Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7196 tot 7200
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Het biljet van 500 euro gaat in de ban: dat zou de waarde wel eens kunnen opdrijven

De Europese Centrale Bank (ECB) besloot afgelopen week dat het biljet van 500 euro niet meer wordt gedrukt. Maar criminelen willen het biljet zo graag blijven gebruiken dat ze er graag meer dan 500 euro voor neertellen.

Het 500 euro biljet heeft een bijzondere bijnaam: Bin Laden. Want van welke twee dingen weet je precies hoe het er uit ziet, maar heb je het nog nooit in het echt gezien? Juist.

Onder normale burgers wordt het grootste eurobiljet dus nauwelijks gebruikt, maar toch is het briefje razend populair. Criminelen vinden het biljet namelijk ideaal om grote transacties mee te doen. Wie een miljoen euro wil afrekenen, heeft 2.000 briefjes van 500 nodig. Die passen makkelijk in een koffertje, en wegen maar iets meer dan twee kilo

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

David Cameron waarschuwt voor oorlog bij Brexit

De Britse premier David Cameron heeft gewaarschuwd voor een oorlog als Groot-Brittannië uit de EU vertrekt.

Cameron speechte maandag in The British Museum over het referendum. Hij verwees daarbij naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Slag bij Waterloo. Volgens Cameron zou dat weer kunnen gebeuren als de Britten de EU de rug toekeren. “Is dat het risico waard?”, vraagt Cameron zich af.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Britse marineofficier voegt zich bij IS, expert waarschuwt voor aanvallen op schepen

Een marineofficier die in Groot-Brittannië werd opgeleid is naar Syrië getrokken om er zich bij Islamitische Staat te voegen, zo blijkt uit documenten die de Britse krant The Mail on Sunday kon inkijken. Experts vrezen nu dat schepen in gevaar zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Op zoek naar belastingparadijs? South Dakota is het nieuwe Zwitserland

Waar de Verenigde Staten landen als Luxemburg en Zwitserland onder druk zetten om hun bankgeheim op te geven, hoeven banken in de Amerikaanse staat South Dakota de namen van hun klanten niet prijs te geven. Ze trekken steeds meer trustkantoren en off shore-vennootschappen.

Zwitserland stond decennialang bekend om het bankgeheim. De afgelopen jaren werd daar echter flink op ingebeukt, en langzaam maar zeker binden de Zwitsers in: het bankgeheim verdwijnt, en de Zwitsers gaan gegevens delen over buitenlanders die hun spaargeld in het Alpenland hebben gestald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Hoe kan je op korte tijd veel geld sparen?

Het begin van het jaar geeft veel mensen de moed en energie om nieuwe doelen te zetten, maar meestal ebt dit in februari/maart al weg en blijven de doelstellingen liggen tot volgend jaar. Veel geld sparen is heel dikwijls een van die doelstellingen. Nu het jaar bijna halfweg is, hoe ver sta jij met deze doelstelling?

John Lee Dumas van EOFire heeft een oplossingen gevonden om je doelstellingen te bereiken binnen 100 dagen, neem nu het voorbeeld van veel geld sparen, iets als €5.000 bijvoorbeeld.