Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 7291 tot 7295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De echte reden waarom de goudprijs wordt gemanipuleerd, is simpel

Een barbaars relikwie als goud heeft achter de schermen zo veel macht dat een manipulatie van de goudprijs niet uitzonderlijk is. De goudprijs wordt in verschillende vormen al decennia lang gemanipuleerd. Nu manipuleert vooral China de goudprijs, onder het toeziend oog van de Verenigde Staten.

In eerste instantie lijkt het bizar, maar de Verenigde Staten laat toe dat het goud van west naar oost vloeit. China manipuleert de goudprijs om zo goedkoop mogelijk goud in te slaan en de Verenigde Staten laat dit oogluikend toe. (maar of dit zal blijven met Donald Trump als President, is nog maar de vraag)

De VS laat dit toe omdat China voldoende ‘chips’ aan de (poker)tafel moet hebben wanneer de onderhandelingen over een nieuw monetair systeem starten. Historisch gezien zal men deze onderhandelingen uitstellen tot het monetaire systeem in elkaar klapt en een hervorming onvermijdelijk is. Tot die dag moet China aan zo veel mogelijk goud zien te geraken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Duitse spaarders boos op ECB en 5 andere dingen die je moet weten

De Duitse minister van Financiën Wolgang Schäuble kapittelt de lage rentes van de Europese Centrale Bank. Terecht? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De aan(deel)houder wint… fors!

We waarschuwen er al weken voor: het klimaat voor aandelen is niet gezond. De belangrijkste indices lieten in de voorbije week procenten liggen, en hadden de slechtste beursweek in maanden. Hierdoor dikten de jaarverliezen aan. In Europa noteren de belangrijkste aandelenmarkten met verliezen van 10% in 2016!

De enige sterkhouder lijkt de Nederlandse AEX-index (met -1,7%).

Voor de reden hoef je niet ver te zoeken. Vandaag kan Nederland het verlies fors beperken vanwege Royal Dutch Shell… inderdaad, vanwege olie!

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Bail-in treedt in werking voor Oostenrijkse Heta bank

De eerste bail-in volgens de nieuwe Europese regelgeving is inmiddels een feit, want afgelopen weekend waren de schuldeisers van de Oostenrijkse bank Heta Asset Resolution aan de beurt om hun verlies te nemen. In opdracht van de toezichthouder wordt 54% van de schulden die de bank heeft weggestreept.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Column Kees de Kort | Scheurtjes in het front

De Duitse kritiek op met name het negatieve rentebeleid van de ECB zwelt verder aan. Volgens macro-econoom Kees de Kort vrezen de Duitsers dat ze de rekening moeten betalen voor alles wat er nog gaat gebeuren.

En als het belangrijkste land in de eurozone hardop begint te morren, nemen ook de onzekerheid en de twijfel toe. Ook het IMF kwam met een studie op de proppen over de negatieve rente. Wonder boven wonder wist Lagarde cs. er nog een plusje uit te wringen. "Dus ondanks sparen, pensioenen, verzekeringen en banken zegt het IMF dat de markten wat meer liquide zijn en dat de beleggers iets meer vertrouwen hebben. Maar de risico's beginnen wel toe te nemen, aan alle kanten."