Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 7116 tot 7120
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

De beurs is totaal anders dan de economie

Zakenbank Deutsche Bank heeft een onderzoek gedaan naar het verband tussen de economie en de beurs. Torsten Slok, econoom bij Deutsche Bank, komt tot de conclusie dat beide elementen totaal los van elkaar gezien moeten worden. Uiteraard zal een economische crisis ook gaan leiden tot een dalende beweging op de beurs, maar al het andere ligt iets complexer.

Slok heeft geprobeerd om de verschillen tussen de economie en de beurs uit te leggen door middel van de bovenstaande afbeelding. Op deze afbeelding kunnen zien dat er soms enorm grote verschillen kunnen zijn tussen de economie en de beurs. Zo wordt de Amerikaanse werkgelegenheid voor 86% bepaald door de dienstensector, maar op de beurs ziet dat plaatje er totaal anders uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Deze drie dingen moet je vandaag doen als de beurs morgen crasht

Hoe gerust ben je op jouw beleggingen en pensioen als er binnenkort een beurs crash komt? Niemand weet wanneer, maar dat crashes zich zo nu en dan (onaangekondigd) aandienen staat als een paal boven water. Daarom is het goed om vast na te denken over welke maatregelen je kunt treffen ten aanzien van je beleggingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

IMF: Brexit heeft grote gevolgen voor huizenprijzen en aandelenmarkt

Een Brexit kan een scherpe daling van de aandelenkoersen en huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk tot gevolg hebben. Ook zal het de positie van Londen als financieel centrum ondermijnen. Daarvoor waarschuwt het IMF in een rapport dat vandaag naar buiten werd gebracht.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Ook Ierland leent bijna gratis

Ierland kwam in 2008 in een diepe recessie en een jaar later was er zelfs sprake van een economische depressie. In een jaar tijd kromp de economie met 8,5%, terwijl de werkloosheid van 8,75% naar 11,4% steeg. Maar het duurde slechts een paar jaar voordat beleggers dit allemaal weer waren vergeten. Het land kan nu voor het eerst gratis geld lenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

UBS overweegt negatieve rente door te berekenen aan spaarders

De Zwitserse bank UBS overweegt de kosten van de negatieve rente door te berekenen aan vermogende klanten. Dat kan door middel van een boeterente of door het verhogen van de kosten van de dienstverlening. Het is tekenend voor de toenemende druk op de Zwitserse bankensector die het gevolg is van de negatieve rente van de centrale bank.