Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 711 tot 715
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

VBO wil stokoude kerncentrales weer langer open

De werkgeversorganisatie VBO roept voor de zoveelste keer op om de uitstap uit kernenergie niet door te voeren. Ook na 2025 wil ze “een paar” kerncentrales openhouden. Op die manier wordt elk plan om groene energieproductie de boost te geven die het verdient ondergegraven. De nucleaire sector kan zo nog een paar jaar lekker verdienen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Stuurt Merkel aan op normalisatie van Russische relaties?

Een opvallende uitspraak onlangs van bondskanselier Angela Merkel, namelijk het opheffen van de Russische sancties indien er een einde komt aan de vijandelijkheden in Oekraïne. Hierbij vermeldend dat beide economische grootmachten hier hun voordeel mee kunnen halen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

De prijs van onafhankelijkheid van Rusland

De VS willen voorkomen dat Europa te afhankelijk wordt van energie uit Rusland en is daarom begonnen met de levering van vloeibaar aardgas. In juni kwam het eerste schip met Amerikaans aardgas al aan in Polen en vorige week stak het eerste Amerikaans schip met steenkool de Atlantische Oceaan over om in Oekraïne haar lading te lossen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Sigmar Gabriel: Amerikaanse kernwapens moeten weg uit Duitsland

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel steunt het voorstel van SPD-politicus Martin Schulz om alle Amerikaanse kernwapens in het land weg te halen, zo bericht de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens onbevestigde bronnen zouden er op dit moment nog ongeveer twintig Amerikaanse kernwapens in Duitsland aanwezig zijn, namelijk bij de militaire basis bij Büchel in de Eifel. Minister Gabriel bracht deze week een bezoek aan Washington, waar hij met zijn Amerikaanse collega Rex Tillerson en met voormalig minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger sprak over de gevaren van nucleaire bewapening.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Van Euroscepsis, de dingen die voorbijgaan

De Franse president Emmanuel Macron is in wezen de verpersoonlijking van het nieuwe Europese elan. Al helpt natuurlijk dat het economisch wat beter gaat en de politieke onzekerheid is afgenomen, zegt macro-econoom Kees de Kort.