Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 7091 tot 7095
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Waarom koopt China zo veel zilver?

Het ziet er naar uit dat er iets groots te gebeuren staat op de zilvermarkt en dat China zich klaar maakt om er ten volle van te profiteren. Sinds augustus 2015 koopt China als een waanzinnige zilver en de trend versnelt nog de laatste maanden. Beleggen in zilver kan dus heel lucratief worden.

Eerder deze week begon China met een eigen prijszetting voor goud en zilver, in yuan. Op deze manier probeert het land meer invloed te krijgen op de goud- en zilvermarkt. Maar terwijl alle ogen gericht zijn op goud, vindt het interessantste verhaal plaats op de zilvermarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

ECB houdt rente op zelfde niveau

De Europese Centrale Bank (ECB) laat het belangrijkste rentetarief ongewijzigd. Het tarief blijft op 0 procent staan.

Later op donderdag zal ECB-president Mario Draghi het besluit toelichten in een persconferentie. De aandacht zal dit keer vooral uitgaan naar wat hij te zeggen heeft over de eerder aangekondigde maatregelen en de ontwikkeling van de inflatie. 

In maart heeft de ECB het belangrijkste rentetarief verlaagd van 0,05 procent naar 0 procent. Banken in de eurozone kunnen daardoor gratis geld lenen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Huizenprijzen stijgen maar door en 6 andere dingen die je moet weten

Nederlandse huizenprijzen beginnen in een aardig stevig tempo te stijgen, blijkt uit cijfers van het CBS. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Grafiek: Oliestaten halen goud weg uit Zwitserland

De olieproducerende landen in het Midden-Oosten hebben de laatste maanden veel meer goud uit Zwitserland gehaald dan normaal, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. Vertrouwen de olieproducerende landen de dollar niet meer en willen ze daarom wat meer goud in bezit hebben? Of worden landen met grote dollarreserves nerveus nu ze zien dat Iran olie in euro’s begint te verhandelen?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Column Kees de Kort | Net zo veel banen, maar minder salaris

De werkloosheid in Nederland neemt langzaam maar zeker af. Maar dat is maar één kant van het verhaal.

Ook in het aantal banen zit een lichte stijging. "Lijkt goed te zijn. Maar als we nou eens een stap verder terug in de tijd nemen, dan zie je dat het aantal mensen met een baan nu net zo hoog is als acht jaar geleden", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.