maand afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin vorig jaar. 

Verbeteringen in Duitsland en Frankrijk werden daarbij tenietgedaan door een verzwakking in andere eurolanden, stelde onderzoeksbureau Markit maandag.

In de industrie van de eurolanden zwakte de groei deze maand licht af, de dienstensectoren gingen in hetzelfde tempo vooruit als in april.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Fed en de rente(verwachtingen)

Het is momenteel het belangrijkste onderwerp binnen de financiële markten: Waar gaat de rente naartoe? De centrale bank roept al jaren dat ze de rente wil verhogen, maar het bleef slechts bij één kleine renteverhoging. Moeten beleggers zich meer zorgen maken voor een lage of een hoge rente?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Nieuwe megalomaan project in Dubai moet vorige vastgoedprojecten redden

Tijdens de economische boom voor de financiële crisis werden diverse vastgoedprojecten opgestart in Dubai waarbij de grenzen van het menselijk kunnen werden opgezocht. De bekendste hiervan zijn “Palm Jebel Ali”, “The Palm Jumeirah” en “The World”. Het ene al meer succesvol dan de andere. Na jaren van economische problemen start Dubai nu opnieuw een luxueus programma op om meer rijken aan te trekken.

Het nieuwste paradepaardje dat zal ontwikkeld worden in Dubai heet de “Floating Sea Horse”. Deze drijvende villa’s zullen worden omgeven door kunstmatige eilanden waarbij er een adembenemend zicht wordt beloofd met alle luxe die men kan wensen. De kans dat het daadwerkelijk tot een uitvoeringsfase zal komen is echter klein.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Cayman eilanden derde grootste schuldeiser geworden van Amerikaanse schuld

Financiële centra gerund door hedge funds in de Caraïben  zijn nu de derde grootste eigenaars van de Amerikaanse Staatsschuld. Dit onheilspellende nieuws verscheen vorige week in de Amerikaanse pers. De vraag is niet enkel hoe dit kon gebeuren maar ook wat er nog aan te doen is in de toekomst.

De Cayman eilanden, waar meer hedge funds zijn gedomicilieerd dan elders ter wereld bezitten eind maart 2016 niet minder dan 265 miljard dollar aan Amerikaanse schuldpapier. Een stijging van maar liefst 31% vergeleken met een jaar voordien. Deze cijfers maakte het U.S. Treasury Deparment vorige week bekend waarbij het voor de eerste maal details gaf over de verspreiding van de schuld onder de Caraïbische landen en de OPEC-landen. Dit in navolging van het recht op antwoord door de Freedom-of-Information-Act aangevraagd door Bloomberg News.