Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 7071 tot 7075
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 april 2016

Deze sector zal met 40 a 96% stijgen in twee jaar als de geschiedenis zich herhaalt!

Als de geschiedenis ons iets leert is het dat ze zich altijd herhaalt. En als de geschiedenis gelijk krijgt, dan staan we voor een stijging van 40 a 96% in de grondstoffensector en de opkomende markten… in slechts twee jaar!

Het is een stelling die Meb Faber oppert na onderzoek over langdurige dalingen in landen en sectoren.

Zijn voorspelling des te interessanter omdat Faber, in tegenstelling tot zijn naamgenoot Marc Faber, niet bekend staat als een ‘goudkever’.

Meb Faber is een valuebelegger en schreef verschillende boeken. Boeken over asset allocatie, de Shiller P/E ratio, het kopiëren van succesvolle beleggers, etc.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 april 2016

Obama waarschuwt dat Brexit einde betekent voor handelsverdragen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag na een gesprek met de Britse premier David Cameron in Londen gewaarschuwd dat de Britten na een eventueel 'Brexit' achter in rij moeten staan voor het sluiten van nieuwe handelsakkoorden met de VS.

De verdragen via de EU gelden dan niet meer voor Londen

Obama breekt tijdens zijn bezoek aan Engeland veelvuldig een lans voor de EU. Cameron zei vrijdag dat hij Obama beslist niet heeft gevraagd dat te doen. Britse tegenstanders van de EU vinden dat Obama zich op een schandalige manier bemoeit met de campagnes voor het referendum in juni.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Merkel loves Draghi en 4 andere dingen die je moet weten

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft ECB-president Mario Draghi een hart onder de riem gestoken. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Grieken dicht bij akkoord met geldschieters, kwijtschelden schuld blijft taboe

Een akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters over de voortgang die Athene boekt in de naleving van de afspraken in ruil voor geld, is nabij.

In de zomer kwamen de eurolanden en Griekenland een nieuw, derde reddingspakket van maximaal 86 miljard euro overeen. Athene moet in ruil voor steun een lijst hervormingen doorvoeren, zoals het pensioenstelsel aanpakken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

IMF-voorspelling loopt achter op de feiten, wereldeconomie stabiliseert wel

Enkele weken geleden lazen we nog dat het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde voor een stagnerende wereldeconomie. Maar de afgelopen week kregen we toch positieve en geruststellende publicaties omtrent de Chinese en Amerikaanse economie, grondstoffen zijn zelfs aan het herstellen. Volgens Keith Wade, hoofdeconoom bij Schroders, lopen ze bij het IMF achter op de feiten.

Het Internationaal Monetair Fonds lijkt niet zo goed te zijn in het maken van voorspellingen. Nog geen week na hun waarschuwing kregen we hoopgevend nieuws over de stabilisatie van de wereldeconomie. Hun voorspelling is eerder een analyse van het eerste kwartaal, aldus Keith Wade in een interview.