Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7006 tot 7010
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Het ontwikkelingsland bestaat niet meer

In de jongste editie van zijn World Development Indicators maakt de Wereldbank niet langer een onderscheid tussen ontwikkelde naties en ontwikkelingslanden.

Die beslissing weerspiegelt volgens specialisten een belangrijke mijlpaal in de visie op de geografische distributie van armoede en welvaart. Anderzijds moet worden opgemerkt dat er in het verleden nooit een exacte definitie over de onderliggende concepten is afgesproken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

EU spoort Spanje en Portugal aan begrotingstekort terug te dringen

Spanje en Portugal moeten flink aan de bak om hun overheidsfinanciën op orde te brengen. De twee landen moeten structurele maatregelen nemen om het buitensporige begrotingstekort voor dit en volgend jaar fors terug te dringen.

De Europese Commissie besloot woensdag echter nog niet de twee landen te beboeten. Maar begin juli komt het dagelijks bestuur van de EU terug op de kwestie. Hebben Madrid en Lissabon dan geen maatregelen getroffen, dan is het zeer denkbaar dat er een (symbolische) sanctie komt.

Eurolanden moeten een begrotingstekort onder de 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) hebben en een staatsschuld onder de 60 procent van het bbp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Voor het eerst in de historie krijgen we te maken met dit probleem

De wereld moet zich gaan opmaken voor een gigantisch demografisch probleem. Volgens het onderzoek van Census Bureau gaan we namelijk voor het eerst in de historie van de mens te maken krijgen met het fenomeen dat er meer oudere dan jongere mensen zullen zijn.

Volgens Bank of America Merrill Lynch, die de resultaten van US Census Bureau verwerkt heeft, zullen we binnen vijf jaar te maken gaan krijgen met het fenomeen dat er meer mensen boven de 65 jaar zullen zijn dan kinderen onder de vijf jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Dit zijn de 5 rijkste beleggers ter wereld

Geld maakt geld, dat is duidelijk. De 5 rijkste beleggers ter wereld hebben samen een vermogen van meer dan $115 miljard. Ze zijn dan ook alle 5 uiterst succesvol ieder met hun eigen strategie. Zoals te verwachten valt, steekt Warren Buffett er met kop en schouders bovenuit.

Maar wie vinden we nog zoals terug bij de 5 rijkste beleggers ter wereld?

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Goud en Zilver gaan 40% stijgen

De prijs van goud en zilver zullen de komende 2 jaar met 40% stijgen volgens de oudste bank van......