Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7111 tot 7115
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

De ontkoppeling tussen de Amerikaanse economie en de beurs in 11 signalen

De Dow Jones steeg dinsdag met liefst 222 punten en niemand die kon uitleggen waarom. Het nieuwe economische normaal in deze met goedkoop geld overspoelde wereld is de totale ontkoppeling tussen de aandelenbeurzen en de man in de straat. Wall Street vs. Main Street, zoals de Amerikanen zeggen.

Sommige analisten zien een parallel met de beursbewegingen net voor de grote financiële crisis van 2008. Michael Snyder verzamelde 11 minder rooskleurige feiten over het Amerikaanse succesverhaal.

De totale waarde van alle door Amerikaanse bedrijven verkochte goederen en diensten daalt al twee jaar en ligt nu zo’n 15% lager dan eind 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Nooit gezien! Wereldwijde elite roept ‘Koop Goud’

Als het over goud gaat, heb je meestal 2 kampen: de elite die goud een barbaars relikwie noemt … en de goudkevers die hun kluizen vol goud stoppen in afwachting van het einde van de wereld. Maar wat als er enkelingen uit de eerste groep openlijk hun liefde gaan verklaren voor goud? Wat betekent dat?

Om duidelijk te zijn, beide kampen zijn verkeerd, zegt Jim Rickards. De wereld zal niet vergaan maar iedereen zou toch een deel goud moeten hebben als een soort verzekering tegen financiële onheil. Wanneer het toverstokje van de centrale banken uitgewerkt is, kan goud best wat financiële soelaas brengen. En dat lijkt de elite stilaan te beseffen.

Wanneer de afzweerders van goud ineens goud gaan omarmen, kan je spreken van een aardverschuiving. Kenneth Rogoff, Harvard professor en auteur van ‘This time is different’ (een technisch maar zéér interessant boek over de gevolgen van te veel overheidsschulden) riep onlangs op dat groeilanden goud moeten kopen als diversificatie van hun dollars.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Celstraf van 4,5 jaar voor rol Britse bankier in grote fraudezaak

Een Britse bankier van Deutsche Bank is donderdag in Londen veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor handel met voorkennis. Een accountant die meehielp met de fraude moet 3,5 jaar de gevangenis in. 

De straffen die zijn opgelegd gaan de boeken in als de hoogste ooit in het Verenigd Koninkrijk voor handel met voorkennis.

De twee, die de beschuldigingen ontkenden, werden maandag al schuldig bevonden en kregen donderdag hun straf te horen. De rechter sprak daarbij van "aanhoudend, langdurig en opzettelijk oneerlijk gedrag" en een grote inbreuk op het vertrouwen. Drie andere bankiers werden vrijgesproken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Terreur in de 21ste eeuw? Gescheiden worden van onze smartphone…

In een recent Brits onderzoek erkent één op de vier ondervraagden dat ze last hebben van scheidingsangst als ze hun smartphone voor een uurtje moesten missen. Meer dan de helft van de 2.000 ondervraagden gaf ook toe dat ze liever minder tijd online zouden doorbrengen. Een ganse bevolking verslaafd aan de geconnecteerde wereld? Daar lijkt het wel op, suggereert het onderzoek. De gemiddelde Brit spendeert 39 procent van z’n tijd online en bijna één op de drie ondervraagde Britten geeft toe zijn smartphone elk half uur te checken om te kijken of ze iets gemist hebben. Bijna twee op de drie ondervraagden zegt angstig te worden als ze niet snel kunnen antwoorden op mails, berichten en telefonische oproepen. In de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar loopt dat zelfs op tot 80 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

De belastingaangifte van Donald Trump… Een nieuwe ‘Bin Laden’?

In 2006 bevond een kwart van de 500-eurobiljetten zich in Spanje, een land met een economie die in die tijd goed was voor amper 11% van het bbp van de eurozone. De duidelijkste aanwijzing voor het bestaan van een grote ondergrondse economie, wisten economen. Het – ondertussen door de ECB opgezegde biljet van 500 euro – werd in het land in de volksmond ‘een Bin Laden’ genoemd, omdat iedereen wist dat ze bestonden, maar er nooit een gezien had. Ook in de VS lijkt nu een nieuwe ‘Bin Laden’ te worden geboren, met name de belastingaangifte van Donald Trump. Die laatste kwam deze week opnieuw in opspraak na zijn zoveelste weigering om ze vrij te geven. Doet hij dat niet dan wordt hij de eerste presidentskandidaat sinds Gerald Ford in 1976 die zijn aangifte niet voor de verkiezingen vrijgeeft.