Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7136 tot 7140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Olieprijs hoger na positief rapport IEA

Het wereldwijde overaanbod van olie zal in de tweede helft van het jaar flink afnemen. Dit meldde het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag in zijn maandrapport over de oliemarkt.

Het agentschap uit Parijs verwacht dat de wereldwijde olievoorraden in de eerste helft van het jaar nog wel groeien met 1,3 miljoen vaten per dag, maar in de tweede helft van 2016 daalt deze toename naar slechts 0,2 miljoen vaten per dag.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Vraag naar goud naar recordniveau gestegen

De vraag naar goud is in het eerste kwartaal van dit jaar tot recordhoogte gestegen. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de vraag met 21% naar 1.290 ton. Zorgen over de wereldeconomie en negatieve rente was voor veel mensen reden om meer fysiek goud te kopen. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport dat de World Gold Council vandaag naar buiten bracht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

België op een na grootste Europees belastingparadijs voor multinationals

België is van alle EU-landen het op een na grootste belastingparadijs voor internationale bedrijven. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib, een onderdeel van Oxfam International, waarin staat dat ons land aan de helft van de criteria voldoet die de Europese Commissie hanteert voor fiscaal beleid dat belastingontwijking in de hand werkt. Enkel Nederland gaat ons voor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Syrische kinderen werken "als slaven" in Turkse textielfabrieken

Het Amerikaanse CBSNews maakte met een verborgen camera opnames van Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkse textielfabrieken worden tewerkgesteld. De kinderen, tussen tien en twaalf jaar oud, werken er twaalf uur per dag. "Ze durven nergens tegen te protesteren, want ze zijn zich van geen rechten bewust. Dus werken ze als slaven. Het bedrijf maakt daar gebruik van, die hebben liever slaven dan volwassen werknemers". Dat zegt psychologe Leyla Acka, die Syrische gezinnen in Turkije begeleidt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

We moeten anders tegen de economie gaan aankijken

Economen en analisten lijken zich altijd volledig te storten op de industriële sector. Op het moment dat de macrocijfers over deze sector tegenvallen, wordt er al snel gesuggereerd dat de groei van het bruto binnenlands product dezelfde koers zal gaan varen. Een onderzoek van Macquarie Research maakt echter duidelijk dat het verstandig is om onze blik op de economie te vergroten.