Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 7011 tot 7015
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Verkoop Zilver Munten +26% Goud 100% hoger

De verkoop van zilver is weer verder gestegen in de eerste 4 maanden van 2016. De verkoop van goud knalde.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Dit land is testcase voor gebruik van langdurige negatieve rentes

Als de interesten te hoog zijn worden er minder kredieten verstrekt en wordt er meer gespaard. Als de interesten laag staan gebeurt net het omgekeerd en wordt de economie gestimuleerd door het hogere uitgavenpatroon. Maar wat gebeurt er als de interesten voor lange tijd negatief blijven?

In Denemarken is de rente reeds lange tijd negatief waarbij het een precedent vormt in de moderne economische wereld. Het is dan ook een voorbeeldcase geworden voor andere centrale banken wereldwijd wat de gevolgen zijn van een dergelijk economisch beleid in een gezonde economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Chinese economie stabiliseert, toch zachte landing?

Nieuwe data omtrent de Chinese economie tonen voor april 2016 een stabilisatie aan.  Dit zou betekenen dat de reeds uitgevoerde stimuli van de Chinese centrale bank hun werk doen en voorlopig niet moeten worden uitgebreid.

De officiële “manufacturing purchasing managers index” stond de voorbije maand op 50,1 volgens het nationale statistisch bureau. Dit is de tweede opeenvolgende maand dat deze indicator boven de 50 staat wat wijst op een verbeterende economische situatie. De niet industriële  PMI die gebruikt wordt voor onder andere de dienstensector daalde lichtjes tot 53,5. Dit na een grote voorwaartse beweging afgelopen maart.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Greenpeace onthult geheime TTIP-documenten

Greenpeace zegt maandagochtend geheime documenten te onthullen over de onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP.

"Daarmee laten we zien hoe onder andere milieu, voedselveiligheid en klimaat op het spel worden gezet'', meldt de milieuorganisatie zondag.

De documenten zouden aantonen dat er sprake is van een "gigantische verschuiving van de macht van burgers naar grote bedrijven''.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Europa kan snel verlost worden van het deflatiespook

De macrocijfers van Eurostat hebben duidelijk gemaakt dat het deflatiespook nog steeds boven Europa hangt. Zo werd bekend dat Europa in april opnieuw te maken had met een prijsdaling in plaats van een prijsstijging. Het uiteindelijke inflatiecijfer kwam uit op -0,2%.

En dit cijfer was iets slechter dan de meeste economen vooraf hadden gedacht. De meeste economen rekenden immers op een prijsdaling met 0,1 procent. Volgens Eurostat is deze prijsdaling met name te danken aan de dalende energieprijzen. Maar, juist daarom kan Europa binnenkort wel eens verlost gaan worden van het deflatiespook.