Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 7196 tot 7200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Hedgefondsen verliezen hun vertrouwen in de dollar

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat steeds minder Amerikaanse hedgefondsen vertrouwen hebben in een waardestijging bij de dollar. Sinds het begin van dit jaar toont de dollar al de nodige zwakte en dit heeft ook gevolgen gehad voor het aantal koopposities op de dollar.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat sinds november 2015 het aantal koopposities op de dollar in een rap tempo is afgenomen. Deze daling vertegenwoordigt overigens alleen het aantal koopposities van de Amerikaanse hedgefondsen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

"50 grootste Amerikaanse bedrijven parkeerden 1.400 miljard dollar in fiscale paradijzen"

De vijftig grootste Amerikaanse bedrijven, waaronder Apple, Wal-Mart en General Electric, hebben tussen 2008 en 2014 zowat 1.400 miljard dollar geparkeerd in fiscale paradijzen om belastingen te ontwijken. Dat blijkt uit een studie van Oxfam-USA.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Duitsland brengt nieuw muntstuk van 5 euro uit

In Duitsland is vandaag een nieuw muntstuk van 5 euro in omloop gebracht. De munt heeft verschillende designkenmerken die namaak moeilijker moeten maken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Koersdoel Goud omhoog bij RBC

De Canadse investeringsbank RBC heeft deze week het koersdoel goud verhoogd naar....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Iran verkoopt olie aan India in euro

India betaalt sinds kort met euro’s in plaats van roepies voor Iraanse olie. Dat zei de Iraanse olieminister Bijan Zangeneh na afloop van een bijeenkomst tussen beide landen. Deze overeenkomst versterkt de positie van de euro als wereldhandelsmunt, want India is een belangrijke afnemer van olie uit Iran.