Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 6966 tot 6970
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Dit is hoe erg Europa zal lijden onder Brits 'Leave'

"We're out", klonk het vanmorgen om 5.40u op de BBC. Het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd voor een vertrek uit de Europese Unie. De voorlopige reacties op de financiële markten tonen het beeld dat ons vandaag, maar ook de komende maanden en jaren te wachten staan. Grillige financiële markten en hopen onzekerheid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Pond crasht: munt op laagste niveau sinds 1985

Het Britse pond sterling beleefde vanochtend de grootste tussentijdse val ten opzichte van de dollar in de geschiedenis. Het was ook de meest beweeglijke dag voor de munt ten opzichte van andere valuta, zoals naast de dollar ook de euro en de yen, ooit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beurzen zijn donkerrood openen gegaan

De Europese beurzen gaan vrijdag mogelijk fors lager openen. Door signalen dat het brexit-kamp het beter doet dan verwacht, kleurden de openingsindicatoren voor de graadmeters donkerrood.

De zogenoemde 'future' voor de beurs in Londen staat op een verlies van meer dan 7 procent. ''De aandelenmarkten in Azië bevinden zich in een vrije val'', zo gaf een handelaar aan. Zo kelderde de Nikkei in Tokio tussentijds 3,1 procent en zakte de Hang Seng in Hongkong 3 procent.

Het pond sterling daalde 6,4 procent ten opzichte van de dollar. Omstreeks 05.00 uur werd er een waarde van 1,3758 dollar opgetekend.

De olieprijs zakte scherp. Een vat Amerikaanse olie werd 4,3 procent minder waard op 47,92 dollar. Brent daalde 4,1 procent tot 48,81 dollar. De goudprijs steeg. Beleggers vluchten in onzekere tijden naar veilig geachte beleggingen, zoals het edelmetaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Pond omhoog na opmerkingen anti-EU-partij over referendum

Een opmerking van Nigel Farage van de Britse anti-EU-partij UKIP dat de tegenstanders van een brexit het referendum vermoedelijk net gaan winnen, zette donderdagavond het Britse pond sterling direct hoger.

Ook een na het sluiten van de stembureau's gepubliceerde peiling van YouGov, waaruit naar voren kwam dat 52 procent 'In' stemde en 48 procent 'Out', gaf de munt een duwtje.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Banken VS doorstaan stresstest met goed gevolg

Alle grote Amerikaanse banken hebben de recente stresstest van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten met goed gevolg afgelegd. 

Daarbij werd gekeken of de financiële instellingen bestand zijn tegen stevige economische tegenwind.

Onder het zwaarste scenario zouden de 33 banken die aan de test werden onderworpen tezamen circa 385 miljard dollar aan krediet kwijtspelen in een tijdsbestek van nog geen twee uur. De banken bleven daarbij ruim boven bepaalde kapitaalgrenzen die door de toezichthouder werden gesteld.