Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7246 tot 7250
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Column Kees de Kort | Slechte dag voor de herstelfetisjisten

De World Economic Outlook van het IMF was niet prettig om te lezen. Het is geen crisis, maar het glijdt langzaamaan weg, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort.

De economische groei valt de komende tijd wereldwijd waarschijnlijk lager uit dan eerder werd verwacht, terwijl de kans op een nog slechtere uitkomst is gegroeid. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zijn gisteren gepresenteerde World Economic Outlook.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

China gaat lopen met de Europese miljarden

Onder andere naar aanleiding van de Europese economische sancties tegen Rusland is de Russisch-Chinese economische handel sterk gegroeid.

De sancties zetten zo’n half miljoen Duitse jobs op de helling en zouden een totale derving van maar liefst 100 miljard euro betekenen voor de Europese Economie, aldus Die Welt.

De geopolitieke spanningen met Rusland spelen in de kaart van de Chinezen. Ten opzichte van Q1 2015 is de Russisch-Chinese handel in Q1 2016 met 3.6% gegroeid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Nieuwe schuldkwijtschelding Griekenland?

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Griekenland een nieuwe schuldkwijtschelding krijgt. Na hulppakketten voor honderden miljarden, een hair-cut en het opkopen van problematische staatsobligaties, krijgen we binnen afzienbare tijd een nominale kwijtschelding.

De bal ging aan het rollen toen Wikileaks een telefoongesprek tussen directeuren van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) openbaar maakte. Daaruit bleek dat het muntfonds uit de ‘trojka’ wil stappen en de Grieken een schuldkwijtschelding cadeau wil doen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Bernanke: Helikoptergeld misschien wel het beste alternatief

Volgens voormalig Fed-voorzitter Bernanke is 'helikoptergeld' in bepaalde scenario's misschien wel de beste optie. Hij schetst een scenario waarin consumentenbestedingen achterblijven, het conventionele monetaire beleid uitgeput is en overheden niet meer bereid of in staat zijn de economie fiscaal te stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Saoedi-Arabie sluit productieverlaging uit – media

De olieprijs is woensdagochtend weggezakt op berichten dat ’s werelds grootste olieproducent Saoedi-Arabië een verlaging van de olieproductie uitsluit, terwijl Iran in plaats van de olieminister, een lagere regeringsafgevaardigde naar de OPEC-bijeenkomst van volgende week in Doha stuurt. Dit meldde persbureau Reuters woensdag.

Een vat West Texas Intermediate werd woensdag 2,0 procent goedkoper, op 41,30 dollar, terwijl de prijs voor een vat Brent 1,9 procent daalde op 43,85 dollar. Dinsdag sloot een vat ruwe olie aan de Nymex nog op het hoogste punt van het jaar.