Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 7141 tot 7145
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Goudprijs weer onder druk door Federal Reserve

De goudprijs is deze week gezakt naar het laagste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich opnieuw zorgen beginnen te maken over een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Verschillende bronnen binnen de centrale bank verklaarden de afgelopen dagen dat een renteverhoging dit jaar nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Shell schrapt nog eens 2.200 banen

Royal Dutch Shell gaat nog eens 2.200 banen schrappen waarmee het totaal aantal ontslagen voor dit jaar uitkomt op 12.500.

Dit meldt het bedrijf woensdag, volgens persbureau Bloomberg. Het oliebedrijf zegt dat het probeert concurrerend te blijven in een tijd van lage olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Frankrijk zet strategische olievoorraad in vanwege blokkades

Frankrijk heeft als reactie op de blokkades van raffinaderijen en brandstofopslagplaatsen zijn strategische olievoorraden ingezet om de problemen voor de economie te verminderen.

''Ja, een bescheiden hoeveelheid is aan de reserves onttrokken. Dat is goedgekeurd door de regering, de enige instantie die dat kan doen'', bevestigt Catherine Enck, woordvoerster van de Franse organisatie voor de olie-industrie (UFIP).

UFIP-directeur Francis Duseux verklapte woensdag dat de bedrijfstak sinds maandag gebruikmaakt van deze mogelijkheid om de vakbondsacties het hoofd te bieden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

PBOC zet yuan op laagste punt in 5 jaar

De centrale bank van China, de People’s Bank of China (PBOC), heeft de yuan lager gezet ten opzichte van de dollar. De “fix” stond gisteren nog op 6,5468 maar werd vandaag bijgesteld naar 6,5693. De yuan staat daarmee ten opzichte van de dollar op het laagste niveau sinds maart 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Beleggers: Pas op voor dit fenomeen!

Waarschijnlijk zijn er nergens zo veel verschillende meningen en visies als op de beurs.