Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7026 tot 7030
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

Gaat Deense negatieve rente nog dieper dan -0,75% binnenkort?

De wereldrecordhouder op het gebied van negatieve rentes is momenteel Denemarken waar men ten allen tijde probeert om de Deense Kroon binnen aanvaardbare grenzen ten opzichte van de euro te houden.

Economen gaan er tot heden van uit dat de eerste positieve rente in Denemarken op zijn vroegst tegen het jaar 2019 zal voorkomen. Door de kans op een Brexit kan dit scenario echter plots wijzigen waarbij een daadwerkelijke exit ervoor kan zorgen dat de Denen de eerste proefkonijnen zouden worden met een nog diepere rente dan men tot nu toe hanteert. Dit alles is zeker niet uit te sluiten nu het ja en neen kamp dicht bij elkaar liggen en de toekomst van het Verenigd Koninkrijk (en bij uitbreiding deze van de Europese Unie) allesbehalve voorspelbaar is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

Digitaal handelen in milligrammen goud: deze startup maakt het mogelijk met ‘bitcoin-technologie’

De startup Digix maakt het rendabel om digitaal te handelen in kleine hoeveelheden goud. Daarbij maken ze gebruik van Ethereum, een gedecentraliseerd platform dat slimme contracten kan afsluiten.

Ethereum maakt gebruik van dezelfde technologie als de virtuele munt bitcoin: de blockchain. Dit is een openbaar, decentraal register waarin alle transacties staan die ooit zijn gedaan. Deze technologie maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een derde partij een betrouwbare transactie uit te voeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

België leent 100 miljoen euro, terug te betalen in 2116

België heeft 100 miljoen euro geleend en moet die een eeuw later, in 2116, terugbetalen. Dat heeft het Agentschap van de Schuld bevestigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

De revolutie stoomt door: nog meer Duits-Russische samenwerking op komst

Daags na 25 april, de herdenking van Elbe Day, sluiten het Duitse Wintershall en het Russische Gazprom Neft een belangrijke deal omtrent technologische samenwerking.

De symboliek is prachtig: op 25 april 1945 ontmoetten Amerikaanse en Russische troepen mekaar voor het eerst in de oorlog, aan de oevers van de Elbe in het Oost-Duitse Hessen.

Om de Westerse-Russische vriendschap kracht bij te zetten zullen Wintershall (een dochter van BASF) en Gazprom Neft (de olie-dochter van Gazprom) de krachten bundelen om nieuwe technieken te ontwikkelen om goedkoper en meer olie uit de bodem te pompen (EOR), aldus Russisch financiële nieuwssite Finam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

DNB mag pensioenfondsen uit goud jagen

Pensioenfondsen die overwegen in goud te beleggen zijn gewaarschuwd, want het college van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft deze week bepaald dat de Nederlandsche Bank toch geen schadevergoeding van €4,8 miljoen hoeft te betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken.