Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7231 tot 7235
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Bernanke: Helikoptergeld misschien wel het beste alternatief

Volgens voormalig Fed-voorzitter Bernanke is 'helikoptergeld' in bepaalde scenario's misschien wel de beste optie. Hij schetst een scenario waarin consumentenbestedingen achterblijven, het conventionele monetaire beleid uitgeput is en overheden niet meer bereid of in staat zijn de economie fiscaal te stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Saoedi-Arabie sluit productieverlaging uit – media

De olieprijs is woensdagochtend weggezakt op berichten dat ’s werelds grootste olieproducent Saoedi-Arabië een verlaging van de olieproductie uitsluit, terwijl Iran in plaats van de olieminister, een lagere regeringsafgevaardigde naar de OPEC-bijeenkomst van volgende week in Doha stuurt. Dit meldde persbureau Reuters woensdag.

Een vat West Texas Intermediate werd woensdag 2,0 procent goedkoper, op 41,30 dollar, terwijl de prijs voor een vat Brent 1,9 procent daalde op 43,85 dollar. Dinsdag sloot een vat ruwe olie aan de Nymex nog op het hoogste punt van het jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Basisloon van 6.200 euro, VIP-restaurant, werken tot amper 58 jaar en toch staken luchtverkeersleiders

We hebben een nieuwe staatsvijand nummer 1: de luchtverkeersleiders van Belgocontrol. In heel het land en ver daarbuiten vind je geen zinnig mens die begrip kan opbrengen voor hun ziekelijke wilde staking waarmee ze de nog bloedende luchthaven van Zaventem bewust opnieuw lam leggen. Hoe sarcastisch wreed moet je zijn om in de nasleep van de terreuraanslagen een momentum te zien voor puur eigenbelang? Luchtverkeersleiders beginnen aan een loon van 6.200 euro en strijken gemiddeld maandelijks 12.000 euro op. Niet allemaal tesamen, maar per kop. Het blijkt echter onoverkomelijk voor hen dat hun prepensioenleeftijd opgetrokken wordt van 55 naar 58 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Het IMF zat er de afgelopen jaren flink naast

Beleggers zijn vaak geneigd om een grote waarde te hechten aan wat analisten en economen ons vertellen. Het probleem is echter dat deze analisten en economen het ook heel vaak onjuist hebben. Als we ons bijvoorbeeld op het Internationale Monetaire Fonds (IMF) richten, dan kunnen we tot de conclusie komen dat de waarnemers van het IMF niet bepaald geloofwaardig zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Export China neemt flink toe

De export van China is in maart in het hoogste tempo gestegen in achttien maanden. Een maand eerder liet de uitvoer van de tweede economie van de wereld nog een duidelijke teruggang zien.

De export gemeten in dollars nam met 11,5 procent toe in vergelijking met een jaar eerder, na een krimp met een kwart in februari.

Toen waren fabrieken en kantoren in het land echter wel een week gesloten voor de viering van het Chinese nieuwjaar. De import van China zakte vorige maand met 7,6 procent, de zeventiende maandelijkse daling op rij.