Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7106 tot 7110
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Beleggen in de elektrische revolutie? Volg de koperprijs

Als de elektrische revolutie doorzet zou koper wel eens een cruciale belegging kunnen worden.

Omdat de wereldwijde middenklasse steeds verder groeit, wordt ook de behoefte aan elektrische apparaten steeds groter. Onder meer over dat idee schreef investeerder Gianni Kovacic het boek ‘My electrician drives a Porsche’, waarover Business Insider bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Pensioenkortingen steeds dichterbij

Pensioenkortingen dreigen. Bij alle grote Nederlandse fondsen zit er te weinig geld in kas en als de pensioenfondsen het komende jaar geen miraculeus herstel laten zien, gaan de pensioenen vanaf 2017 drastisch omlaag. De dekkingsgraden zijn momenteel dramatisch laag. De pensioenfondsen moeten een dekking hebben van minimaal 105 procent.

Het ABP heeft nu een dekkingsgraad van 90 procent, zorgpensioenfonds Zorg en Welzijn maar 89 cent. De kans dat in 2017 de pensioenen moeten worden verlaagd, wordt daardoor steeds groter. Van de grote fondsen staat alleen pensioenfonds voor de Bouw er nog redelijk voor, met een dekkingsgraad van 103,9 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Pensioenfondsen in zwaar weer: korting komt dichterbij

De kans dat pensioenen volgend jaar moeten worden gekort is afgelopen kwartaal gegroeid. Door de lage rente is de financiële positie van de grote Nederlandse pensioenfondsen verder weggezakt.

De fondsen kwamen donderdag met een sombere boodschap voor hun deelnemers. ,,Kortingsmaatregelen in 2017 komen met de dag dichterbij”, zei directeur Guus Wouters van metaalfonds PMT. ,,We verkeren in de gevarenzone”, benadrukte ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool. ,,Er blijft een aanzienlijke kans dat we de pensioenen in 2017 voor het eerst in ons bestaan moeten verlagen”, aldus directeur Peter Borgdorff van zorgfonds PFZW.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Prijzen koopwoningen snelst gestegen sinds acht jaar tijd

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in maart het snelst gestegen sinds acht jaar tijd. De huizen waren 4,3 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. 

Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Italiaanse shockkunstenaar plaats massief gouden toilet in New Yorks museum

De Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan, een van de best betaalde ter wereld en in 2011 gestopt omdat hij de kunstwereld zat was, is terug.

Het Guggenheimmuseum in Manhattan gaat in mei zijn nieuwste werk plaatsen: een massief, 18-karaats gouden toilet naar een oorspronkelijk ontwerp van wc-fabrikant Kohler.