Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 7281 tot 7285
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Anonymous valt Griekse centrale bank aan

De Griekse centrale bank is het doelwit geworden van een cyberaanval door de hacktivistengroep Anonymous, waardoor de website gisteren verstoord werd. Dat verklaart een woordvoerder van de Griekse nationale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Miljarden aan leningen voor Griekenland hebben vooral Europese banken gered

Griekenland raakt maar niet uit de crisis, ondanks alle hulpprogramma's. Eén van de verklaringen daarvoor is simpel: minder dan vijf procent van de miljarden aan leningen kwam volgens een studie in de Griekse begroting terecht. Met de rest werden de Europese banken gered.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

ĎValue8 sjoemelde met winstcijfersí

Investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries heeft gesjoemeld met de winstcijfers en de zaken mooier voorgesteld dan ze werkelijk waren. Dat schrijft financieel analist Roel Gooskens op de site Follow the Money. Hij dook in de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar en concludeerde dat de winst voor meer dan 100% bestaat uit het herwaarderen van de de deelnemingen die Value8 heeft in verschillende bedrijven.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

China wil import goud eenvoudiger maken

China wil de procedures om goud te importeren vereenvoudigen, zodat het makkelijker wordt om goud uit het buitenland te importeren. De nieuwe regels gelden vanaf 1 juni en hebben betrekking op de goudhandel in Beijing, Shanghai, Guangzhou, Qingdao, Nanjing en Shenzhen. In de praktijk betekent het dat de hoeveelheid papierwerk en administratie sterk verminderd kan worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

ECB vergadert over afschaffing 500-eurobankbiljet

Het einde van het 500-eurobankbiljet lijkt in zicht. De Europese Centrale Bank (ECB) vergadert woensdag over het afschaffen van het meest waardevolle biljet in de eurozone. 

De verwachting is dat de bestuursleden van de centrale bank stemmen voor afschaffing, zo meldt¬†persbureau¬†AFP.¬†Directielid Beno√ģt CŇďur√© stelde¬†eerder al dat er geen reden is om de coupure te behouden.¬†

Critici zeggen dat het lilakleurige biljet vaker wordt gebruikt door criminelen dan door consumenten. Volgens statistieken van de ECB vertegenwoordigen 500-eurobiljetten 3 procent van alle briefjes in omloop, maar 28 procent van de waarde.