Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 6966 tot 6970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Marc Faber ziet goud verder stijgen

Marc Faber, gekend van zijn Gloom, Boom, & Doom rapport en zijn krasse uitspraken, liet in een gesprek met de grondstoffenspecialist Kitco verstaan dat goud en goudmijnaandelen nog een flinke rit te gaan hebben. Hij verwacht ook geen renteverhogingen door de Fed.

Faber vindt dat het belangrijk is niet uit het oog te verliezen dat edele metalen recent zijn gestegen van extreem lage niveaus. Hij onderstreept daarenboven dat: “de goudprijs en de koers van heel wat goudmijnen goedkoper zijn dan op het eind van de jaren ’90 wanneer je ze vergelijkt met de hoeveelheid geld en krediet in de wereld vandaag en rekening houdt met het aanhoudende drukken van geld door centrale banken.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

25.000 slachtoffers Madoff komen in aanmerking voor vergoeding

Ruim 25.000 slachtoffers van fraudeur Bernard Madoff komen in aanmerking voor een vergoeding van het speciale fonds dat is opgericht voor gedupeerden.

De beheerder van het Madoff Victim Fund heeft de claims voor een groot gedeelte geïnventariseerd. Zo’n 63.580 claims zijn geanalyseerd, aldus persbureau Reuters.

In totaal claimen gedupeerden 67,8 miljard dollar aan verliezen. Naar verwachting gaat de beheerder van het fonds adviseren om 4 miljard dollar uit te keren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

100-jarige multimiljonair: ‘Rijk worden met beleggen is makkelijk’

De inmiddels 100-jarige Zweedse miljonair Lennart Israelsson verdiende over zijn hele leven nog geen 100.000 euro aan salaris, maar zijn aandelen zijn 16 miljoen euro waard.

Want Israelsson besloot uiteindelijk zelf ook te gaan beleggen, schrijft Business Insider. Voornamelijk omdat hij zelf geen huis kon kopen en mensen om hem heen vermogen zag opbouwen door de stijgende huizenprijzen. Het bleek een slimme beslissing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Wereldwijde economische groei blijft beperkt

De wereldwijde economische groei blijft dit jaar gedrukt worden door een zwakke groei van de opkomende economieën in verband met de lage grondstoffenprijzen en de afnemende export. Dit bleek woensdag uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s, dat zijn groeivooruitzichten voor enkele opkomende economieën heeft verlaagd.

“Het wereldwijde herstel is verder verzwakt, de verwachtingen voor landen blijven ongelijkmatig verdeeld zijn grotendeels zwakker dan in de vorige twee decennia”, zei directeur Elena Duggar van Moody’s. “De wereldhandel blijft gematigd, terwijl de doorwerking van schokken in de opkomende economieën op de financiële markten aanzienlijk is toegenomen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016

Chinese vastgoedsector herrijst uit de as

De Chinese vastgoedsector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Dit lastige klimaat werd met name veroorzaakt door de overbebouwing binnen deze sector gestuurd door de Chinese overheid. Op die manier is handmatig geprobeerd om de Chinese vastgoedmarkt naar boven te sturen. Maar, de kaarten lijken nu een stuk beter geschud te zijn voor de Chinese vastgoedmarkt.

Een grafiek, afkomstig van China NBS, maakt duidelijk dat de Chinese vastgoedsector het de afgelopen twee maanden beduidend beter heeft gedaan dan de afgelopen drie jaar het geval was. Zo kunnen we zien dat het aantal verkochte vierkante meters flink is toegenomen.