Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 7141 tot 7145
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Ron van der Does: lage olieprijs zet valuta oliestaten onder druk

Valutamarkten letten sterk op de beweging van de olieprijs. Die heeft duidelijk invloed op de munten van landen die sterk afhankelijk zijn van olie-inkomsten, signaleert Ron van der Does.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Saudi-Arabië leent 10 miljard dollar van banken

Saudi-Arabië leent 10 miljard dollar van een groep internationale banken om zo te helpen het gat in de begroting te dichten. De financiën van het koninkrijk staan onder grote druk door de sterk gedaalde olieprijzen.

Het is voor het eerst in ruim vijftien jaar dat de Saudi's een staatslening afsluiten. Het begrotingstekort van het olierijke land loopt naar verwachting op tot bijna 18 procent dit jaar.

Het geld wordt geleend van banken uit Azië, de Verenigde Staten en Europa. Eerder ging ook Qatar de kapitaalmarkten op om geld op te halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Die snelle groei, die komt er niet meer

De financiële crisis van 2008/2009 heeft veel schade toegebracht. Zoveel, dat al snel duidelijk werd dat de weg naar herstel voor de ontwikkelde markten lang zou duren. De voorspelling van toen is uitgekomen. De ergste wonden van de crisis zijn geheeld, maar de groei blijft tergend laag. Lees de column van Cor Wijtvliet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Haags hof oordeelt dat Rusland Yukos geen miljarden hoeft te betalen

De rechtbank in Den Haag heeft woensdag geoordeeld dat Rusland geen 50 miljard dollar hoeft te betalen aan de aandeelhouders van het voormalige particuliere Russische olieconcern Yukos. 

De Russische staat was in beroep gegaan na een vonnis van het Permanent Hof van Arbitrage (PCA) in Den Haag. De rechtbank vindt dat dit hof geen jurisdictie had.

Het PCA oordeelde vorig jaar dat Rusland de gedupeerde aandeelhouders 50 miljard dollar moest uitkeren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Belangrijke slag voor Trump en Clinton in New York

De Democrate Hillary Clinton en de Republikein Donald Trump hebben de voorverkiezingen van hun partijen in New York gewonnen. De kandidaten hebben de overwinning opgeëist.

Trump en Clinton lijken in de staat een overtuigende zege te hebben geboekt. Hoewel de stemmen nog worden geteld, kan de overwinning hen volgens Amerikaanse media niet meer ontgaan.