Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7006 tot 7010
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Weer een centrale bank gehackt!

Ons laatste artikel over de inbraak in de computersystemen van de centrale bank van Bangladesh is nog niet koud of er komt al opnieuw slecht nieuws. Deze keer vanuit Qatar. Ook daar hebben hackers een ravage aangericht.

Bij de centrale bank van de oliestaat werd voor zover bekend geen geld gestolen. Wel werd er 1,4 gigabyte aan informatie gekopieerd en op het internet gedeeld.

Kredietkaartnummers, bankrekeningnummers, adressen en paswoorden van 1.200 mensen en instellingen is nu zomaar te downloaden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Wie wint de olieprijzenoorlog nu eigenlijk?

Wie de olieprijzenoorlog verliest is duidelijk: de Saoedi’s. Dat kon u eerder deze maand bij beurs.com lezen.

Het land is virtueel bankroet en moet nu haar bevolking, die decennialang op riante uitkeringen betaald met olie-inkomsten leefde, aan het werk krijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Column Kees de Kort | Morgen wordt het ook weer licht

Als het goed gaat met een bedrijf kan er meer betaald worden. Maar of dat ook gebeurt, is nou eenmaal in handen van de werkgevers, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. En als die werkgevers niet onder druk worden gezet, dan wordt de loonstijging beperkt.

Maar het kán wel degelijk, meent De Kort, ware het niet dat de positie van werknemers op dit moment te zwak is. "Hoe hoger het loon, hoe meer koopkracht, zo simpel is het." Wel moet je een nadrukkelijk onderscheid maken tussen cao-lonen en zzp'ers, zegt hij. "Die concurreren elkaar kapot. De werkgever vraagt een offerte voor een bepaalde klus en dan moet je niet gek opkijken als hij de goedkoopste pakt. Maar de cao-lonen van vaste werknemers kunnen makkelijk omhoog als de resultaatontwikkelingen voldoende zijn."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Japanse centrale bank verandert beleid niet

De Japanse centrale bank heeft donderdag zijn monetaire beleid ongewijzigd gelaten. Bankgouverneur Haruhiko Kuroda en zijn collega’s willen meer tijd om de effecten van negatieve rentes te beoordelen.

De beslissing komt als een verrassing, een kleine meerderheid van de door persbureau Bloomberg geraadpleegde economen rekende op enige actie van de Bank of Japan in reactie op de recente aansterking van de yen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Maltese bank Nemea onder toezicht geplaatst

De Maltese bank Nemea, die de Belgische markt vorig jaar betrad met een stuntrente van 4 procent op een termijnrekening, wordt onder toezicht geplaatst omwille van ernstige regulatoire tekortkomingen. Er wordt nu onderzocht of de Belgische klanten kunnen terugvallen op enige bescherming.

Vorig jaar werden Belgische spaarders warm gemaakt voor de komst van de nieuwe Maltese bank die de Belgische markt ging betreden met maar liefst een rente van 4 procent op een termijnrekening van vijf jaar.

Ondertussen zijn we een jaar verder en kunnen we concluderen dat er toch heel wat Belgische spaarders zijn ingegaan op het aantrekkelijke aanbod. Volgens De Tijd heeft de Maltese bank ondertussen 6 miljoen deposito’s gekregen van Belgen.