Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 7116 tot 7120
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Belangrijke slag voor Trump en Clinton in New York

De Democrate Hillary Clinton en de Republikein Donald Trump hebben de voorverkiezingen van hun partijen in New York gewonnen. De kandidaten hebben de overwinning opgeëist.

Trump en Clinton lijken in de staat een overtuigende zege te hebben geboekt. Hoewel de stemmen nog worden geteld, kan de overwinning hen volgens Amerikaanse media niet meer ontgaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

'Veel Nederlanders denken niet ver vooruit bij financiële beslissingen'

Veel Nederlanders weten niet hoe hun pensioen eruit ziet, hebben geen financiële buffer aangelegd en denken niet vooruit bij het nemen van financiële beslissingen.

Dat blijkt woensdag uit onderzoeken van het platform Wijzer in geldzaken en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Een grote groep Nederlanders is volgens het platform niet goed voorbereid op financiële veranderingen. Bij het nemen van financiële beslissingen houdt slechts een krappe meerderheid (58 procent) rekening met de situatie over tien jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Tweeduizend banen verdwijnen bij Nederlandse Shell

Shell zet flink het mes in het personeel in Nederland. Tot tweeduizend banen moeten dit jaar verdwijnen.

Het bedrijf heeft een vrijwillige vertrekregeling geopend, meldt het AD.

Kantoorpersoneel met een salaris van boven de 75.000 euro per jaar kunnen vrijwillig vertrekken met zicht op een vergoeding. Van de 10.000 medewerkers van Shell in Amsterdam en Rijswijk moet 15 tot 20 procent vertrekken. Dit heeft te maken met de forse bezuinigingen bij Shell. Het olie- en gasbedrijf kampt met grote tekorten vanwege de lage olieprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Chipfabrikant Intel schrapt wereldwijd 12.000 banen

Intel, de grootste chipfabrikant ter wereld, schrapt tegen midden 2017 wereldwijd 12.000 banen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. Bij het bedrijf werken zo'n 107.000 mensen, dus het bedrijf schrapt 11 pct de banen. Waar de banen worden geschrapt en of er ontslagen zullen vallen in België, is nog niet bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Stop NU met deze 9 domme dingen en het succes lacht je toe

Wat is succes? Succes is voor iedereen anders, maar succesvol worden heeft voor iedereen opmerkelijk veel gelijkenissen. Earl Nightingale sprak ooit de wijze woorden “We worden waar we over denken”. Hoewel het gemakkelijk is om afgeleid te geraken, kan iedereen succesvol worden als je er maar voldoende in gelooft.

Met de juiste houding en gedachten, kan iedereen bereiken wat hij of zij maar wil. Om te voorkomen dat je afgeleid geraakt, kan je met de volgende zaken maar beter onmiddellijk stoppen.