Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 7106 tot 7110
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Venezolanen slaan online aan het ruilen door crisis

Door het instorten van de lokale economie is geld in Venezuela amper nog iets waard en voorraden in winkels zijn binnen no-time weg. Inwoners zijn dan ook massaal online aan het ruilen geslagen om toch aan hun boodschappen te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Er dreigt een nieuw bankschandaal te ontstaan in Spanje

Tijdens de financiële crisis was de Spaanse banksector een van grootste slokkoppen voor financiële steun. Sindsdien is Spanje en de banksector een schoolvoorbeeld geworden van de manier waarop je een crisis moet aanpakken, althans zo lijkt het. Maar schijn bedriegt en in Spanje nog veel meer.

De laatste jaren kende de Spaanse banksector al verschillende schandalen. Er werd niet alleen €240 miljard slechte leningen in een apart fonds gestoken, er was ook het schandaal rond Bankia en een schandaal rond een uitgifte van preferente aandelen (o.a. aan kinderen en mensen met Alzheimer). Maar de 6e grootste bank van Spanje, Banco Popular, gaat nu nóg een stap verder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Dit is een supernova die op een dag zal exploderen

De rente op 10-jarige staatsleningen van Duitsland, ging vanmorgen voor het eerst negatief.

Beleggers die deze obligaties kopen, lenen hun geld voor een periode van 10 jaar aan de Duitse overheid en krijgen aan het einde van deze periode minder terug.

Deze activa worden dus niet gekocht voor de onderliggende winstgevendheid (die is er namelijk niet).

Het enige waarop kopers kunnen hopen, is dat er een nog grotere zot opduikt dan hen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

Goudmijnaandelen op een belangrijk keerpunt

Dit is een zeer interessante periode voor goudmijnaandelen. Na jaren lang besparen, kosten verlagen, schulden afbetalen en reorganiseren, komen veel goudmijnen op een punt dat ze weer aan groeien kunnen denken. Dit kan door interne projecten uit te breiden of door overnames. We leggen je uit wat dat betekent voor de aandeelhouders.

Nadat de goudprijs gestegen was tot meer dan $1.900 per ounce leken de bomen tot in de hemel te groeien voor de goudmijnen. Een enorme schuldenberg, slecht management en een daling van de goudprijs met 40% zorgde voor een van de donkerste periodes in de geschiedenis. Maar sinds begin dit jaar brandt de lamp opnieuw en worden de vooruitzichten weer positief.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

'Ericsson ontslaat drieduizend tot vierduizend medewerkers'

Het Zweedse Ericsson is van plan om drieduizend tot vierduizend medewerkers te ontslaan om kosten te besparen. Het bedrijf heeft last van een dalende vraag naar telecomapparatuur.

Vooral in Europa en Latijns-Amerika is er minder behoefte aan de apparatuur van Ericsson, zo meldt Svenska Dagbladet op basis van anonieme bronnen.

De ontslagronde wordt naar verluidt in de zomer bekendgemaakt. Mogelijk moeten er daarna nog meer banen verdwijnen.