Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 7076 tot 7080
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 april 2016

'Fortis hielp bij vermoedelijke belastingontwijking'

Het Belgisch-Nederlandse bank- en verzekeringsconcern Fortis heeft tot eind 2008 duizenden rijke klanten geholpen met mogelijk ontduiken van belasting.

Dat blijkt uit de Panama Papers, een grootschalig journalistiek onderzoek dat de uitgelekte administratie van het Panamese kantoor Mossack Fonseca gebruikt voor onthullingen over belastingontwijking via belastingparadijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 april 2016

Gebruik tweedehandscomputers nekt centrale bank: $81 miljoen gestolen!

Eerder dit jaar stalen hackers $81 miljoen van de centrale bank van Bangladesh. Het was de grootste cyberdiefstal ooit en werd mogelijk gemaakt door de gebrekkige infrastructuur van de bank.

Zo gebruikte de bank tweedehandsonderdelen in haar computers. In plaats van nieuwe netwerkswitches te kopen van enkele honderden dollars, kocht de bank tweedehandsswitches van 10 dollar!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 april 2016

Deze sector zal met 40 a 96% stijgen in twee jaar als de geschiedenis zich herhaalt!

Als de geschiedenis ons iets leert is het dat ze zich altijd herhaalt. En als de geschiedenis gelijk krijgt, dan staan we voor een stijging van 40 a 96% in de grondstoffensector en de opkomende markten… in slechts twee jaar!

Het is een stelling die Meb Faber oppert na onderzoek over langdurige dalingen in landen en sectoren.

Zijn voorspelling des te interessanter omdat Faber, in tegenstelling tot zijn naamgenoot Marc Faber, niet bekend staat als een ‘goudkever’.

Meb Faber is een valuebelegger en schreef verschillende boeken. Boeken over asset allocatie, de Shiller P/E ratio, het kopiëren van succesvolle beleggers, etc.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 april 2016

Obama waarschuwt dat Brexit einde betekent voor handelsverdragen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag na een gesprek met de Britse premier David Cameron in Londen gewaarschuwd dat de Britten na een eventueel 'Brexit' achter in rij moeten staan voor het sluiten van nieuwe handelsakkoorden met de VS.

De verdragen via de EU gelden dan niet meer voor Londen

Obama breekt tijdens zijn bezoek aan Engeland veelvuldig een lans voor de EU. Cameron zei vrijdag dat hij Obama beslist niet heeft gevraagd dat te doen. Britse tegenstanders van de EU vinden dat Obama zich op een schandalige manier bemoeit met de campagnes voor het referendum in juni.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Merkel loves Draghi en 4 andere dingen die je moet weten

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft ECB-president Mario Draghi een hart onder de riem gestoken. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.