Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 7086 tot 7090
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Schlumberger schrapt 2000 banen

De sterke daling van de olieprijzen blijft oliedienstverlener Schlumberger dwarszitten. De onderneming maakte donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend nog eens 2000 banen te schrappen.

Als gevolg van de banenreductie krimpt het personeelsbestand van Schlumberger tot ongeveer 93.000 werknemers. Eind vorig jaar werd al besloten nog eens 10.000 banen te schrappen bovenop de 20.000 die in de anderhalf jaar daarvoor verloren gingen. Grote olieconcerns hebben in reactie op de lage olieprijzen diep in hun investeringsbudgetten gesneden. Door de besparingen zijn wereldwijd al 250.000 banen verloren gegaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Soros heeft plannen

Nadat belegger, zakenman en vooral miljardair George Soros zich al mengde in het Nederlandse referendum over Oekraïne (en geld gaf aan verenigingen die pro dit verdrag campagne voerden), heeft de financiële goeroe nu ook een mening over de hele asiel- en migratiecrisis.

Soros heeft een plan klaar om het hoofd te bieden aan de toestroom van migranten die neerstrijkt in Europese landen. Zo vindt hij dat Europa ieder jaar 500.000 nieuwe asielzoekers moet opnemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Wat gaat de Bank of England doen bij een Brexit?

Op 23 juni mogen de Britten naar de stembussen om te gaan stemmen over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk. Omdat dit referendum steeds dichterbij begint te komen, heeft Bloomberg een marktonderzoek gehouden onder meerdere economen. Dit onderzoek is gedaan om er achter te komen wat de economen verwachten dat de Bank of England gaat doen als de meerderheid van de Britten stemt voor een uittreding uit de Europese Unie.

Uit dit onderzoek blijkt dat ruim 90 procent van de ondervraagde economen van mening is dat de Bank of England zal gaan optreden als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie treedt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

IMF draait 180°

Bij het Internationaal Monetair Fonds hebben ze een slag van de molen gekregen en weten ze het onderhand ook niet meer. Het IMF vergeet alles wat het in de vorige jaren heeft gezegd en geschreven aan politiek-economische adviezen, en verandert het geweer van schouder.

De recente draai van 180° is opvallend. In de crisisjaren (financiële crisis en eurocrisis) stelde het IMF zich over het algemeen klassiek-economisch op: Landen moesten saneringen doorvoeren en de schulden – van de noodlijdende overheden – moesten drastisch naar omlaag. Griekenland is een schoolvoorbeeld van een land dat de austerity-recepten van het IMF kreeg opgelegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Miljonair onthult: “Ik wou dat ik dit wist toen ik nog jong was.”

Succes komt niet vanzelf en het komt ook niet van de ene op de andere dag. Succes heeft een bepaalde mindset nodig, doorzetting en hard werken. Simpelweg succes willen is niet voldoende om miljonair te worden. Succes is als een muis in een pot met room die spartelt totdat de room boter wordt en er uit kruipt.

Het beste dat je kan doen om succesvol te worden, is zo vroeg mogelijk beginnen. De ideale periode zijn de jonge jaren tussen 20 en 30. Je zit nog vol energie, je hebt tijd en je kan van je fouten leren. Waarschijnlijk zal niet iedereen je even serieus nemen, maar in feite is dat hun probleem. Later zullen ze wel anders piepen.

Enkele van de meest succesvolle mensen van vandaag leerden onderstaande ervaringen toen ze nog jong waren wat hen een enorme voorsprong gaf op hun leeftijdsgenoten. En door dat verschil zijn ze vandaag miljonair en de rest niet.