Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7221 tot 7225
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

7 dingen die een miljonair altijd doet … en jij niet

Rijke mensen, het is toch een ras apart hoor je vaak. De middenklasse verafschuwt ze, zijzelf vinden hun leven niet meer dan normaal. Ze hebben dan ook bepaalde gewoonte, trekjes, ze doen dingen die de ‘gewone man en vrouw’ zelden kunnen appreciëren. Kijk maar naar je rijke buurman om de hoek.

Toch is het niet slecht om eens te kijken wat ze écht doen, misschien kan je er toch meer van leren dan je denkt en zo ook opklimmen en naast die ‘rijke buurman’ gaan staan.

België telt zo’n 70.000 dollarmiljonairs, Nederland 170.000. Waar houden die miljonairs zich mee bezig … en jij niet?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

De tikkende tijdbom onder een nieuwe wereldwijde crisis

De wereldeconomie draagt opnieuw een tikkende tijdbom. Tijdens de vorige crisis zorgde een vastgoedbubbel voor een ongeziene ravage op de aandelenmarkt. Hoewel de aandelenmarkt ook nu opnieuw overgewaardeerd lijkt, is het vooral de obligatiemarkt die de wereldeconomie anno 2016 aan diggelen kan rijden.

Bijna $8 biljoen (= $8.000 miljard) aan overheidsobligaties hebben een rentevoet onder nul. Steeds meer obligatiebeleggers kopen obligaties met een langere looptijd – zelfs tot 100 jaar – om nog enige vorm van rendement te vinden. Het grote gevaar hierbij is dat hoe langer de looptijd, hoe gevoeliger voor een stijging van de rentevoet waarbij de tijd onder de bom genadeloos naar 0 tikt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

Het geheime akkoord dat de wereld (opnieuw) moet redden

De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar ze rijmt wel van tijd tot tijd. Om te begrijpen wat er aan de hand is op de financiële markten, moeten we opnieuw terug in de tijd. Het is 1985, 14 jaar na Bretton Woods zit de wereldeconomie in grote problemen: hoge inflatie en lage economische groei, m.a.w. stagflatie. Daarop werd besloten een geheim akkoord uit te voeren.

Nadat inflatie de pan uit rees in de Verenigde Staten werd Paul Volcker aangesteld als hoofd van de Federal Reserve. Slechts 2 maanden achter zijn nieuwe bureau en Volcker begon het gevecht met inflatie. Hij veranderde het beleid gericht op rentevoeten naar een beleid gericht op geldhoeveelheid, m.a.w. de dagen van goedkoop geld veranderden in dagen van duur geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

6 Tips waarmee rijke jongeren succesvol werden

Millennials, de jongere generatie, is een generatie waarvan velen succesvol ondernemen. De vrijheid en de kansen zijn veelvuldig aanwezig en vele jongeren grijpen ze met beide handen. Hoe komt het dat deze groep er in slaagt beter te presteren dan oudere generaties? Enkele rijke jongeren verklappen enkele tips.

Er zijn namelijk 6 geheime formules die succesvolle jongeren onderscheiden van andere:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

16 briljante uitspraken van de rechterhand van Warren Buffet

Rechterhand van Warren Buffett en vice voorzitter van Berkshire Hathaway, Charlie Munger, is misschien minder bekend dan de grootmeester zelf, maar daarom is zijn intelligentie niet van een lager niveau. Ook Munger staat bekend om zijn wijze uitspraken.