Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7071 tot 7075
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Deze eenvoudige gewoonte maakt ‘s werelds gelukkigste mensen zo gelukkig

Wie gelukkig wil worden is verplicht dankbaarheid te tonen voor wat hij heeft. Tot die conclusie komen een reeks auteurs van boeken over geluk, waaronder Dr. Niven David, Ed Diener en Gretchen Rubin. Het inzicht dat appreciatie tonen, genieten van het hier en nu en geluk in de toekomst anticiperen je gelukkig maakt is enigszins cliché, maar enkel omdat het keer op keer terugkomt als een cruciale pijler van levensgeluk.

Mensen die de tijd nemen om de schoonheid rondom hen te appreciëren zijn gelukkiger (volgens onderzoek van Dr. David zelfs 12% gelukkiger) dan mensen die er geen moment bij stilstaan en alles tegelijk proberen te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Is dit de “black swan” die zal zorgen voor een nieuwe recessie binnenkort?

We zitten momenteel in een vertragende wereldeconomie waarbij de eerste dominostenen van een nieuwe recessie reeds beginnen te vallen. Dit scenario is volgens economen helaas geen doemscenario meer een steeds sneller wordende realiteit.

Als eerste bewijs hiervoor is de vertragende wereldeconomie zowel in Azië, Zuid-Amerika als het Westen. Als tweede argument zijn de resultaten van multinationals en B2B-ondernemingen teleurstellend door de lage prijs van grondstoffen. Ook de consumenten beginnen nu op de rem te staan wat de economie nog meer in de problemen brengt, dit mede door het gebrek aan vertrouwen in het huidige monetaire beleid.

Dit alles wijst duidelijk op de voorbode van een nieuwe (wereldwijde) recessie. Dergelijke parameters en voortekenen waren zowel in 2001 als 2008 aanwezig waarbij een enkele grote gebeurtenis een kettingreactie in gang ka zetten. Ondanks dat er tal van potentieel tot groei aanwezig is lijkt de wereldeconomie toch eerst door een dal te moeten gaan. Of liever gezegd het dal wat men heeft proberen te vermijden na de vorige financiële crisis. In de Verenigde Staten denkt men dat deze zogenaamde “black swan”  dit geval een zwakke consument zou kunnen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Dit land bekritiseert en profiteert tegelijk het meest van ECB-beleid

De grootste economie van de Eurozone, Duitsland, slaagde er in om in het eerste kwartaal van 2016 de economische groei te verdubbelen. Dit in grote mate door de toegenomen consumptie voortkomend uit het gulle monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

Afgelopen vrijdag maakte het Duitse Federaal Statistisch Bureau deze cijfers bekend waarbij er een kwartaalgroei van 0,7% werd genoteerd, dit in vergelijking met 0,3% in het vierde kwartaal van 2015. Ironisch genoeg zijn het voornamelijk de Duitse politici welke het huidige beleid van de ECB bekritiseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Goud: wel of niet in beleggen?

Warren Buffet vindt goud maar niks. Het Orakel van Omaha heeft een sterke voorkeur voor aandelen en obligaties.

Net als er voor elke belegging voor- en tegenstanders zijn, geldt dit ook voor goud. Het ene kamp ziet een investering in goud als de ultieme verzekering tegen inflatie, een zwakkere Amerikaanse dollar en een eventuele beurscrash. Het nee-kamp, inclusief Warren Buffet, vindt dat goud niet meer thuishoort in het hedendaagse beleggingsportfolio.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Klokkenluider Madoff is nóg grotere fraude op het spoor

Harry Markopolos, verantwoordelijk voor de ontmaskering van Bernie Madoff in 2008, luidt opnieuw de noodklok.

Markopolos onthulde drie nieuwe multi miljarden ponzifraudes op het spoor te zijn, inclusief één die nog groter is dan die van Bernie Madoff. Jammer genoeg geeft Markopolos nog niet de namen vrij van de oplichters. Pas wanneer het bewijs rond is en aangifte bij de SEC (de waakhond van de Amerikaanse beus) doet zal de wereld getuige zijn van nieuwe grote schandalen.

Ponzifraude is een methode om mensen op te lichten een belegging aan te bieden waarbij de uitbetaalde gelden (deels) worden gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten. Vaak biedt de oplichter daarbij een rendement aan dat niet in verhouding staat tot het voorgespiegelde risico. Ponzifraude vertoont sterke gelijkenissen met een piramidespel.