Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 7161 tot 7165
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grafiek: Ook 30 jaars leningen leveren bijna geen rente op

Tot voor kort kon je nog besluiten je spaargeld voor een langere periode vast te zetten om meer rente te ontvangen, maar ook die tijden zijn binnenkort vervlogen. De volgende grafiek laat zien dat de rente op staatsobligaties van landen met een hoge kredietstatus in minder dan tien jaar tijd compleet gemarginaliseerd zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grafiek: Aandelen gecorrigeerd voor inflatie sinds 1900

ls je de waarde van Amerikaanse aandelen corrigeert voor de inflatie kom je tot de conclusie dat deze tussen 1901 en 1982 helemaal niet in waarde zijn gestegen. Wat opvalt is dat de aandelenmarkt vooral de laatste veertig jaar sterk is toegenomen. Zijn bedrijven in deze periode zoveel productiever geworden?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

QE veroorzaakt de volgende zeepbel

Het onconventionele monetaire beleid leidt tot een gevaarlijke misallocatie van kapitaal. Het maskeert de onderliggende problemen in de wereldeconomie en leidt tot serieuze complicaties voor toekomstige economische groei, waarschuwt Aron Pataki, fondsbeheerder bij Newton, een boutique van BNY Mellon.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

McKinsey: Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst

De geschiedenis wil, dat de afgelopen 30 jaar de belegger geen of amper rendement hebben opgeleverd. Die periode crashten tot tweemaal toe de beurzen in de Verenigde Staten, in 2000 tijdens de dotcom crisis en in 2008 aan het begin van de bankencrisis. In 1990 ging in Japan de beurs onderuit en de gevolgen daarvan zijn nog steeds niet overwonnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Ook Amerika wil van briefgeld af

Net als in Europa gaan in de Verenigde Staten steeds meer stemmen op om het contante geldverkeer te beperken, zo niet af te schaffen. De meest voor de hand liggende reden is de strijd tegen de georganiseerde misdaad, maar er zijn ook andere voordelen.

Georganiseerde misdaad

De kritiek is niet nieuw, ondanks dat slechts 14% van het geldverkeer in ‘het land van de credit cards’ contant geschiedt. Toch komen er de laatste tijd steeds meer geluiden om bankbiljetten volledig af te schaffen. Immers: contact geld is niet te traceren en dat is een voedingsbodem voor criminele organisaties.