EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7001 tot 7005
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

Goud: om terdege rekening mee te houden!

Hoewel het nog te vroeg is om uit de gestaag oplopende goudprijs conclusies te trekken, lijkt het er niettemin op dat de centrale banken “op weg” zijn de goudteugels wat te laten vieren, na één van de meest destructieve marktoperaties aller tijden. Vanuit een monetair oogpunt is het huidige systeem hard aan vervanging toe daar dit gezien de immense schulden-overhang niet meer valt te saneren. Een nieuw systeem – een Bretton Woods anno 2016/17 – zou dan een wereldvaluta (SDR?) gekoppeld aan goud het licht moeten zien. Daarin zou vervolgens wereldwijd gehandeld worden in de wetenschap dat elk ‘fiat papiertje’ een gouddekking kent, dat te allen tijde tegen goud kan worden ingewisseld mocht in een bepaald land de overheid zich qua uitgaven toch weer te buiten gaan. Goud zal in een dergelijke situatie moeten worden bijgekocht. Op deze manier wordt een land automatisch “teruggefloten”. Meest belangrijk: de belastingbetaler hoeft niet langer op te draaien voor een nieuw bankenfiasco en besmette valuta’s als de dollar, euro en yen behoren hiermee tot het verleden.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

'Italiaanse banken kunnen crisis in financiële sector veroorzaken'

De problemen in de Italiaanse bankensector kunnen zich verspreiden naar de rest van Europa en een ernstige crisis in de financiële sector veroorzaken.

De problemen in de Italiaanse bankensector kunnen zich verspreiden naar de rest van Europa en een ernstige crisis in de financiële sector veroorzaken.

Daarvoor waarschuwt de voorzitter van de Franse bank Société Générale woensdag in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens Lorenzo Bini Smaghi staat het hele bankensysteem onder druk door de onrust in Italië. Italiaanse banken hebben te maken met honderden miljarden aan slechte leningen en de Italiaanse overheid zoekt naar manieren om banken te hulp te schieten, hoewel staatssteun is gebonden aan strenge Europese regels.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

Een van ’s werelds beste olie traders zegt dat de olieprijs niet veel meer kan stijgen

De olieprijs zal het komende anderhalf jaar niet veel meer bewegen, dat zegt Ian Taylor van de Vitol Group en een van ’s werelds beste olie traders. De vraag naar olie zal lichtjes dalen en de raffinaderijen hebben voldoende voorraad ingeslagen.

Er zit veel olie in het systeem en dat zal veel tijd vergen om weg te werken. Taylor voorspelt een olieprijs rond $50 op het einde van dit jaar en $60 tegen het einde van 2017. Dit zou betekenen dat de oliesector een langdurige periode van lage prijzen zoals tussen 1986 en 1999 tegemoet gaat en geen herstel zoals in 2008.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

Brexit: overheidspapier met negatieve rente +$1200 miljard

Dat Brexit een windhoos heeft veroorzaakt op de financiële markten, is een open deur intrappen. Eén van die nare gevolgen is de vlucht naar kwaliteit (lees: overheidsobligaties). Hierdoor kreeg sinds Brexit, volgens Citigroup, een extra $1200 miljard aan overheidspapier een negatieve rente.

Citi onderstreept in een rapport dat vandaag van 10 landen meer dan de helft van het overheidspapier met een negatieve rente noteert, goed voor een totaal van $7500 miljard, een stijging van 20% sinds Brexit. Dat is goed voor 35% van het totale aanbod! En nog is het niet gedaan, schrijft de FT, want er zitten nog meer overheidsobligaties in de wachtkamer zoals de 10-jarige staatsobligaties van Denemarken en Nederland.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2016

Is het economisch herstel zelf een bubbel?

De wereld zit vol met bubbels. Een nieuwe grotere bubbel moet steeds het leeglopen van de vorige opvullen. We sukkelen van de ene in de andere crisis waardoor centrale banken wel nieuwe bubbels moeten blazen om te voorkomen dat we een mega-crash krijgen. Dit wordt dan bestempeld als een economisch herstel.

Maar wat als dat economisch herstel zelf een bubbel is?

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs