EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7006 tot 7010 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Een Westerse kijk op de Russische Ostpolitik

We hebben het vaak gehad over de Europese Ostpolitik: de houding van Brussel en Washington ten aanzien van de Oost-Europese landen en de Slavische landen van de voormalige Sovjet-Unie, zoals Georgië en de Kaukasusrepublieken.

We hebben het vaak gehad over de Europese Ostpolitik: de houding van Brussel en Washington ten aanzien van de Oost-Europese landen en de Slavische landen van de voormalige Sovjet-Unie, zoals Georgië en de Kaukasusrepublieken.

Laten we het nu eens hebben over de Russische Ostpolitik. Sinds de economische sancties tegen Rusland is die Ostpolitik in een stroomversnelling gekomen.

Zo is er schot gekomen in de ontwikkeling van het Russische Verre Oosten. In een ambitieuze poging om middels het gratis weggeven van landbouwgrond de regio te ontwikkelen, heeft Rusland de aandacht van China getrokken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Koopt de ECB zijn eigen obligaties?

Volgens economen bij Jefferies koopt de Europese Centrale Bank zijn eigen obligaties. Na 18 maanden QE ziet het er naar uit dat het aantal beschikbare obligaties begint op te drogen. Maar de ECB zou geen centrale bank zijn als ze daar geen oplossing voor hebben.

Het opkoopprogramma van overheidsobligaties loopt niet rechtstreeks via de ECB. In de praktijk kopen de nationale centrale banken overheidsobligaties volgens de regels van de ECB. Maar in sommige landen wordt het aantal beschikbare obligaties schaars.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Saoedi-Arabie en Rusland gaan samenwerken aan stabiliseren oliemarkt – media

De twee landen hebben een intentieverklaring ondertekend en gaan een werkgroep opzetten die de oliemarkt in de gaten moet houden en aanbevelingen zal doen om prijsstabiliteit te creëren. De Russische minister van energie, Alexander Novak, sprak van een historisch moment, terwijl zijn ambtsgenoot Khalid al-Falih de hoop uitsprak dat andere olieproducenten ook hun bijdrage zullen leveren aan het bereiken van stabiliteit binnen de oliemarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Als de geschiedenis zich herhaalt, gaat de goudprijs met duizenden dollars stijgen

De grafiek waar iedere goudhandelaar het nu over heeft, schetst een perspectief voor een flinke stijging van de goudprijs.

Natuurlijk, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar goudhandelaren worden begrijpelijk enthousiast over een interessante grafiek van onderzoeksbureau Casey Research waarin de huidige goudrally wordt afgezet tegen die uit het verleden.

[...]

Lees verder op Finanzen.nl
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Chinese bedrijven verliezen recordbedrag

2016 is een recordjaar voor Chinese bedrijven die genoteerd zijn in China zelf (beurzen van Shanghai and Shenzhen). Samen verloren ze immers volgens het onderzoeksbureau Wind Info in het eerste halfjaar een recordbedrag van 62,6 miljard yuan ($9,38 miljard). Een stijging op jaarbasis van 23,5%.

Het is hard gegaan sinds 1995 toen deze zogenaamde mainland bedrijven samen voor het eerst verliezen lieten optekenen, schrijft de Financial Times. In dat jaar werd er collectief $149 miljoen verloren, een peulschil. In crisisjaar 2009 boekten ze voor het eerst meer dan 30 miljard yuan verliezen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs