EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7271 tot 7275 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 22 augustus 2016

ECB leent rechtstreeks aan bedrijven

De ECB begon in juni met het opkopen van bedrijfsobligaties en heeft volgens de laatste berichten al €16 miljard aan schuldpapier uit de markt gehaald. Normaal gesproken kopen de centrale banken in de Eurozone deze schuldpapieren op via de obligatiemarkt, maar er zijn nu al twee gevallen bekend waarbij de centrale bank rechtstreeks geld aan bedrijven heeft uitgeleend.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 22 augustus 2016

Deze grafiek verklaart de Britse renteverlaging

Britse renteverlaging moet de bestedingen stimuleren

Britse renteverlaging moet de bestedingen stimuleren

Als we de economen mogen geloven dan hangen er donkere wolken boven de Britse economie. De verwachtingen zijn dat de komende maanden de werkloosheid flink zal gaan oplopen en dat zal ongetwijfeld ook gevolgen gaan hebben op het Britse bruto binnenlands product. Vanuit die gedachten is het niet vreemd dat de Bank of England onlangs de rente verlaagde naar 0,25%.

Markit pakt uit met een grafiek waarop te zien is waarom de Engelse centrale bank extra stimuleringsmaatregelen heeft doorgevoerd. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de ‘Household Finances’ de afgelopen jaren flink verbeterd is en de Britse overheid wil dit ook graag zo houden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 augustus 2016

Geld op spaarboekjes haalt kaap van 264 miljard euro

Er stond in juni 264,16 miljard euro op de spaarboekjes geparkeerd. Goed voor een nieuw record, zo blijkt uit cijfers over de gereglementeerde spaardeposito's die de Nationale Bank vandaag heeft vrijgegeven.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 22 augustus 2016

Lage rente stuwt huizenprijzen de hoogte in

De extreem lage rente mist haar uitwerking niet op de huizenprijzen. Was het vlak na de crisis in heel Europa nog kommer en kwel, nu staat men weer in de rij bij de bank om een hypotheek te regelen tegen een historisch lage rente. Door de extreem lage rente kunnen huishoudens meer geld lenen voor een huis, met als resultaat dat de prijzen weer stijgen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 22 augustus 2016

Duitse mark maakt comeback

Toen Duitsland begin deze eeuw haar vertrouwde D-Mark omwisselde voor de euro stond niet iedereen te trappelen om de oude bankbiljetten en munten in te leveren. Veertien jaar na de introductie van de euro zwerft er nog altijd een slordige 13 miljard D-Mark rond, dat omgerekend naar euro’s een waarde van €6,65 miljard vertegenwoordigt.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs