Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7261 tot 7265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Mensen verliezen het vertrouwen in centrale banken

Het vertrouwen in de centrale banken blijkt de afgelopen twee jaar flink te zijn afgenomen. Dit komt tenminste uit het onderzoek dat zakenbank Credit Suisse onlangs verricht heeft naar boven. Terwijl behoorlijk wat mensen in 2014 nog vertrouwen hadden in het monetaire beleid van de centrale banken, lijkt dat vertrouwen op dit moment haast volledig verdwenen te zijn.

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat in 2014 en 2015 heel wat mensen nog van mening waren dat het monetaire beleid een krachtig hulpmiddel was om de economie een duwtje in de rug te geven. Op dit moment kunnen we echter zien dat haast niemand meer van mening is dat het monetaire beleid haar vruchten afwerpt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

De Chinese economie draait toch niet zo lekker, suggereren de grondstoffenprijzen

Er duiken steeds meer signalen op dat de Chinese economie toch niet zo lekker draait als gehoopt. Dat kan slecht nieuws zijn voor beleggers.

De grondstoffenprijzen en de valutakoersen van opkomende landen zijn in de afgelopen weken juist sterk gestegen door de verwachting dat de groei van China, de op één na grootste economie ter wereld, enigszins is gestabiliseerd door de ingevoerde steunmaatregelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Goudmijnaandelen exploderen, maar beleggers keren sector de rug toe

Ons ras, de ‘belegger’, is een apart beestje. Ze doen vaak heel onnatuurlijke, tegendraadse dingen op de meest onwaarschijnlijke momenten. En dit zorgt ervoor dat de overgrote meerheid van beleggers op de lange termijn altijd geld VERLIEST met beleggen, in plaats van WINST te behalen.

Dat is niet enkel zonde van het geld, maar vooral ook van de enorme tijd en toewijding. In de wandelgangen noemen we dit ook wel eens een ‘dure hobby’.

Voor ons is het al lang geen hobby meer, maar een methode om rijkdom, en dus (financieel economische) vrijheid te vergaren. En dit moet de doelstelling van iedere belegger zijn!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Jim Rogers: 1 simpele reden waarom de volgende crisis nóg erger gaat zijn

Rogers is geen fan van de Amerikaanse aandelenmarkt. In 2015 bereikte de Amerikaanse aandelenmarkt bijna zijn all-time high terwijl er 2 keer meer aandelen lager stonden dan een jaar eerder dan dat er aandelen hoger stonden. De stijging van de indexen werd slechts gedragen door een 10-tal grote aandelen.

Rogers is wel positief voor de Amerikaanse dollar. Wanneer er een nieuwe crisis uitbreekt, zal de Amerikaanse dollar dienen als veilige haven. Wanneer de USD overgewaardeerd geraakt, zal hij deze verkopen ten voordele van Chinese yuan en edelmetalen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Perth Mint ziet verkoop 146% stijgen

De verkoop van zilver is in april met 146% gestegen. Naast een versnelling in de verkoop van zilver is ook de instroom.....