Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 7261 tot 7265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Het is nu of nooit, dit is de bevestiging. Goud en zilver breken uit!

Knoop het goed in je oren, het is nu of nooit. Edelmetalen goud en zilver kenden een furieuze start van het jaar. Na 9 weken van forse prijsstijgingen consolideerden beide edelmetalen. Gisteren kwam er een einde aan de consolidatie en zilver bevestigde de nieuwe uitbraak, zoals het hoort.

Begin dit jaar was het vooral de goudprijs die het voortouw nam in de nieuwe stierenmarkt in edelmetalen. Dit verontruste veel beleggers een beetje aangezien zilver traditioneel sterker stijgt dan de goudprijs tijdens een nieuwe opwaartse beweging. Maar daar is nu een einde aan gekomen, zilver neemt resoluut het voortouw en bevestigt hiermee de definitieve trendbreuk.

Tot begin maart kende de goudprijs een dubbel zo sterke prijsstijging als zilver. Zilver stond 7,6% hoger en goud 17,9%. Maar de afgelopen maand heeft de zilverprijs dit gat bijna volledig dichtgereden waarbij de goudprijs nu een kleine 20% winst boekt in 2016 en zilver dichterbij sluipt met een winst van meer dan 15%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Zo doet de Nederlandse huizenmarkt het in Europa

De prijzen van Nederlandse woningen zijn in het vierde kwartaal van 2015 harder gestegen dan het Europees gemiddelde. Koplopers waren Zweden en Hongarije.

Nederlandse woningen waren gemiddeld 4,7 procent duurder dan in de laatste drie maanden van 2014, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar liepen de prijzen met bijna 1 procent op.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Column Kees de Kort | American-style justice

Goldman Sachs heeft een schikking getroffen van 5 miljard dollar in een zaak die draaide om te makkelijk verstrekte woninghypotheken.

De bank verkocht tussen 2005 en 2007 op grote schaal schuldpapier dat gebaseerd was op te makkelijk verstrekte hypotheken. BNR-macro-econoom Kees de Kort: "In die tijd vond iedereen die hypotheken fantastisch. De klanten vonden de hypotheken fantastisch, de banken vonden de hypotheken fantastisch en de toezichthouders vonden de hypotheken ook fantastisch."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Opnieuw ex-handelaar uit bankenwereld verbannen om Liborfraude

De Britse financiƫle waakhond Financial Conduct Authority (FCA) heeft opnieuw een voormalige handelaar van een bank levenslang verbannen vanwege het gesjoemel met het rentetarief Libor.

Ditmaal treft de straf Paul White, die voorheen werkte bij Royal Bank of Scotland (RBS).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

"Waarom slaagt Europa er maar niet in een 'eigen' Apple, Google, Microsoft of Facebook te realiseren?"

Spotify wordt vaak aangehaald als het grote voorbeeld voor de Europese techindustrie, maar de Zweedse muziekdienst dreigt nu met een vertrek uit Europa.