EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7116 tot 7120 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2016

Joost Derks: ondernemers, wapen je tijdig tegen Amerikaanse valutaonrust

De toenemende kans op een Amerikaanse renteverhoging en de naderende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zorgen voor toenemende onrust op valutamarkten. Ondernemers kunnen zich potentiële ellende besparen door de buitenlandse geldstromen op tijd af te dekken, stelt valuta-expert Joost Derks.

Ondernemers die zaken doen met dollarlanden, gaan een interessante periode tegemoet. Janet Yellen, de voorzitster van de Amerikaanse centrale bank, toonde zich in een speech op vrijdag 26 augustus opvallend optimistisch over de economie. Dat wijst erop dat de kans op een renteverhoging toeneemt.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2016

Tsjernobyl gaat doorstart maken als energieproducent

Hoewel het nog minstens 20.000 jaar gaat duren voordat deze zone veilig betreden kan worden, en zelfs 500.000 jaar vooraleer alle brandstof die gebruikt is in de reactoren van Tsjernobyl gestopt is met atoomsplitsing, liggen er plannen op tafel om deze met radioactieve straling besmette stad een nieuw leven in te blazen door middel van zonnepanelen.

Er wonen geen mensen, er is geen productiviteit, Tsjernobyl is na 30 jaar nog steeds een spookstad waar ondanks alle ellende de zon zich geregeld laat zien. Reden genoeg om de bestaande infrastructuur voor de levering van energie een nieuw leven in te blazen met niets minder dan biogasinstallaties en zonnepanelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2016

EC dwingt Ierland door de zure Apple te bijten. Eigenbelang of EU-belang?

De Europese Commissie kondigde dinsdag aan dat het Amerikaanse techbedrijf Apple 13 miljard euro in

De Europese Commissie kondigde dinsdag aan dat het Amerikaanse techbedrijf Apple 13 miljard euro in

illegaal verkregen fiscale gunsten moet terugbetalen aan Ierland.

Het is de eerste keer dat Europa een fiscale veroordeling uitspreekt die van het kaliber is dat we normaal van de VS gewend zijn. Denk aan de monsterboete van 9 miljard dollar die de Franse bank BNP Paribas kreeg omdat ze het Amerikaanse embargo tegen Iran, Cuba en Soedan had geschonden. De VS zijn de wereldkampioen in het ophalen van enorme sommen bij bedrijven om de publieke opinie te paaien. 

Goed nieuws voor de Europese belastingbetaler De naheffing is goed nieuws voor de Europese belastingbetalers, omdat de Commissie eindelijk het signaal geeft dat ze het probleem van de fiscale optimalisering binnen de EU aanpakt. Die constructies laten bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Apple toe amper of helemaal geen belastingen te betalen (Apple betaalde op zijn winsten van 2014 uiteindelijk 0,005% belasting).  Het bedrag van de naheffing is ook 40 keer hoger dan wat in eerdere soortgelijke zaken werd geclaimd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2016

De groeiende Chinese middenklasse in beeld gebracht

De consumeergerichte economieën moeten het voornamelijk van de bestedingen hebben. De Amerikaanse economie is de afgelopen tijd met name geprezen voor de hoge consumentenuitgaven waar het land mee te maken heeft. Deze consumentenuitgaven weten er voor te zorgen dat de economische groei, ondanks de relatief dure dollar, op peil blijft. Ook China kan ditzelfde pad gaan bewandelen.

De afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat de Chinese transitie van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie niet zonder slag of stoot gaat. Overigens is dit niet heel vreemd, want het groeiland bij uitstek is namelijk zo groot geworden dankzij haar export.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2016

Hoe gaat het nog met Oekraïne, een jaar na IMF lening?

Een jaar na de overeenkomst met Oekraïne omtrent een schuldherschikking van 18 miljard USD lijkt de obligatiemarkten in het land zicht eindelijk te stabiliseren. Aan de andere kant blijven de spanningen met Rusland bijzonder hoog.

De financiële problemen in Oekraïne zijn reeds jaren een feit. Na de Russische inval in de Krim zijn deze echter nog fel verergerd door de grote instabiliteit, de kapitaalvlucht en de lopende oorlogskosten. Het was een jaar geleden dan ook niet te vermijden dat Oekraïne zich moest richten tot het Westen om de lopende zaken te kunnen betalen. Deze werd ondanks het gebrek aan een goede kredietwaardigheid zonder veel problemen goedgekeurd door onder meer de Verenigde Staten. Dit uiteraard niet toevallig als tegengewicht ten opzichte van de Russen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs