Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 7046 tot 7050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

Central Banks may soon start buying silver

In case of emergency, central banks go back to what they know and to what works. Once silver was a monetary commodity for central banks, today only investors buy silver. Central banks have little to none silver, but things can change – fast. In case of emergency, silver can reclaim its monetary status.

Most investors will see you as a fool when you say central banks can start buying silver even when they aren’t interested in gold. But when you think a little further, it’s not a crazy idea after all. But first you must understand the meaning of money.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

China stevent af op crisis zoals die van 2008

Cijfers van de Bank for International Settlements laten zien dat de totale schulden in de tweede grootste economie ter wereld sinds 2008 explosief zijn toegenomen, van 150 naar 250 procent van het bbp. Een snelle stijging van de schulden is vaak de voorbode van een crisis.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

Bestuurswisseling: Alle aandelen naar Willem Middelkoop

Medeoprichter Edwin Bergshoeff heeft besloten om zich volledig te gaan richten op het beheer van zijn eigen vermogen. Om die reden heeft hij, in goed overleg, besloten om zijn 50% aandelenbelang in Commodity Discovery Management B.V., de beheerder van het fonds, aan Willem Middelkoop aan te bieden en per 1 juni a.s. te vertrekken.

Op 1 mei a.s zal Dr. Andor Lips in dienst treden om Edwin’s positie in de directie over te nemen. Andor was sinds 2010 medeverantwoordelijk voor financieringen t.w.v. honderden miljoenen euro’s in nieuwe mijnbouwprojecten door ING in Amsterdam. Doordat hij zowel een zeer ervaren geoloog is en de financieel-economische aspecten van mijnbouwprojecten van binnenuit kent, was het al langer onze wens om hem aan ons team toe te voegen.

Daarnaast zal ook researcher Terence van der Hout als bestuurder en mede-beleidsbepaler toetreden tot de directie. De rol van Willem Middelkoop, als voorzitter binnen het nieuwe bestuur, blijft in principe ongewijzigd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Saoedi's bereiden zich voor op toekomst na olietijdperk

Saoedi-Arabië bereidt zich voor op een toekomst waarbij het minder afhankelijk is van oliedollars. In dat kader gaat het land een stuk, minder dan 5 procent, van het staatsoliebedrijf Aramco verkopen op de beurs. Het bedrijf zal ook diversifiëren, kondigde de Saoedische prins Mohammed bin Salman aan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Saudi-Arabië wil minder afhankelijk zijn van inkomsten uit olie

Saudi-Arabië wil minder afhankelijk worden van inkomsten uit olie. Het land is van plan de komende jaren fors te investeren in bedrijven en technologieën in andere sectoren.

Die moeten op termijn in staat zijn om tegenvallende inkomsten vanuit de olie-industrie op te vangen. De ambitieuze plannen werden maandag gepresenteerd.

Onder meer wordt het kapitaal van het openbare investeringsfonds verhoogd naar 2 biljoen dollar, tegenover de 160 miljard dollar die er nu in zit. Ook brengt Saudi-Arabië staatsbedrijven naar de beurs. Zo wordt onder meer 5 procent van de aandelen in oliegigant Aramco van de hand gedaan.