Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 7046 tot 7050
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

‘Als Facebook de grootste natie ter wereld is dan hebben we een dictator’

‘Mensen in de techindustrie hebben grote verantwoordelijkheden, maar daar wordt nooit over gediscussieerd. Facebook is [met 1,6 miljard gebruikers] de grootste natie ter wereld en we hebben een dictator, tenminste als je het vanuit democratisch standpunt bekijkt. Mark Zuckerberg is een dictator. Ik heb hem niet verkozen. Maar hij bepaalt wel de regels.’ Dat heeft Peter Sunde gezegd tijdens The Next Web-conferentie in Amsterdam. Sunde is de co-stichter van de Pirate Bay,  een website die torrentlinks indexeert en in december 2014 offline ging nadat de Zweedse politie tijdens een inval een groot aantal servers van de website in beslag nam. Sunde zat een tijd in de gevangenis voor de schending van auteursrechten.

Hoe kon het zo ver komen? “Niet op Facebook zijn is geen optie. Ik ben niet op Facebook en dat heeft grote gevolgen in de offline wereld. Ik wordt niet uitgenodigd op feestjes, ik weet niet wat mijn vrienden doen,… kortom, mensen praten niet langer tegen je omdat je niet op dat sociale netwerk bent. Dat heeft dus gevolgen voor je echte leven.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

VS moet geld vanuit helikopters gaan strooien (en waarom u goud moet bezitten)

De economen van de Ivy League Business Schools zijn het erover eens: “De economie hapert omdat de Centrale Banken niet genoeg geld hebben (bij)gedrukt”

Een vanzelfsprekend absurde stelling, geredeneerd vanuit de omgekeerde wereld. Immers, sinds de Federal Reserve in 2008 de geldpers heeft aangezet is er al voor $3,5 biljoen extra aan briefgeld de economie ingegaan (maar eigenlijk op de aandelenbeurzen terecht gekomen). Daarbij is wereldwijd de rente op historische lage niveau’s aanbeland. Waar het de bedoeling was om de economie van nieuwe impulsen te voorzien is het resultaat dramatisch: de VS, Europa en Japan groeien niet zo traag sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Bitcoin zoeft met gemak door 500 dollargrens!

Het stond in de sterren geschreven dat eenmaal de bitcoin in beweging kwam, de technische uitbraak stevig zou zijn. Welnu, dit weekend is de bitcoin door de 500-dollargrens gebroken en niet zo’n klein beetje. We hadden het vorige vrijdag al zien aankomen…

Tijdens het weekend blijft de markt in bitcoin 24u op 24u open. Er blijven immers ten allen tijde wereldwijd transacties plaatsvinden en de blockchain, waar alle transacties worden opgelagen, blijft altijd maar langer worden. ‘The bitcoin never sleeps’ met andere woorden. De volumes liggen wel wat lager in het weekend dan tijdens de week zodat koersbewegingen scherper kunnen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Niobium, het nieuwe goud?

Niobium is één van de meeste gegeerde materialen op aarde tegenwoordig. Het metaal wordt onder andere gebruikt voor pijpleidingen, raket-en nucleaire brandstof. Daarbovenop is het super hard en  supergeleidend. Het grote minpunt aan dit fantastische materiaal is dat het volledig in handen is van slechts één enkele groep.

Het metaal dat bij velen onbekend is, zit verborgen achter het nummer 41 op de tabel van Mendeljev onder de afkorting Nb. Dit metaal heeft tal van mogelijkheden door de sterkte, super-geleiding en eenvoud om te bewerken. Tot voor kort was dit nauwelijks bekend waarbij dit door de steeds maar groeiende high-tech snel aan belang wint. Het ene negatieve puntje aan dit onontbeerlijke metaal is echter dat het op slechts drie plaatsen ter wereld gewonnen kan worden. Deze plaatsen zijn echter allemaal in de handen van slechts één groep.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Griekse problemen opgelost? Nee!

Zijn we van de Griekse problemen verlost met het nieuwe akkoord dat begin afgelopen week werd aangekondigd? Neen hoor, het probleem werd eigenlijk weer vooruitgeschoven.

Euforie alom, ook op de markten, aangezien de schuldeisers en het noodlijdende land weer een akkoordje sloten waardoor de Grieken hun schulden op korte termijn opnieuw kunnen aflossen.