Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 721 tot 725
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Wat vertrouwt u het meest? Italiaanse overheidsobligaties of goud?

Goud is ondanks de felle stijging sinds het begin van dit millennium een nog veel gehate grondstof. Een van de argumenten die vele beleggers aanhaalden om er niet in te investeren gaat echter niet meer op.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Nederlandse generaal waarschuwt voor beïnvloeding door nepnieuws

Nederland is erg kwetsbaar voor manipulatie van de publieke opinie middels de verspreiding van ‘nepnieuws’. Dat zegt brigade-generaal Wilfred Rietdijk, strategisch adviseur Nationale Veiligheid en Cyber van het ministerie van Defensie, in een interview met de Volkskrant. Volgens hem moeten overheden en de belangrijke media meer samenwerken om de verspreiding van valse informatie tegen te gaan en onjuiste berichten te weerleggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Economisch vertrouwen in eurozone op hoogste niveau in 10 jaar tijd

Het economisch vertrouwen bij consumenten in de eurozone staat op het hoogste niveau in meer dan 10 jaar tijd. De maandelijkse vertrouwensindex van de Europese Commissie steeg tot 111,9 punten, vooral gedreven door een forse stijging van het vertrouwen in de financiële diensten. Ons land noteerde wel een daling met 3 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Slaagt Saoedi-Arabië erin om het nieuwe Dubai te worden?

Het Midden-Oosten gaat momenteel gebukt onder de lage olieprijzen waardoor de weelde van weleer niet meer verzekerd is in de toekomst. Waar een emiraat als Dubai zich reeds toelegde op het toerisme en de handel in de regio is het nu ook de beurt aan Saoedi-Arabië om zich om te vormen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Qatar wil raketsysteem uit Rusland kopen

In navolging op Iran en Turkije heeft nu ook Qatar interesse voor het Russische S-400 raketsysteem, zo schrijft Veterans Today. Daarmee wil het land zich minder afhankelijk maken van wapensystemen van de Verenigde Staten. Tijdens een wapenbijeenkomst in Moskou bevestigde de Qatarese minister van Defensie, Khalid bin Mohammad al-Attiyah, dat zijn land op zoek is naar een andere leverancier voor wapensystemen en dat het Kremlin daarin een belangrijke rol kan vervullen.