Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 7066 tot 7070
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

AAA-obligaties bijna uitgestorven!

De negatieve rente op obligaties van stabiele landen en multinationals is niet het enige probleem met vastrentend papier. De veiligste categorie van obligaties is bijna uitgestorven.

Obligaties met een AAA-rating, de hoogst mogelijke rating bij Fitch, S&P en Moody’s, bestaat bijna niet meer. Steeds minder landen en bedrijven kunnen zulke rating vasthouden.

Vorige maand nog verloor ExxonMobil haar AAA-rating… na 67 jaar! De obligaties van het bedrijf werden in 1949 bestempeld als de veiligste die er waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

Geschrokken door de prijsdaling in goud? Houdt rekening met seizoensinvloeden

Goud toont zich momenteel zwak. Het edelmetaal heeft last van een aansterkende dollar, gedreven door verwachtingen over een aanstaande Amerikaanse rentestijging. Naast sentiment en marktfactoren speelt er ook wat anders mee – het seizoen.

Veel beleggers zijn zich onvoldoende bewust dat goud aan seizoensinvloeden onderhevig is. Deze komen voort uit natuurlijke schommelingen aan de vraagzijde. Hierbij spelen onder andere kerstvakantie, het Indiaas trouwseizoen en het Chinees nieuwjaar mee. Deze fluctuaties zorgen voor een redelijk constante onderstroom in goudprijsontwikkeling over het jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

10 redenen dat de aandelenmarkt gaat crashen volgens Credit Suisse

Was de aandelencorrectie van augustus 2015 en februari 2016 slechts voorspel? Steeds meer grote banken worden pessimistisch over de aandelenmarkt. De enige reden dat de aandelenmarkt nog kan stijgen is omdat iedereen negatief is. Ook Credit Suisse geeft enkele forse waarschuwingen.

Op het einde van een stierenmarkt zoekt men naar excuses waarom de stijging blijft duren. De voornaamste reden lijkt nu te zijn dat het allemaal nog wel meevalt in China en dat de waardering nog redelijk is op basis van de verwachte winstcijfers voor 2017. Echter die winstcijfers gaan dan uit van een stijging van 14%. Dit zou de sterkste stijging zijn sinds 2010.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

4 snelle geld tips om miljonair te worden

De jongeren – millennials genoemd, diegene die geboren zijn tussen 1981 en 1996 – hebben het niet gemakkelijk in de nasleep van de financiële crisis. Veel leven er nog bij hun ouders, er is een hoge mate van werkloosheid en een job is niet altijd een carrière. Maar dat wil niet zeggen dat je bij de pakken moet blijven zitten, zeker niet als je onderstaande leest.

Dit zijn de geld tips die je absoluut moet kennen, wil je op een dag als miljonair door het leven gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

Japanse premier waarschuwt voor nieuwe crisis

Volgens de Japanse premier Shinzo Abe ligt opnieuw een wereldwijde economische crisis op de loer. Dat zei de Japanner vrijdag na afloop van het overleg tussen de zeven grootste industrielanden, de G7, in Japan.

Volgens Abe zijn er parallellen te trekken met de crisis die in 2008 volgde op het faillissement van Lehman Brothers.