Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 7026 tot 7030
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Welke boeken lezen rijke mensen?

Maakt het bedrag op je bankrekening een verschil in je literaire smaak? Blijkbaar wel. Rijke mensen lezen meer om zichzelf te verbeteren terwijl mensen met een laag inkomen meer lezen om zichzelf te ontspannen. Dat zegt Tom Corley, auteur van het boek “Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals”.

Corley is er heilig van overtuigd dat onze dagelijkse gewoontes zullen bepalen of we al dan niet rijk en succesvol worden. Volgens hem zijn er viertal gewoontes die de sleutel vormen tot succes. En één van de belangrijkste is volgens hem jezelf steeds proberen te verbeteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Opgepast! India koerst af op problemen.

Raghuram Rajan was een van de prominente economen die in de tweede helft van vorig decennium aan de alarmbel trok en zodoende de economische en financiële crisis correct voorspelde.

Sinds half 2013 is Rajan aangesteld als Centraal Bankier van India. Nu gaat er een schok door de financiële wereld in dat land, omdat de econoom aangeeft snel te zullen opstappen.

Eind september loopt het mandaat van de voormalige chief economist van het Internationaal Monetair Fonds af. De expert, die in het verleden doceerde aan de Universiteit van Chicago, geeft aan terug te willen keren naar de academische wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Economie wereldwijd in de problemen. En wat nu?

De economie koelt af. In de Verenigde Staten van Amerika valt het banenrapport tegen. In China moet de transitie gemaakt worden naar een consumptie-economie voor de middenklasse en valt de groei aanzienlijk terug.

in Zuid-Amerika zitten ze met aanzienlijke problemen. Rusland blijft zwalpen, net als de Europese Unie. En Japan flirt met een recessie.

Vooral Amerika baart weer wat zorgen. Duitsland wordt binnen de Europese Unie en eurozone gezien als de ‘trekker’ van de economie. De zogenaamde ‘locomotief’ die de boel draaiende moet houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Centrale bankpresident India vertrekt

Raghuram Rajan, gouverneur van de centrale bank van India, vertrekt aan het einde van zijn huidige eerste termijn van drie jaar. Dat maakte hij zondag bekend.

De termijn van Rajan, een voormalig hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), loopt tot begin september. Het is voor het eerst sinds 1993 dat een Indiase centrale bankier aan het eind van zijn eerste periode vertrekt. Naar verluidt zijn er zeven kandidaten om hem op te volgen bij de Reserve Bank of India (RBI).

Rajan, die vanwege zijn baan tijdelijk verlof had van de Universiteit van Chicago, wil terugkeren naar de wetenschappelijke wereld. Hij wees in een verklaring op een aantal nog niet afgeronde dossiers, waaronder het opschonen van de met schulden overladen Indiase bankensector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Deze grafiek is het bewijs dat we in een ander tijdperk leven…

Door de globalisering is de verwevenheid tussen landen enorm toegenomen. De internationale verdragen hebben het mogelijk gemaakt dat er een soort van vrij handel regime is gecreëerd tussen landen onderling. Het vrijhandelsverkeer heeft er voor weten te zorgen dat we nu ook heel gemakkelijk producten vanuit het buitenland kunnen halen.

We leven op dit moment in het ‘digitale tijdperk’ en dat is ook aan alles om ons heen te merken. Zo voeren de meeste mensen hun transacties uit op het internet en dat resulteert in minder drukke winkelstraten. De webwinkels vormen het grootste gevaar voor de bestaande traditionele winkelketens. Zeker de winkelketens die er voor hebben gekozen om niet op het internet actief te zijn, liggen in de hoek waar de klappen vallen.