Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7251 tot 7255
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Basisloon van 6.200 euro, VIP-restaurant, werken tot amper 58 jaar en toch staken luchtverkeersleiders

We hebben een nieuwe staatsvijand nummer 1: de luchtverkeersleiders van Belgocontrol. In heel het land en ver daarbuiten vind je geen zinnig mens die begrip kan opbrengen voor hun ziekelijke wilde staking waarmee ze de nog bloedende luchthaven van Zaventem bewust opnieuw lam leggen. Hoe sarcastisch wreed moet je zijn om in de nasleep van de terreuraanslagen een momentum te zien voor puur eigenbelang? Luchtverkeersleiders beginnen aan een loon van 6.200 euro en strijken gemiddeld maandelijks 12.000 euro op. Niet allemaal tesamen, maar per kop. Het blijkt echter onoverkomelijk voor hen dat hun prepensioenleeftijd opgetrokken wordt van 55 naar 58 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Het IMF zat er de afgelopen jaren flink naast

Beleggers zijn vaak geneigd om een grote waarde te hechten aan wat analisten en economen ons vertellen. Het probleem is echter dat deze analisten en economen het ook heel vaak onjuist hebben. Als we ons bijvoorbeeld op het Internationale Monetaire Fonds (IMF) richten, dan kunnen we tot de conclusie komen dat de waarnemers van het IMF niet bepaald geloofwaardig zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Export China neemt flink toe

De export van China is in maart in het hoogste tempo gestegen in achttien maanden. Een maand eerder liet de uitvoer van de tweede economie van de wereld nog een duidelijke teruggang zien.

De export gemeten in dollars nam met 11,5 procent toe in vergelijking met een jaar eerder, na een krimp met een kwart in februari.

Toen waren fabrieken en kantoren in het land echter wel een week gesloten voor de viering van het Chinese nieuwjaar. De import van China zakte vorige maand met 7,6 procent, de zeventiende maandelijkse daling op rij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Cashless society: de maakbare samenleving dendert door

De cashless society komt dichterbij. In heel wat (Belgische) sectoren is het de gewoonte om loon of een deel daarvan cash uit te betalen. Vanaf 1 oktober 2016 treedt er echter een wet in werking die dat verbiedt. Het zal dan giraal moeten gebeuren.

De uitbetaling van het loon van werknemers wordt geregeld door een wet uit 1965. Hoog tijd om de regels te moderniseren vond de Belgische regering. Op 1 oktober 2015 publiceerde het Belgisch Staatsblad een wet die loon in cash verbiedt die, zoals gezegd, precies een jaar later in werking treedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Ook jij kan rijk worden met het 13-stappen plan van Andrew Carnegie

2/3 van de rijkste mensen ter wereld heeft alles zelf gedaan. Dus waarom zou jij dat niet kunnen? Andrew Carnegie was een self-made miljonair in het begin van vorige eeuw. Carnegie bedacht een formule van 13 stappen dat hem van arme stakker tot miljonair maakte. Zijn unieke stappenplan is vandaag nog even relevant als 78 jaar geleden.

Andrew Carnegie schreef zijn stappenplan neer zonder de woorden “geld” of “rijkdom” te gebruiken en op een manier dat iedereen het kan begrijpen. Wil jij een echte miljonair worden, moet je deze 13 stappen uitvoeren.