Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7011 tot 7015
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Koersdoelen Goudprijs grote banken 6% boven huidige prijs

De koersdoelen voor goud van de grootste banken staan gemiddeld 6% boven de huidige.....

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Gemiddelde prijs appartement in Manhattan: 2 miljoen USD

Manhattan wordt steeds meer het exclusieve speelterrein van de internationale elite. Dat de gewone New Yorker er enkel van kan dromen om in de wereldbekende en peperdure wijk te gaan wonen is geen nieuws. Maar nu de gemiddelde prijs van een appartement in die wijk is opgelopen tot 2 miljoen dollar wordt het zelfs voor rijkere New Yorkers moeilijk er nog een stek te verwerven. De skyline van Manhattan krijgt er weer een toren bij, deze keer een 70 verdiepingen tellend appartementsblok. De constructie komt tussen een blok gebouwen, die bekend staat als ‘Billionaire’s Row’, oftewel de ‘Rij der Miljardairs’. In die reeks luxueuze wolkenkrabbers wonen enkel de allerrijksten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Barst enorme schuldenzeepbel in China?

Een onheilsbericht vanuit China: het land stevent af op een schuldenzeepbel. Volgens Deutsche Bank is de toename van ‘onproductieve schulden’ groot. Groter dan in de VS net voor het losbarsten van de kredietcrisis.

Torsten Slok, chief international economist bij Deutsche Bank, loste dinsdag een duidelijke waarschuwing. China zit op een enorme schuldenzeepbel, zegt hij. Hij vergelijkt in onderstaande grafiek hoeveel groei in krediet er nodig is in de VS en in China om 1 percentagepunt economische groei te krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

'Saudi-Arabië geeft 15 miljard aan obligaties uit vanwege lage olieprijs'

Saudi-Arabië gaat dit jaar mogelijk voor 15 miljard dollar (13,4 miljard euro) aan obligaties uitgeven om zijn begroting op orde te brengen.

De lage olieprijs heeft een flink gat in de begroting van het land geslagen, schrijft Bloomberg woensdag. Het zou voor het eerst zijn dat Saudi-Arabië zich op de internationale markten begeeft.

De uitgifte zou volgens bronnen van start gaan in juli, na de vastenmaand Ramadan, maar er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

'Korten pensioenfondsen waarschijnlijker ondanks stabiele dekkingsgraad'

De gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen is in mei stabiel gebleven op 97 procent.

Doordat de zogenoemde beleidsdekkingsgraad wel gedaald is van 102 procent naar 101 procent, wordt het echter steeds waarschijnlijker dat fondsen moeten gaan korten op de pensioenen, meldt Aon Hewitt woensdag.

De beleidsdekkingsgraad is leidend voor kortingen of indexatie. Dit is het voortschrijdend gemiddelde over de twaalf voorgaande maanden.