Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 7001 tot 7005
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Vijf keer meer winst voor Russisch gasbedrijf Gazprom

Het Russische staatsgasconcern Gazprom heeft in 2015 de winst bijna vervijfvoudigd. 

Er werd een nettowinst behaald van 787 miljard roebel (10,6 miljard euro), tegen 159 miljard roebel een jaar eerder, blijkt uit cijfers die 's werelds grootste gasproducent donderdag naar buiten bracht.

Vorig jaar stond het resultaat zwaar onder druk door verliezen als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten door de zwakke roebel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Deze windmolens voorzien 100.000 gezinnen van stroom

w van een nieuw groot windmolenpark op zee. Nobelwind zal het heten. Er komen vijftig windturbines op een kleine vijftig kilometer voor de kust van Zeebrugge. Het kan 186.000 gezinnen van stoom voorzien.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

China wil grootste goudkluis ter wereld bouwen

De Hong Kong Gold Exchange en de grootste bank van China, de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), slaan de handen ineen voor de bouw van een nieuwe opslaglocatie voor goud in de vrijhandelszone van Qianhai. De bouw van het nieuwe complex zal naar verwachting twee jaar duren en een miljard Hong Kong dollar (€110 miljoen) kosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Weer een centrale bank gehackt!

Ons laatste artikel over de inbraak in de computersystemen van de centrale bank van Bangladesh is nog niet koud of er komt al opnieuw slecht nieuws. Deze keer vanuit Qatar. Ook daar hebben hackers een ravage aangericht.

Bij de centrale bank van de oliestaat werd voor zover bekend geen geld gestolen. Wel werd er 1,4 gigabyte aan informatie gekopieerd en op het internet gedeeld.

Kredietkaartnummers, bankrekeningnummers, adressen en paswoorden van 1.200 mensen en instellingen is nu zomaar te downloaden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Wie wint de olieprijzenoorlog nu eigenlijk?

Wie de olieprijzenoorlog verliest is duidelijk: de Saoedi’s. Dat kon u eerder deze maand bij beurs.com lezen.

Het land is virtueel bankroet en moet nu haar bevolking, die decennialang op riante uitkeringen betaald met olie-inkomsten leefde, aan het werk krijgen.