Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 7151 tot 7155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Er komt nog 1 super-cyclus voor de olieprijs voor olie uitsterft als brandstof

Bedrijven die zitten te wachten op een hogere olieprijs moeten niet wanhopen, zeggen analisten bij Sanford C. Bernstein & Co. Het enige dat ze moeten doen is wachten, misschien nog wel een jaar of 10 maar er komt heel waarschijnlijk nog 1 super-cyclus aan voor olie.

De vraag naar olie in groeilanden zal het komende decennium gemiddeld 1,4% per jaar stijgen. Dit is sterker dan het afgelopen decennium. De vraag naar olie zal globaal pieken tussen 2030 en 2035. Dit creëert een opportuniteit voor de olieprijs voor nog 1 sterke prijsstijging, daarna sterft olie uit ten nadele van het efficiënter gebruik van fossiele brandstoffen en de opmars van elektrische voertuigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Er wordt weer meer geïnvesteerd in China

De afgelopen maanden is de angst over een mogelijke Chinese groeivertraging flink toegenomen. Steeds meer economen beginnen zich zorgen te maken over de haperende economie in China. Daarnaast zal China de komende jaren te maken gaan krijgen met een enorm groot demografisch probleem. De vergrijzing zal namelijk ook in China gaan toeslaan en de grote vraag is natuurlijk hoe de Chinese economie deze vergrijzing gaat opvangen.

Toch zijn er de afgelopen weken wat optimistische macrocijfers verschenen uit China. De Chinese export is de afgelopen maand flink gestegen en ook de Chinese consument lijkt weer wat positiever tegen de toekomst aan te kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Dit miljonairskoppel verdient bakken geld … en ieder om beurt

Kevin en Maggie Callahan zijn aan elkaar verbonden, in de echt en in succes. Kevin verkocht zijn startup voor $150 miljoen en daarna was het de beurt aan Maggie. Haar bedrijf genereerde vorig jaar meer dan $1 miljoen omzet.

Partners in het leven, partners in business en miljoenen op de bankrekening. Dit zijn de 5 lessen die de Callahans trokken uit hun succes.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Column Kees de Kort | Mooie woorden, maar niemand doet wat

Landen zijn het massaal eens dat er een beter economisch beleid nodig is. Maar uiteindelijk laten politici het toch weer over aan de monetaire autoriteiten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Primeur: Afro-Amerikaanse vrouw prijkt op dollarbiljet

De Amerikaanse schatkist komt met een primeur: voor het eerst in de moderne geschiedenis zal op een Amerikaans dollarbiljet een vrouw prijken. Het gaat om de zwarte Harriet Tubnam, zo is woensdag bekendgemaakt. Het bewust biljet heeft een waarde van 20 dollar.