Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 71 tot 75
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 december 2017

Nederlanders kopen voor bijna €100 miljoen aan Bitcoin

Bitcoin is booming, ook in Nederland wordt er volop geïnvesteerd in Bitcoin. Uit een analyse van 44.000 transacties die in de eerste drie kwartalen van 2017 zijn gedaan via BTC Direct, één van de grootste cryptocurrency brokers van Nederland, werd voor ruim € 25 miljoen aan bitcoins aangekocht tegen een gemiddelde aankoopkoers van € 2300. Met de huidige koers van circa € 9500 vertegenwoordigen deze bitcoins inmiddels een waarde van bijna 100 miljoen euro.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 december 2017

George Soros: Dollar zal geen wereldreservemunt blijven

Volgens George Soros is het slechts een kwestie van tijd voordat de dollar als wereldreservemunt plaats zal maken voor een nieuw monetair systeem waarin andere valuta een grotere rol spelen en het ‘exorbitante privilege’ van de Verenigde Staten verdwijnen. In een interview met de Financial Times uit 2009 zegt Soros dat China meer zeggenschap moet krijgen in een nieuwe monetaire wereldorde en dat de yuan in waarde zal moeten stijgen ten opzichte van de dollar.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 december 2017

China investeert miljarden in economie Iran

China heeft de laatste jaren miljarden geïnvesteerd in de Iraanse economie, waarmee het land haar invloed in de regio probeert uit te breiden. Sinds het terugdraaien van de Westerse sancties heeft het Chinese investeringsfonds CITIC Group voor omgerekend $10 miljard aan krediet verstrekt, terwijl de China Development Bank overweegt om nog eens omgerekend $15 miljard aan kredieten beschikbaar te stellen aan Iran.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 december 2017

Rusland en China werken aan Euraziatische hogesnelheidslijn

Rusland en China willen de komende jaren miljarden investeren in de aanleg van nieuwe spoorlijnen, zodat er in de toekomst ook hogesnelheidstreinen tussen beide landen kunnen rijden. Een van de projecten is een nieuwe spoorlijn dwars door Kazachstan, die tevens gebruikt kan worden voor het transporteren van goederen van China naar Rusland en Europa.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 3 december 2017

Rusland leent in Chinese yuan vanwege sancties

Het Russische Ministerie van Financiën overweegt voor het eerst obligaties in Chinese yuan uit te schrijven, zo meldt Bloomberg. Het zou gaan om een bedrag van 6 miljard yuan, wat omgerekend iets meer dan $900 miljoen is. De belangrijkste reden waarom Rusland obligaties in yuan uitgeeft is de verslechterde relatie met de Verenigde Staten, waardoor de afhankelijkheid van dollars een potentieel risico is geworden.