Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 701 tot 705
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

S&P waarschuwt voor mogelijke gevolgen 'shutdown' overheid VS

Een mogelijke 'shutdown' van de Amerikaanse overheid kan flinke gevolgen hebben voor de economie in de Verenigde Staten.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft uitgerekend dat het per week minstens zo'n 6,5 miljard dollar schade oplevert als Washington zijn ambtenaren naar huis stuurt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

ABN Amro verhoogt koersdoel goud naar $1.300

Analist Georgette Boele van de ABN Amro heeft haar koersdoel voor goud naar boven bijgesteld, omdat de fundamentals voor het edelmetaal weer wat positiever zijn geworden. De goudprijs brak deze week voor het eerst sinds november vorig jaar door het weerstandsniveau van $1.300 per troy ounce, wat door veel analisten gezien wordt als een zeer positief signaal voor de edelmetalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Noord-Korea geniet een vorm van straffeloosheid. Een verontrustende vaststelling

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft dinsdagavond de Noord-Koreaanse raketlancering boven Japan met klem en unaniem veroordeeld. Maar nieuwe sancties tegen het regime van Kim Jong-un werden niet uitgevaardigd.

In de Franse krant La Voix du Nord denkt Marianne Perron-Doise, een specialiste in strategisch onderzoek aan de Franse École militaire, dat Noord-Korea vandaag van een gevoel van straffeloosheid profiteert en er in is geslaagd om twijfel te zaaien omtrent de capaciteit van Washington om zijn bondgenoten in de regio te beschermen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Italië blijft bijzonder gevaar voor Eurozone

De Economie binnen de Eurozone is terug volop aan het aantrekken waarbij onder meer de Euro en tal van beleggers euforisch reageren. Desondanks dit alles wordt vaak vergeten dat naast het failliete Griekenland een andere grote economie blijft flirten met een default, namelijk Italië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Bitcoin meer en meer de opvolger van goud

De koers van Bitcoin, de gekendste virtuele munt op het internet, blijft hoge toppen scheren. Op wereldschaal blijft deze nog steeds verwaarloosbaar klein al groeit de kans dat Bitcoin de rol van goud als veilige haven langzaam kan overnemen en hierdoor de klassieke economische verhoudingen zal omgooien.