Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7151 tot 7155
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Europese staatsschulden explosief gestegen sinds 2007

Gisteren schreven we al over de explosieve toename van de staatsschuld van Spanje, maar dat is zeker niet het enige Europese land dat sinds het uitbreken van de crisis veel heeft moeten lenen. We verzamelden wat cijfers van Eurostat en maakten de volgende grafiek van de ontwikkeling van de staatsschulden sinds het begin van de crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Het probleem van €380 biljoen dat Europa bedreigt

Italiaanse banken verkeren in slechte toestand. Het grote aantal rommelkredieten binnen het bankenbestel vormt een direct risico voor de financiële stabiliteit binnen de gehele regio. Acht jaar na het uitbreken van de vorige bankencrisis, wordt Italië gedwongen om harde beslissingen te nemen, welke niet alleen haar financiële sector, maar Europa als geheel kunnen ontwrichten.

Wat is er nu precies aan de hand?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

De grondstof die niemand kent maar iedereen moet hebben

Ondanks de crisis op de grondstoffenmarkt is er een bepaalde grondstof die wel heel veel aandacht weet te trekken. De grondstof is genoemd naar een ontroostbare Griekse godin, wordt op dit moment voornamelijk in 3 grote mijnen ter wereld gemijnd en is super belangrijk voor de staalindustrie.

Niobium is een grondstof die ervoor zorgt dat staal lichter en sterker wordt. Het wordt vooral gebruikt voor industriële pijpleidingen en vliegtuigen. Met slechts 1 deel niobium op 1000 staal kan je al de hoeveelheid gas dat door een pijpleiding kan verdubbelen. Niobium waard $10 kan een auto 100kg lichter maken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Luxemburg volhardt in geheime belastingafspraken

Ondanks de verontwaardiging na LuxLeaks zijn er aanwijzingen dat Luxemburg opnieuw lucratieve belastingafspraken probeert te verbergen voor de buitenwereld, zo schrijft De Tijd vandaag. Meerdere topfiscalisten bevestigen aan de krant dat grote bedrijven sinds kort 'mondelinge' deals sluiten met de Luxemburgse fiscus.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Duitse economie groeit 0,7 procent in eerste kwartaal

De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 0,7 procent gegroeid in vergelijking met de voorgaande periode. 

Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau dinsdag op basis van een definitieve raming.

In het vierde kwartaal van vorig jaar liet de grootste economie van Europa nog een vooruitgang zien met 0,3 procent op kwartaalbasis.

Economen hadden in doorsnee voor de eerste drie maanden van dit jaar op een groei met 0,7 procent gerekend, gelijk aan de eerste raming.