Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6971 tot 6975
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Blijf in de EU! Dat roepen de G7-landen tegen de Britten

De zeven grootste industrielanden, G7 zijn eensgezind in hun afwijzing van Brexit, een mogelijk besluit van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei zaterdag in de Japanse stad Sendai dat de landen van de G7 het eens zijn over de negatieve gevolgen van die Britse stap indien de bevolking zich op 23 juni in een referendum daartoe uitspreekt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 22 mei 2016

Ruim en betaalbaar wonen? Koop een uitgeleefde flat

De vastgoedprijzen blijven beetje bij beetje stijgen. Daarom kiezen we steeds vaker voor kleinere huizen en appartementen, want die zijn goedkoper. Toch kun je nog altijd ruim en betaalbaar wonen, als je tijdens je zoektocht naar een geschikt pand maar voldoende inlevingsvermogen hebt. Dat had Jordi zeker toen hij deze uitgeleefde flat uit 1954 bezichtigde "Alles was tot op de draad versleten en zag er heel onaantrekkelijk uit. De indeling zat ook niet goed, maar ik was wel gecharmeerd door de grote bewoonbare oppervlakte van 125 m2 en door de vele ramen."

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 21 mei 2016

Koersdoel Goud omhoog bij Goldman Sachs

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor goud flink verhoogd. De bank gaat uit van een goudprijs van....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Vluchtelingen zijn de redding van de Europese economie

Econoom Philippe Legrain, verbonden aan de London School of Economics, is daarentegen van mening dat de vluchtelingen juist de redding van de Europese economie zijn. Volgens zijn berekening gaat de opvang van vluchtelingen de EU ruim 69 miljard euro kosten tussen 2015 en 2020. Maar, de groei van het bruto nationaal product zal in diezelfde periode gaan toenemen met bijna 127 miljard euro.

De gemiddelde vluchteling gaat Europa dus bijna het dubbele opleveren dan dat het Europa aan geld kost. Daarnaast zijn de vluchtelingen een oplossing voor de aankomende vergrijzing. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat Europa ook de komende jaren te maken zal gaan krijgen met een stijging van het aantal 65-plussers en op dat moment kunnen de jonge vluchtelingen goed van pas komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Nederland houdt hoogste kredietwaardering bij S&P

Nederland blijft onverminderd een van de meest kredietwaardige landen ter wereld. Dat stelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag in een rapport over de Nederlandse economie.

S&P handhaafde de kredietpositie van Nederland daarbij in de hoogste categorie: AAA ('triple A'). Volgens het ratingbureau profiteert Nederland van een solide economisch herstel, een sterke concurrentiepositie en de aanhoudende verbetering van de overheidsfinanciën.

De vooruitzichten voor de Nederlandse economie zijn volgens S&P stabiel. De kredietbeoordelaar verwacht daarbij een jaarlijkse groei van bijna 2 procent in de komende drie jaar.