Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7201 tot 7205
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Column Kees de Kort | De jongeren hebben het moeilijk in Amerika

Steeds meer 55-plussers in de Verenigde Staten vinden werk, en dat betekent dat de jongeren het moeilijk hebben. Ze doen zelfs alsof ze gaan studeren om een studielening te krijgen als een soort uitkering, zegt BNR macro-econoom Kees de Kort.

"De Amerikaanse groei stelt niet veel meer voor. Automatisering trekt een spoor over de arbeidsmarkt. Iedereen staat in de bezuinigingsstand, dus het verbaast me al een hele tijd hoe goed die arbeidsmarkt zich blijft ontwikkelen. Dat kan eigenlijk niet." Een publieksenquête laat zien dat veel mensen zich van de arbeidsmarkt hebben teruggetrokken, en dus is de participatiegraad laag. "De participatiegraad van de 55-plussers stijgt wel. Dus opgeteld een klein minnetje, ouderen dikke plus: dat betekent dat jongeren het moeilijk hebben op die Amerikaanse arbeidsmarkt."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

FED heeft geen eindspel, markten wel

Stan Druckenmiller laat opnieuw van zich horen.

Paar dagen geleden gaf hij een presentatie op de Sohn Conference en hij heeft niet meteen een positieve boodschap voor de wereld.

“Toen ik in februari 1981 begon met Duquesne, betaalden treasuries op 5 jaar een risicovrije rente van 15%. De reële rente lag tegen de 5%”

Een rente van 15% dwong bedrijven om hun kapitaal wijs te besteden en structurele hervormingen door te voeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Deze sector kreunt onder het beleid van de centrale banken

Het soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank is wellicht te soepel, althans volgens Nils Smedegaard Andersen, topman van A.P. Moeller-Maersk. De CEO van de scheepvaartgigant doet een oproep aan het adres van Mario Draghi om te stoppen met de negatieve rente omdat het de scheepvaartindustrie in moeilijkheden brengt.

De eigenaar van ’s werelds grootste vrachtvervoerder heeft gesproken, het beleid van de Europese Centrale Bank met zijn negatieve rente is nefast voor de scheepvaart omdat het de consolidatie tussen moeder- en dochterbedrijven vertraagt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Olieprijs klem tussen politiek spel Saudi’s en uitval Canadese teerzanden

Twee belangrijke gebeurtenissen schokten de oliemarkt afgelopen weekend. Saudi-Arabië stuurde zijn meest ervaren olieman met pensioen en de Canadese olieprovincie Alberta werd getroffen door een ongekende bosbrand.

Olieprijzen noteerden maandag licht hoger, met een prijs van bijna 46 dollar voor een vat Noordzee-olie. Handelaren verwerkten twee belangrijke berichten uit Canada en Saudi-Arabië.

Afgelopen weekend werd de Canadese olieprovincie Alberta getroffen door een ongekend verwoestende bosbrand. Uit de stad Fort McMurray in het noorden moesten 80 duizend mensen geëvacueerd worden en meer dan 1.600 huizen gingen in rook op.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Wordt dit penthouse in NY duurste woning ter wereld?

De prijzen van onroerend goed rijzen wereldwijd de pan uit. Een paar miljoen voor een garage in het centrum van Londen is al niets bijzonders meer. Het duurste appartement ter wereld is nu te koop in Manhattan, verreweg het duurste stadsdeel van New York. De prijs komt uit op een slordige 250 miljoen dollar (220 miljoen euro), meldt de ontwikkelaar Vornado Realty Trust.