Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 7211 tot 7215
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

'IMF ondanks groei kritisch over Duits economisch beleid'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is ondanks de aanhoudende groei nog altijd kritisch over het economische beleid van Duitsland, stelt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat het fonds maandag publiceert.

Duitsland kan zich in de ogen van het IMF niet alleen tevreden stellen met de aanhoudende economische groei, die dit jaar waarschijnlijk op 1,5 procent uitkomt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

De gouden stier ontwaakt!

Laat ons een kijkje nemen over hoe de stand van zaken is in de goudmarkt.

Laat ons beginnen met er een lange termijn grafiek bij te halen, eentje die dateert van het begin van deze seculaire stierenmarkt tot de dag van vandaag.

De stierenmarkt in goud begon in 2001 rond de $250 per troy ounce en duurde tot in de zomer van 2011, waar het gele metaal zijn top van $1920 bereikte.

Na een uitzonderlijk lange stijging van meer dan 10 jaar was  het gele edelmetaal relatief duur geworden en was het tijd voor een cyclische correctie in deze meerjarige stierenmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

‘Een hogere goudprijs is de beste oplossing voor de schuldencrisis’

Met zijn boek ‘The Big Reset’ verwierf Willem Middelkoop internationale faam en roem op het gebied van het globale monetaire systeem, het zet gemakkelijk zijn voet naast Jim Rickards en Mike Maloney. Middelkoop is er namelijk ook van overtuigd dat goud een belangrijke rol zal spelen in het volgende systeem en dat China daarvoor zal zorgen. Een herwaardering van de goudprijs is namelijk de gemakkelijkste oplossing om de huidige monetaire malaise te overwinnen.

We schreven eerder al dat er mogelijk geheime afspraken zijn gemaakt onder de centrale banken om hun monetair beleid op elkaar af te stemmen. Vooral China moet een voet tussen de deur krijgen vooraleer een nieuw globaal monetair systeem uitgetekend wordt. Veel mensen vergeten dat de laatste 100 jaar al 3 verschillende monetaire systemen kende, steeds met een andere rol voor goud.

Epoch Times had een zeer interessant interview met Middelkoop over de rol van China en goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

“Scandinavisch model” ontploft: Zweden trekt de stekker uit groene energie

Landen die de afgelopen decennia volmondig ‘JA!’ zeiden tegen de groene Energiewende zien vandaag zwarte sneeuw.

Duitsland en Denemarken moeten hun groene energie draaiende houden met enorme subsidies (en dus torenhoge belastingen op de elektriciteitsfactuur).

Nu gooit ook progressief icoon Zweden de handdoek in de ring. In 2015 zijn de investeringen in Zweedse windenergie met 40% geïmplodeerd ten opzichte van 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Olieprijs gaat niet hetzelfde pad bewandelen als vorig jaar

In de eerste maand van dit jaar wist de olieprijs een bodem te bereiken en sinds dat moment zijn we al met tientallen procenten in waarde gestegen. Veel beleggers vragen zich op dit moment af of de olieprijs deze stijgende beweging ook de komende tijd kan gaan voortzetten.

Volgens Seth Kleinman, analist bij Citigroup, moeten de beleggers ook de komende tijd rekening houden met een verdere stijging van de olieprijs. Kleinman is van mening dat er op dit moment sprake is van een compleet andere situatie dan vorig jaar.