Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 7271 tot 7275
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Ron van der Does: hoe laag kan dollar zakken?

De dollar is dit jaar aanzienlijk in waarde gedaald. Vooralsnog lijkt hier geen einde aan te komen. De vraag is echter hoe lang andere landen nog toestaan de eigen munt in waarde te laten stijgen tegenover de dollar, signaleert Ron van der Does.

De daling van de Amerikaanse munt komt vooral tot uitdrukking in de dollar-index, afgekort bekend als de DXY, en laat de waarde van de munt zien tegenover een mandje van valuta´s. De mand wordt samengesteld door een zestal valuta’s van handelspartners van de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 mei 2016

Iedereen zou deze 3 eigenschappen van Warren Buffett moeten hebben

Op zijn 7e liep hij door de straten van Omaha om flesjes cola te verkopen, nu is hij een van de rijkste mensen ter wereld. Warren Buffett is een veelbesproken en bijzondere man. Zijn immense succes en rijkdom behaalde hij onder andere door 3 krachtige eigenschappen te bezitten, 3 eigenschappen die jij en ik ook kunnen (en zouden moeten) leren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Ontmijnen de Amerikanen de Oekraïense energiecrisis?

Oekraïne is momenteel één en al ellende. De oorlog woedt er nog steeds, het land is failliet, de regering is wandelen gestuurd, de Nederlanders willen geen associatieverdrag én Kiev kan de gasrekening niet langer betalen.

Begin dit jaar beloofde Kiev nog dat het Moskou “marktconforme” prijzen zou gaan betalen voor het Russisch gas. De voorbije jaren kreeg het land immers een fikse korting op haar energiebevoorrading.

Dat Kiev nu uitdrukkelijk voor Brussel kiest maak die voorkeursbehandeling natuurlijk onmogelijk. Ware het niet dat Kiev wellicht niet eens in staat is om zelfs de vriendenprijs te betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Schokkend: Saoedi-Arabië dumpt massaal Amerikaanse bonds omwille van 9/11-onderzoek

Saoedi-Arabië zou maar liefst 750 miljard dollar aan Amerikaanse schatkistcertificaten dumpen als de 28 “geheime” bladzijden van het 9/11-rapport worden vrijgegeven.

Daarin zou te lezen zijn hoe de Saoedi’s en de koninklijke familie rechtstreeks betrokken zijn bij de aanslagen van 11 september 2001 op het Pentagon en de WTC-torens.

Of we het Saoedische antwoord moeten lezen als een schuldbekentenis laat ik even in het midden, maar het bewijst alleszins dat er sleet zit op de strategische alliantie tussen Riyyad en Washington.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Rusland weet van geen hout pijlen maken!

Rusland is een rare vogel. Enerzijds steken ze de hand uit naar Europa om terug en nauwer economisch samen te werken. Anderzijds geven ze geen duimbreed toe op hun sancties van Europese producten.

Enerzijds bepleiten ze vrijhandel, anderzijds nemen ze waanzinnige protectionistische maatregelen.

Zo ook deze week. Sinds vorig jaar moeten buitenlandse vrachtwagens met buitenlandse ladingen wegenbelasting betalen in Rusland. Zo wil Poetin geld in het laatje krijgen om de abominabele wegeninfrastructuur in Rusland te vernieuwen.