Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7281 tot 7285
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Panama Papers? Ook deze bedrijven ontduiken belastingen

De Panama Papers gaven vorige week de bevestiging dat vermogende mensen en bedrijven wereldwijd belastingparadijzen gebruiken om minder belasting te betalen. Maar een aantal zeer grote belastingontduikers bleef buiten schot. Als we toch de jacht op deze vermogens openen, laten we dan ook de bedrijven aanpakken die heel prominent aanwezig zijn in ons dagelijkse leven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De eerste bail-in van 2016 is een feit!

Begin 2016 werden er nieuwe bail-in regels ingevoerd en er werd amper tijd verloren om de theorie in de praktijk te brengen.

Oostenrijk heeft de twijfelachtige eer om als eerste, maar zeker niet als laatste, uit te pakken met een bail-in van de schuldeisers.

Heta Asset Resolution AG, zeg maar de “bad bank” van het gefaalde Hypo Alpe Adria, kampt met een tekort van $8,5 miljard en dit verlies wordt nu netjes doorgeschoven naar de schuldeisers.

De Oostenrijkse bankenregulator dwingt de schuldeisers tot een haircut van bijna 54%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Wereldbank ziet groei opkomende landen Azië iets afzwakken

De opkomende economieën in Azië zullen dit jaar en in 2017 gemiddeld iets minder sterk groeien dan eerder gedacht. 

Dat schrijft de Wereldbank in een maandag gepubliceerd rapport.

Het instituut denkt dat de regio inclusief China dit jaar een groei zal laten zien van 6,3 procent, van een eerder voorspelde 6,4 procent. In 2015 was er een groei van 6,5 procent. Voor volgend jaar wordt gerekend op 6,2 procent vooruitgang.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Michel Maus na Panama Papers: "Regering moet alle banken op matje roepen"

Er wordt met verontwaardiging gereageerd op de onthulling dat Dexia zijn klanten hielp om massaal belastingen te ontwijken. Terwijl de staat - en dus de belastingbetaler - miljarden ophoestte om de bank te redden, bleef Dexia fraudeurs helpen om via Panama belastingen te ontlopen. "Geloof maar niet dat alleen Dexia dat deed. De regering moet de banken nu op het appel roepen", zegt fiscaal expert Michel Maus.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Grafiek: Negatieve rente is het nieuwe normaal

Iedereen die beweert dat de wereldeconomie aan de beterende hand is zou de volgende grafiek eens moeten bekijken. Als een negatieve rente de standaard wordt voor centrale banken, wat zegt dat dan over de waarde van ons geld? En over de verdiencapaciteit van de Westerse economieën om hun schulden te kunnen betalen?