EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7211 tot 7215
Geplaatst op: maandag 27 juni 2016

17 gewoontes van miljonairs

De meeste miljonairs gedragen zich niet zoals in de films en zijn op het eerste zicht niet te onderscheiden van hun minder rijke buren. 17 tips om te leven als een slimme miljonair.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 27 juni 2016

DIE WELT: “Merkel is de doodgraver van de EU”

“De Britten hebben ook de ‘Alleingang’ van Merkel weggestemd,” is de opmerkelijke titel van Duitslands op twee na grootste krant Die Welt. Volgens de krant mag de schuld voor de Britse ‘Leave’-stem gerust bij de Duitse kanselier Merkel worden gelegd:

“De Britten hebben ook de ‘Alleingang’ van Merkel weggestemd,” is de opmerkelijke titel van Duitslands op twee na grootste krant Die Welt. Volgens de krant mag de schuld voor de Britse ‘Leave’-stem gerust bij de Duitse kanselier Merkel worden gelegd:

‘De Britten verlaten de EU niet als een bende bekrompen snobs die eigenlijk op een ander resultaat hoopten, maar als fiere democraten die genoeg hadden van de knoeiboel en politieke mislukkingen van de EU. […] De Britten hebben eigenlijk ook Merkel weggestemd. Vooraleer ze de doodgraver van de EU wordt, doet ze er best aan David Camerons voorbeeld te volgen.”

De krant gaat daarna dieper in op Merkels ‘Alleingang’ (alleen gaan) in wat ze als twee cruciale momenten in de recente Europese geschiedenis beschouwt:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 27 juni 2016

Nachtmerrie financiële sector uitgekomen?

De Bank for International Settlements (BIS) luidt de alarmbel. De combinatie van drie grote risico’s zijn een grote bedreiging voor de wereldwijde economische stabiliteit. Eén van deze grote risico’s is de net gebeurde Brexit welke een doemscenario plotseling realiteit kan doen worden.

De Bank for International Settlements (BIS) heeft een reputatie verworven om de wereldwijde economische stabiliteit te garanderen. Deze Centrale bank bekijkt de situatie door de lens van de diverse monetaire autoriteiten overal ter wereld. In haar laatste jaarverslag waarschuwt de BIS uitdrukkelijk voor een doemscenario indien volgende factoren zich zouden voordoen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Frans-Duitse vete komt na 100 jaar opnieuw naar boven door Brexit

Voor de Fransen is de uitslag van het referendum een nog grotere schok dan de Duitsers. Dit omdat de Fransen nu nog moeilijker tegenwerk kunnen bieden aan het reeds bestaande overgewicht van de Duitsers binnen de Europese Unie. Dit was reeds een probleem in de Eurozone welke nu ook volop zal meespelen binnen de Europese Unie.

Door de Brexit neemt het gewicht van de Duitsers gestaag toe op het Europese toneel. De laatste jaren was dit reeds toegenomen door de gunstige economische situatie van de Duitsers, dit in schril contrast tot andere Europese grootmachten zoals Frankrijk, Italië of Spanje. Enkel op militair vlak waren de Fransen en Britten de meerdere van de Duitsers. Dit komt voornamelijk door Wereldoorlog I en Wereldoorlog II waarbij Duitsland geen militaire plannen meer mocht koesteren.

Ironisch genoeg lijkt Duitsland 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog toch Europa veroverd te hebben, deze maal politiek en economisch. Ook op andere vlakken zoals met de Russische sancties staat Duitsland lijnrecht tegenover Frankrijk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

De komende bankrun op goud

[...]

Het is misschien nog wel het beste te vergelijken met een bankrun, waarin het kopen van fysiek goud gelijk staat aan je spaargeld van de bank halen. Doen heel veel mensen dat tegelijk, dan valt de bank om en zijn de spaartegoeden weg. Kopen veel mensen tegelijk goud, dan kan het veelvoud aan claims op goud dat circuleert niet meer ingewisseld worden voor fysiek metaal.

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs