Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 7026 tot 7030
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Leven wordt opnieuw duurder voor Grieken

Het leven wordt opnieuw duurder voor de Grieken. De BTW op de meeste voedingsmiddelen en frisdranken -maar ook in restaurants, bars en tavernes- wordt verhoogd van 23 naar 24 procent. Dat zou ook gelden voor de tickets voor streekvervoer en verkeer over grote afstanden. Benzine en diesel zouden respectievelijk 5 en 8 eurocent per liter duurder worden. Tenslotte gaan ook de belastingen op tabak en op elektronische sigaretten de hoogte in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Olieprijs herstelt fors

De olieprijs vroeg de jongste tijd heel wat aandacht van beleggers. Ook vandaag weer! Goldman Sachs klinkt positiever over olie en de prijzen kenden de laatste maanden een fors herstel waarmee ze op het hoogste peil van 2016 komen te staan. Een vat Brent-olie kost nu meer dan 48 dollar.

De vrees voor een omvangrijk overaanbod op de markten zorgde voor een prijs per vat onder de 30 euro in januari! Deze dip werd snel weer de rug toegekeerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Olieprijs op hoogste peil in zes maanden

De olieprijs stond maandagochtend op het hoogste niveau in zes maanden. Een rapport van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, waarin werd gesteld dat er een einde lijkt te zijn gekomen aan het langdurige overaanbod van olie, gaf de prijs een zetje.

Volgens de analisten van Goldman Sachs is het langdurige overaanbod inmiddels gekanteld naar een tekort in mei, door verschillende verstoringen in de productie- en opslagketen en een robuuste vraag uit onder meer China. Dat weegt volgens de kenners op tegen de hoger dan verwachte productieniveaus van Iran en Irak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

ECB had vergadering met Goldman Sachs vlak voor extra stimulus in maart

In hun drang naar extra transparantie maakt de ECB tegenwoordig bekend welke vergaderingen de ECB-leden hebben, zij het met een vertraging van 3 maanden. Daaruit blijkt nu dat leden van de Europese Centrale Bank een vergadering hadden met Goldman Sachs vlak voor de aankondiging van extra stimulus in maart.

En Goldman Sachs is niet de enige bank die mogelijk een iets betere informatiestroom krijgt, ook BlackRock Inc., Credit Suisse Group AG en Moore Europe Capital Management hadden vergaderingen met ECB-leden in de periode februari – maart.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Deze eenvoudige gewoonte maakt ‘s werelds gelukkigste mensen zo gelukkig

Wie gelukkig wil worden is verplicht dankbaarheid te tonen voor wat hij heeft. Tot die conclusie komen een reeks auteurs van boeken over geluk, waaronder Dr. Niven David, Ed Diener en Gretchen Rubin. Het inzicht dat appreciatie tonen, genieten van het hier en nu en geluk in de toekomst anticiperen je gelukkig maakt is enigszins cliché, maar enkel omdat het keer op keer terugkomt als een cruciale pijler van levensgeluk.

Mensen die de tijd nemen om de schoonheid rondom hen te appreciëren zijn gelukkiger (volgens onderzoek van Dr. David zelfs 12% gelukkiger) dan mensen die er geen moment bij stilstaan en alles tegelijk proberen te doen.