Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 6976 tot 6980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Vluchtelingen zijn de redding van de Europese economie

Econoom Philippe Legrain, verbonden aan de London School of Economics, is daarentegen van mening dat de vluchtelingen juist de redding van de Europese economie zijn. Volgens zijn berekening gaat de opvang van vluchtelingen de EU ruim 69 miljard euro kosten tussen 2015 en 2020. Maar, de groei van het bruto nationaal product zal in diezelfde periode gaan toenemen met bijna 127 miljard euro.

De gemiddelde vluchteling gaat Europa dus bijna het dubbele opleveren dan dat het Europa aan geld kost. Daarnaast zijn de vluchtelingen een oplossing voor de aankomende vergrijzing. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat Europa ook de komende jaren te maken zal gaan krijgen met een stijging van het aantal 65-plussers en op dat moment kunnen de jonge vluchtelingen goed van pas komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Nederland houdt hoogste kredietwaardering bij S&P

Nederland blijft onverminderd een van de meest kredietwaardige landen ter wereld. Dat stelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag in een rapport over de Nederlandse economie.

S&P handhaafde de kredietpositie van Nederland daarbij in de hoogste categorie: AAA ('triple A'). Volgens het ratingbureau profiteert Nederland van een solide economisch herstel, een sterke concurrentiepositie en de aanhoudende verbetering van de overheidsfinanciën.

De vooruitzichten voor de Nederlandse economie zijn volgens S&P stabiel. De kredietbeoordelaar verwacht daarbij een jaarlijkse groei van bijna 2 procent in de komende drie jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Is de valuta oorlog voorbij?

Tijdens de laatste G-20 top is Shanghai zijn er door centrale bankiers zorgen uitgesproken over volatiele markten en het effect van hun monetair beleid. Ze stelden dat wisselkoersmanipulatie bijdraagt aan instabiliteit en beloofden zich hiervan te weerhouden. Maar hoeveel is een woord van een centrale bankier waard?

Met geringe economische groei, lijken interventies in de wisselkoers een aantrekkelijk middel om export aan te jagen. Maar de wereld van valutahandel is een zero sum game – elke winnaar kent een verliezer. Met de G-7 top voor de deur, lijken wisselkoersen een belangrijk thema te worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Cash is op. Saudi’s betalen schuldeisers met wissels

Saudi-Arabië overweegt om zijn onderaannemers met wissels te betalen, zodat het koninkrijk financiële reserves zou kunnen beschermen. Dat hebben een aantal insiders tegenover het persbureau Bloomberg gemeld.

Om een financieel evenwicht te behouden, heeft Saudi-Arabië eerder al de betalingen aan onderaannemers en toeleveranciers vertraagd en werp beroep gedaan op buitenlandse reserves en kredieten van lokale en internationale instellingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Pensioenen van 1,8 miljoen mensen volgend jaar mogelijk omlaag

Naar verwachting moeten 27 pensioenfondsen in 2017 een korting doorvoeren, dat komt neer op in totaal 1,8 miljoen mensen.   

Dat schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vrijdag aan de Tweede Kamer op basis van een rapportage van De Nederlandsche Bank (DNB).

De toezichthouder heeft op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken een rapportage opgesteld naar de financiële positie van pensioenfondsen.