Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 6986 tot 6990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

7 Netflix documentaires over geld en business die je gezien moet hebben

Netflix biedt niet alleen super spannende series zoals ‘Orange is the new Black’ of ‘House of Cards’, je kan er ook interessante documentaires bekijken die je slimmer maken als het aankomt op geld en business.

Ieder van onderstaande 7 Netflix documentaires zouden nog beschikbaar moeten zijn en laten interessante verhalen zien met zeer waardevolle inzichten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 1 mei 2016

Japanse economie in het slop

De Bank of Japan heeft woensdag tegen alle verwachtingen in de markten zwaar teleurgesteld door geen uitgebreidere stimulusmaatregelen aan te kondigen. De rente, die enkele maanden geleden negatief ging, werd niet verder verlaagd en het opkoopprogramma van obligaties en aandelen voor 645 miljard euro per jaar bleef tevens ongewijzigd.

De directe gevolgen waren een lagere beurs en een hogere yen. De duurdere munt doet de economie nog eens extra pijn en deze komt al amper op dreef!

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 mei 2016

Hoofd bankentoezicht ECB bezorgd over lage rente

Danièle Nouy, hoofd bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank (ECB), zegt bezorgd te zijn over de gevolgen van de lage rente voor banken.

Dit zegt ze in gesprek met Het Financieele Dagblad. De lage rente staat “bovenaan de prioriteitenlijst”, aldus de toezichthouder.

De krant merkt op dat ze hiermee iets anders zegt dan centralebankpresident Mario Draghi. Hij verklaarde eerder nog dat de lage rente niet de winstgevendheid van banken onder druk zet.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Grootste Goudmijn staan 129% hoger

De gemiddelde aandelenkoers van de grootste goudmijnen staat inmiddels 129% hoger in 2016. De grootste stijger is....

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Kabinet verkoopt Koninklijke Nederlandse Munt

Het kabinet heeft besloten de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) te verkopen. 

Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën vrijdag na de ministerraad. Het sinds 1567 in Utrecht gevestigde staatsbedrijf verkeert al langer in financiële problemen.

De onderneming beperkt zich alleen tot productie van munten en mist daardoor heel veel kansen, verklaarde de staatssecretaris. Bovendien is deze markt structureel moeilijker geworden. ''Onder overheidsaandeelhoudersschap kan het bedrijf niet echt tot bloei komen.''