EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7146 tot 7150
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

Nederland wordt de grote winnaar van de Brexit

Nederland lijkt één van de grote winnaars van de Brexit te zullen worden. Naast een aantal Britse bedrijven, mag het land zich ook verwachten aan de komst van een aantal investeerders uit Azië en de Verenigde Staten. Dat zegt Didier Burg, correspondent van de Franse krant Les Echos in Amsterdam.

Volgens Burg kan Nederland immers terugvallen op een unieke infrastructuur – zoals de haven van Rotterdam en de luchthaven van Schiphol – die een belangrijke rol opneemt binnen de Europese Unie en dan ook een grote aantrekkingskracht naast uitoefenen op investeerders uit andere delen van de wereld die op zoek zijn naar alternatieven voor Groot-Brittannië.

Naast die logistieke voordelen wijst Burg er bovendien op dat Nederland tevens bekend staat als een natie die zich op fiscaal gebied vriendelijk opstelt tegenover het bedrijfsleven.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

Beleggers verwachten renteverlaging Federal Reserve

De kans dat de Federal Reserve de rente zal verlagen is door alle onrust van de afgelopen dagen weer groter geworden dan de kans op een renteverhoging. Het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stuurde een schokgolf door de financiële markten, want de aandelenkoersen gingen wereldwijd met ruim 10% onderuit. Voor veel Europese banken waren de verliezen op de beurs ruim twee keer zo groot.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

De wereld heeft een veel groter probleem dan de Britten

Beleggers vluchten massaal naar obligaties na de schokgolf uit Groot-Brittannië. In Japan noteren alle obligaties onder een rentevoet van 0,10%, Frankrijk staat op het punt met zijn 10-jarige rentevoet negatief terrein op te zoeken, … Maar deze absurde situatie zorgt voor een immens probleem, ongeacht een Brexit of niet.

Lage rentevoeten zijn eerder een symptoom dan een oorzaak. De daling van de rentevoeten op obligaties wereldwijd toont aan dat de wereldeconomie in een depressieve fase verkeerd en dat de rentevoeten nog jaren heel laag zullen blijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

Banken zwaar geraakt door Brexit

Het besluit van de Britse premier Cameron om af te treden en het besluit om uit de EU te stappen over te laten aan zijn opvolger zorgt voor nog meer onzekerheid dan dat er al bestaat. De beslissing heeft het Verenigd Koninkrijk in een politieke chaos gestort, waarbij verschillende zwaargewichten het veld hebben moeten ruimen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

Brexit: rijksten der aarde verloren al $200 miljard

Het zijn zware tijden, niet alleen voor de Britten maar ook voor de rijken der aarde. Sinds de verrassende Brexit-uitslag verloren de 400 rijksten der aarde op nauwelijks twee handelsdagen reeds $196.2 miljard.

De financiële nieuwssite Bloomberg beheert al jaren de Bloomberg Billionaires Index waar de 400 rijksten der aarden een plaatsje hebben gekregen. Bekende namen als Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos en Marc Zuckerberg hebben een zitje in de top 10. Alles samen zijn de 400 rijksten goed voor $3,8 biljoen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs