Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 7201 tot 7205
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 15 april 2016

Deutsche Bank erkent manipulatie goud- en zilverprijs

Deutsche Bank heeft een schikking getroffen voor het manipuleren van de zilverprijs, zo schrijft Reuters. Ook geeft de bank toe dat de goudprijs jarenlang door een klein groepje banken gemanipuleerd werd, waaronder Deutsche Bank. Daarmee krijgen zilverbeleggers eindelijk hun gelijk, nadat ze jaren door de Amerikaanse toezichthouder aan het lijntje gehouden werden. Ook opvallend is dat Deutsche Bank de aanklagers gaat helpen, door meer informatie te delen over andere banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 15 april 2016

China ziet explosieve toename slechte leningen

Het aantal slechte leningen op de balans van Chinese banken is de afgelopen jaren explosief toegenomen, zo blijkt uit een nieuw rapport van de Australische centrale bank. Sinds 2010 groeide het totaalbedrag aan slechte leningen namelijk van 400 miljard naar meer dan 1,2 biljoen yuan. Ook valt op dat het bedrag aan slechte leningen steeds sneller lijkt toe te nemen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 15 april 2016

Deze bank verliest geen spaarders door negatieve rente

Veel spaarders zeggen dat ze bij een negatieve rente hun spaargeld van de bank halen, maar in de praktijk blijkt dat amper te gebeuren. Sinds de Alternative Bank Schweiz vorig jaar november als eerste een negatieve spaarrente aankondigde kreeg ze er netto juist klanten bij. De gevreesde run op spaargeld bleef uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 april 2016

Spaanse minister stapt op door onthullingen in Panama Papers

De Spaanse minister van Industrie José Manuel Soria is vrijdag opgestapt omdat hij in verband wordt gebracht met offshorebedrijven in Panama en Jersey.

Soria ontkent dat hij iets fout heeft gedaan, maar zegt de schade voor de demissionaire regering en de Volkspartij (PP) te willen beperken. Hij zou eigenlijk volgende week in het parlement verschijnen om opheldering te geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 april 2016

Traagste groeitempo China sinds 2009

De Chinese economie is in het eerste kwartaal gegroeid met het traagste tempo in zeven jaar tijd. 

Desondanks tonen positieve signalen uit verschillende sectoren volgens kenners aan dat een opkomende groeivertraging van de op een na grootste economie ter wereld mogelijk het dieptepunt al heeft bereikt.