Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7221 tot 7225
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Negatieve spaarrente? Dan stopt een derde van de spaarders geld in een kluis

Wat doen spaarders als banken op grote schaal ‘negatieve rentes’ zouden doorberekenen? Eén op de drie overweegt spaargeld van de bank te halen.

Banken die geld stallen bij de Europese Centrale Bank (ECB), leven in een omgekeerde wereld: ze moeten rente betalen. De ECB wil banken zo stimuleren om geld uit te lenen aan consumenten en bedrijven om zo de economische groei en de inflatie aan te jagen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Steeds meer huurders komen moeilijk rond

Voor steeds meer huurders is het moeilijk om elke maand de huur en andere kosten voor levensonderhoud op te brengen. 

Een half miljoen huurders (18 procent) kan met moeite aan de verplichtingen voldoen. Sinds 2012 is dit met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Rabobank voegt zicht bij doemdenkers: ‘snel’ nieuwe beurscorrectie

Analisten van Rabobank verwachten ‘snel’ een nieuwe correctie op de aandelenmarkten doordat beleggers hun geloof verliezen in de centrale banken.

Het vertrouwen in de gunstige effecten van het soepele geldbeleid door centrale banken vervliegt. Beleggers varen er niet meer blind op dat, als waarderingen van beleggingen oplopen, de economie automatisch een tandje bijschakelt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Nederlandse huizenprijzen stijgen harder dan Europese

Het aantal woningverkopen in Nederland komt volgend jaar waarschijnlijk in de buurt van het recordniveau van 2006. Dat verwacht het economisch bureau van ABN Amro. De economen van de bank zijn een stuk optimistischer dan eind vorig jaar. Ze voorspellen voor dit jaar 10 procent meer verkochte huizen en voor 2017 een plus van 5 procent. Een kwartaal geleden gingen de economen nog uit van toenames van 5 en 2,5 procent.

Huurverhogingen maken het huren van een huis minder aantrekkelijk. Daardoor geven inmiddels meer mensen de voorkeur aan het kopen van een woning. De huizenprijzen stijgen dit jaar naar verwachting met 4 procent en volgend jaar met 3 procent. De prijsstijging wordt wel deels geremd doordat de overheid de hypotheeknormen heeft aangescherpt. ABN-econoom Philip Bokeloh:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Spaargeld vlucht in contant geld bij negatieve rente

Bij een negatieve rente haalt een op de drie spaarders geld van de bank om het als contant geld te kunnen bewaren. Dat blijkt uit een enquête die de Autoriteit Financiele Markten (AFM) hield onder haar eigen consumentenpanel. Een op de vijf respondenten zal het spaargeld in dat geval gebruiken om te gaan beleggen.