Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 7291 tot 7295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

De goudprijs heeft momenteel 1 grote vijand

De goudprijs zit al een tijdje gevangen tussen $1.200 en $1.300. Het is al van 10 februari geleden dat de goudprijs nog buiten deze bandbreedte noteerde. Het sentiment rond goud is de laatste maanden bijzonder positief en juist dat kan er voor zorgen dat de goudprijs nog een tijdje gevangen blijft binnen deze trading range.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Waarom dragen zo veel Japanners chirurgische maskers?

De hoeveelheid mensen die je in Japan chirurgische maskers ziet dragen is verrassend voor westerlingen. Het voorbije decennium is het gebruik van zulke maskers er meer dan verdrievoudigd en de Japanse maskermarkt is nu goed voor ongeveer 170 miljoen euro per jaar. Hygiëne en gezondheid waren de oorspronkelijke drijvende factoren, maar er komen steeds meer andere redenen voor hun populariteit. De eerste verschijningen van chirurgische maskers in het straatbeeld waren te wijten aan de Japanse elementaire beleefdheid. Mensen die zich onwel voelden, maar geen ziekteverlof wilden of konden nemen, gingen maskers dragen opdat ze hun ziektekiemen niet bij anderen zouden verspreiden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Saudi-Arabië bezit minder Amerikaanse staatsobligaties dan gedacht

Saudi-Arabië heeft veel minder Amerikaanse staatsobligaties dan eerder werd gedacht, blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Eind maart bezat Saudi-Arabië, een belangrijke olieproducent, 116,8 miljard dollar dollar (103 miljard euro) aan Amerikaanse staatsobligaties. De Saudiërs gaven eerder aan dat ze 750 miljard dollar aan obligaties hadden.

Eerder dit jaar vreesden de Verenigde Staten dat de Saudiërs Amerikaanse staatsleningen zouden kunnen verkopen vanwege de sterk gedaalde olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Economie Oekraïne laat sterke verbeteringen zien

De economie van Oekraïne heeft in de eerste drie maanden van dit jaar eindelijk weer eens groei laten zien, na de zware recessie van de afgelopen jaren.

De economie groeide met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen sprake was van een krimp met liefst 17 procent.

Het Oekraïense statistiekbureau meldde echter wel dat op kwartaalbasis nog altijd sprake was van een neergang met 0,7 procent. Ook viel het groeicijfer aanzienlijk minder sterk uit dan economen hadden verwacht.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

In het land met de grootste oliereserves ter wereld lijden mensen nu honger

Venezuela staat aan de rand van de implosie. Op beelden is te zien hoe in het land met de grootste bewezen oliereserves ter wereld chaos uitbreekt onder mensen die honger lijden en vechten om een zak rijst.

President Nicolas Maduro heeft tijdens het voorbije weekeinde de noodtoestand voor 60 dagen verlengd.  Dat geeft hem de volmachten ‘om de economie te herstellen en buitenlandse agressie tegen het land te neutraliseren.’