Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7251 tot 7255
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Correctie in de mijnen gestart?

Het is hard gegaan met de mijnen. Heel érg hard.

GDX, de leidinggevende ETF in de sector, steeg van $12,40 eind januari naar $26,16 enkele dagen geleden.

Een plus van 110,9% op een paar maanden tijd.

Heel wat beleggers stonden langs de zijlijn verbaasd te kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Iedere maand gratis geld op je rekening? Het komt dichterbij.

Het idee van een basisinkomen krijgt steeds meer aanhangers. Over heel de wereld staat het idee al op verschillende agenda’s. Met een basisinkomen krijgt iedereen iedere maand gratis en voor niets een bepaald bedrag op zijn rekening. De vraag is echter: worden we daar lui of productiever van?

Een basisinkomen is zoals sociale zekerheid voor iedereen. Bepaalde delen in Europa staan al op het punt dit idee in praktijk om te zetten. Maar ook in Canada en Zuid-Amerika speelt men met het idee om een soort van basisinkomen in te voeren. De dag dat iedereen gratis geld krijgt van de overheid komt dus dichterbij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Britse huizencrisis kan mogelijk de volgende financiële crisis inluiden

De afgelopen vijf jaar zijn de huizenprijzen in Londen met 50% toegenomen. Britse banken hebben in 2015 voor meer dan 1 biljoen Pond uitgeleend voor hypotheken, waarvan 70% aan nieuwe leningen. Als deze bubbel barst, zal dit leiden tot een nog grotere financiële crisis dan die van 2007.

Nog vers in het geheugen ligt het jaar 2007. Toen leidde de zgn. ‘sub prime’ hypotheken tot een financiële schuldencrisis met als gevolg dat overheden wereldwijd moesten ingrijpen om de banken overeind te houden. Sindsdien leunt het broze herstel bijna volledig op de financiële sector, welke op haar beurt afhankelijk is van de hypotheekmarkt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Column Kees de Kort | Een matig jaar

Over de hele wereld worden economische voorspellingen naar beneden bijgesteld. 2016 wordt een slechter jaar dan 2015, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Ron van der Does: hoe laag kan dollar zakken?

De dollar is dit jaar aanzienlijk in waarde gedaald. Vooralsnog lijkt hier geen einde aan te komen. De vraag is echter hoe lang andere landen nog toestaan de eigen munt in waarde te laten stijgen tegenover de dollar, signaleert Ron van der Does.

De daling van de Amerikaanse munt komt vooral tot uitdrukking in de dollar-index, afgekort bekend als de DXY, en laat de waarde van de munt zien tegenover een mandje van valuta´s. De mand wordt samengesteld door een zestal valuta’s van handelspartners van de Verenigde Staten.