Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 716 tot 720
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Geld sparen is moeilijker dan geld uitgeven. 10 tips om jou te helpen

Geld sparen was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn heel eenvoudige tips waarmee je maandelijks honderden euro’s kan besparen. Je kan op een heel eenvoudige manier minder geld uitgeven. Het enige wat je moet doen is een muur bouwen, een virtuele muur tussen je geld en je uitgaven.

Sparen, we stellen het dikwijls uit omdat we nog dit of dat willen kopen. Consumeren heeft dan ook een grotere aantrekkingskracht dan sparen. Veel mensen sparen niet of te weinig omdat ze liever nu genieten, je weet immers nooit hoe oud je gaat worden.

Maar een groot deel van de mensen wordt wel oud, en die periode in armoede doorbrengen is een van de ergste dingen die er zijn. Om op latere leeftijd voldoende financiële middelen te hebben, moet je NU beginnen sparen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Draghi kan ons niet meer redden

Het is precies vijf jaar geleden dat Mario Draghi zei: I'll do what it takes. Volgens onze macro-econoom Kees de Kort kan hij dat tegenwoordig niet meer waarmaken...

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

In november vorig jaar stond het Verenigd Koninkrijk op zijn achterste poten, nadat de chocoladerepen van Toblerone plots heel wat minder chocolade bevatten voor dezelfde prijs. Maar de bekende chocoladereep is niet het enige product dat steeds kleiner wordt. "Krimpflatie" heet het fenomeen, en ook bij ons wordt het toegepast.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Peking mogelijk nieuw hoofdkwartier Internationaal Monetair Fonds

Indien de Chinese economie zijn sterke groei kan handhaven, zou het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over tien jaar in Peking kunnen zijn gevestigd.

Dat heeft Christine Lagarde, directeur van de internationale financiële autoriteit, gezegd tijdens een colloquium van het Center for Global Development in Washington.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Over securisatie en de huizenmarktzeepbel

Paul Buitink voor Cafe Weltschmerz in gesprek met hoofdeconoom Teunis Brosens van ING. Er wordt gesproken over de toekomst van de economie, de Nederlandse huizenmarkt(zeepbel) en securisatie. Wat is securitisatie? Volgens Wikipedia is het een financiële techniek waarbij niet- of moeilijk verhandelbare activa worden samengevoegd tot verhandelbare effecten. De bank creëert niet alleen ruimte op haar balans, maar ontdoet zichzelf van slechte of risicovolle leningen. Securitisatie als instrument staat in de financiële wereld onder druk.