EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7091 tot 7095
Geplaatst op: zondag 3 juli 2016

Brexit-gevolgen blijven uit, markten noteren terug op hoogtepunt. Wat klopt er niet?

Nu de gevolgen van de Brexit een week hebben kunnen bekoelen kunnen de eerste lessen getrokken worden uit deze toch wel historische gebeurtenis. De meest opvallende hierbij is echter dat er vreemd genoeg werkelijk geen remmen zitten op hetgeen de centrale banken momenteel kunnen oplossen.

Na enkele desastreuze dagen in zowel de financiële wereld als op de algemene aandelenmarkten  lijkt het terug business-as-usual . De aandelenmarkten maakten hun verliezen van de laatste dagen terug goed. Enkel de lagere koers van de Britse Pond blijft als bewijs achter dat er een historische gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 3 juli 2016

Frankrijk wil strijd aan met Londen als financieel centrum EU

Frankrijk heeft plannen om van Parijs een aantrekkelijker financieel centrum te maken, zodat de stad kan concurreren met Londen. 

Frankrijk heeft plannen om van Parijs een aantrekkelijker financieel centrum te maken, zodat de stad kan concurreren met Londen. 

Dat zegt de Franse premier Manuel Valls zaterdag tegen de Frans krant Le Parisien. Als gevolg van het aanstaande Britse vertrek uit de Europese UNie staat The City als financieel centrum van de EU ter discussie.

"We weten dat ondernemingen die nu in The City gevestigd zijn, plannen hebben de stad in te ruilen voor Dublin, Amsterdam, Frankfurt of Parijs", aldus Valls. "We werken nu aan maatregelen om onze aantrekkingskracht te versterken."

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 2 juli 2016

Dijsselbloem denkt niet dat Brexit een ramp wordt voor Europa

Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem denkt niet dat het Britse vertrek uit de Europese Unie een ramp wordt voor de Unie.

Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem denkt niet dat het Britse vertrek uit de Europese Unie een ramp wordt voor de Unie.

"Als je het rationeel ontleedt, weet je dat er op een gegeven moment een nieuwe verstandhouding tussen ons en het Verenigd Koninkrijk komt", zegt de minister in een interview met NRC Next.

"Er komt een handelsakkoord, want handel zal blijven bestaan. Al zal dat voor de Britten veel minder aantrekkelijk zijn dan wat ze nu hebben. En het land zal ook voor investeerders veel minder aantrekkelijk zijn. Dat is een feit.”

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 2 juli 2016

"Bedrijven weglokken uit Groot-Brittannië is totaal onfatsoenlijk en schadelijk"

Nu de Britten uit de Europese Unie stappen, moeten Europese landen zich niet inlaten met een soort "opdeling van de buit" door bedrijven weg te lokken uit Groot-Brittannië. Dat zegt de Franse minister van Financiën Michel Sapin.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 2 juli 2016

Pensioen Unie geldt vooral voor NL, niet voor Duitsland!

OK, herinnert u zich de EU Pensioen Unie richtlijn die andere dag in 1 dag tijd ongelezen werd ondertekend door de Nederlandse overheid? Die richtlijn blijkt specifiek te zijn opgesteld voor de 1200+ miljard Nederlandse euro van de Nederlandse pensioenfondsen en Nederlandse pensioenspaarders los te breken uit Nederlandse handen.

“De richtlijn gaat exclusief over Nederland. Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk is 60% van het pensioenvermogen in heel Europa Nederlands: 15 miljoen Nederlanders hebben 1.200 miljard euro, terwijl de andere 400 miljoen inwoners van de EU minder hebben. Duitsland heeft een uitzondering van ongeveer 100% bedongen in rechtsoverweging 16.”

Lees verder op langleveeuropa.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs