EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
21
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6971 tot 6975
Geplaatst op: vrijdag 8 juli 2016

Dit Afrikaans land is op weg om het Singapore van Afrika te worden

Wie spreekt over investeren in Afrika heeft het al lang niet meer alleen over Zuid-Afrika. Ook andere Afrikaanse landen als Nigeria en Angola hebben zich op de kaart gezet dankzij hun olie. Maar het meest veelbelovende land is misschien wel Ethiopië.

Ethiopische politiekers nemen al geruime tijd beslissingen die bijzonder goede resultaten opleveren voor de economie.

Tussen 2004 en 2014 groeide de economie met 8% per jaar! Het land kende zo de hoogste groei van heel het continent.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 8 juli 2016

Europese kerninflatie stelt alweer teleur

Het stimuleringsprogramma van de Europese Centrale Bank werd onlangs pas uitgebreid maar alsnog blijkt het effect uit te blijven op de Europese economie. Dat is de conclusie van de beleidsvergadering over de maand juni. De kerninflatie wilt maar niet stijgen ondanks het opkoopprogramma van bedrijfs- en staatsobligaties. De ECB zegt dat het teleurgesteld is dat hun inspanningen voorlopig nog niet het verhoopte effect hebben.

Hetgeen wat de Europese Centrale Bank niet wilt, is echter wel de realiteit. Dalende consumentenprijzen en lonen ‘teisteren’ de Europese economie. De beleidsmakers lieten weten teleurgesteld te zijn over het feit dat de cijfers voor juni nog altijd geen teken van beterschap vertonen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016

Zo werden Bill Gates en Warren Buffett 25 jaar geleden vrienden

Miljardairs Bill Gates en Warren Buffett zijn al 25 jaar vrienden, goede vrienden. En toch scheelde het niet veel of beide heren hadden elkaar niet ontmoet. Ze ontmoette elkaar voor het eerst op 5 juli 1991. In een blog beschrijft Gates hoe de twee elkaar ontmoet hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016

Politieke en economische onzekerheid drijft belegger naar bitcoin

Transacties met de virtuele munt bitcoin kennen een duidelijke opstoot in periodes van politieke en economische onzekerheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Juniper Research.

Transacties met de virtuele munt bitcoin kennen een duidelijke opstoot in periodes van politieke en economische onzekerheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Juniper Research.

De resultaten van de studie geven aan dat de bitcoin door steeds meer beleggers in periodes van onrust en onzekerheid als een veilige toevluchtshaven wordt bestempeld.

Verwacht wordt dat dit jaar in totaal voor 92 miljard dollar aan bitcoin-transacties zal worden geregistreerd, tegenover minder dan 27 miljard dollar vorig jaar.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016

Bijna tienduizend pensioenen dit jaar gekort

Drie pensioenfondsen gaan dit jaar de pensioenen korten. Dat raakt negenduizend deelnemers en vijfhonderd gepensioneerden.

Drie pensioenfondsen gaan dit jaar de pensioenen korten. Dat raakt negenduizend deelnemers en vijfhonderd gepensioneerden.

Dat maakt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag bekend nadat de toezichthouder de herstelplannen van 183 fondsen heeft beoordeeld.

Dat betekent dat een overgrote meerderheid, 180 fondsen, geen kortingsmaatregelen neemt. 

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs