Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 7106 tot 7110
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

JP Morgan: Nieuwe bull market voor goud is begonnen

De goudprijs is dit jaar al 20% gestegen, maar volgens analiste Solita Marcelli van JP Morgan is dit nog maar het begin van een nieuwe en langdurige bull market in goud. De bank adviseert haar klanten zelfs om goud te kopen, omdat het edelmetaal door de extreem lage rente een interessant alternatief is geworden voor staatsobligaties. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Woningmarkt Nederland dendert door maar zit ook op slot

Begin dit jaar kocht de Amsterdamse horeca-ondernemer Won Yip voor zo’n 16 miljoen euro wat toen het duurste appartement van Nederland was. Nu wordt hij alweer overtroefd, volgende week gaat een penthouse van 25 miljoen euro in de verkoop.

Sprekend over de woningmarkt in Amsterdam kan best gezegd worden dat het een gekkenhuis is. Peter Boelhouwer, sociaal geograaf en hoogleraar woningmarktbeleid aan de TU Delft gaf eerder aan dat voor hem vast staat dat een nieuwe huizenbubbel dreigt. Bij vraagprijzen van 275.000 euro voor een woning van twee kamers moeten ouders vaak bijspringen want de prijzen liggen veel te hoog, gekeken naar de inkomens.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

De geheime schande van de Amerikaanse middenklasse

Hebt u een reserve van 400 dollar (350 euro) mocht zich mogen een noodgeval voordoen? Het lijkt in ieder geval geen onoverkomelijke som, maar uit recente cijfers van de Amerikaanse centrale bank (FED) blijkt dat ruim 47% van de Amerikanen de som zouden moeten lenen of iets zouden moeten verkopen om aan de cash te raken. Deze financiële onzekerheid wordt door journalist, historicus en filmcriticus Neal Gabler in het magazine The Atlantic de ‘geheime schande van de Amerikaanse middenklasse’ genoemd. Hij weet waar hij over praat, want Gabler behoort tot die 47%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Het is een bloedbad binnen de oliesector

Sinds het begin van dit jaar is de olieprijs bezig aan een dappere herstelbeweging, maar voor heel veel oliebedrijven is deze herstelbeweging net iets te laat gekomen. De dalende olieprijs van de afgelopen jaren heeft namelijk een gigantisch bloedbad aangericht binnen de oliesector en het is nog maar de vraag of daar binnenkort een einde aan gaat komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

China: de alarmerende schuldenberg in 3 eenvoudige grafieken

De massale opbouw van schulden deed de globale aandelenbeurzen bij het begin van het jaar even op hun grondvesten daveren. Ondertussen is het nieuwe normaal teruggekeerd en noteren de aandelenbeurzen zowat overal ter wereld in de buurt van hun recordhoogtes.Toch blijft de Chinese situatie zorgen baren. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs publiceert 3 grafieken die een idee geven van hoe de situatie in China de voorbije jaren is geëscaleerd.

De massale opbouw van schulden deed de globale aandelenbeurzen bij het begin van het jaar even op hun grondvesten daveren. Ondertussen is het nieuwe normaal teruggekeerd en noteren de aandelenbeurzen zowat overal ter wereld in de buurt van hun recordhoogtes.De Chinese economie – de op een na grootste ter wereld – is steeds afhankelijker van geleend geld.