Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7311 tot 7315
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

'Overheid heeft grotere terugval Nederlandse economie voorkomen'

De Nederlandse overheid heeft de economie in de beginfase van de crisis voor een diepere terugval behoedt.

Dat komt vooral doordat de overheid niet direct is gaan bezuinigen toen het vanaf 2009 met de economie bergafwaarts ging, blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).

In 2012 lag het bruto binnenlands product (bbp) hierdoor 6,5 procent hoger en de werkloosheid 5 procentpunt lager dan als de overheid met de economie mee gekrompen zou zijn, stellen de rekenmeesters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Wanneer barst de FANG-bubbel?

Amazon en Facebook wisten vorige week opnieuw positief te verrassen waardoor beleggers helemaal wild werden en de koersen naar ongekende hoogtes duwden.

Facebook is op dit moment $336 miljard waard en Amazon wordt op $311 miljard gewaardeerd.

Apple kon niet bekoren en kreeg een kleine dreun om de oren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Eindelijk onthuld: dit is de man die Bitcoin uitvond

Eindelijk weten we het: de Australische tech-ondernemer Craig Wright heeft vanmorgen in een interview bevestigd dat hij de uitvinder is van de virtuele munt Bitcoin. Zijn bekentenis aan de BBC, The Economist en GQ maakt een einde aan jarenlange speculatie. Wright zit dus achter de naam Satoshi Nakamoto, de schuilnaam die jarenlang werd gebruikt voor de Bitcoin-uitvinder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Groei Nederlandse industrie houdt aan

De activiteit in de Nederlandse industrie is in april opnieuw gegroeid, zij het in een minder stevig tempo dan in de voorgaande maand. 

Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag.

De graadmeter waarmee de activiteit wordt gemeten, zakte in april van 53,6 naar 52,6. Ondanks die daling blijft de zogeheten inkoopmanagersindex daarmee ruim boven de stand van 50, die de grens tussen groei en krimp in de industrie markeert.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Nieuw eBook van Lou Keune nu beschikbaar

Het Platform Duurzame en Solidaire Economie heeft in samenwerking met Marketupdate alle columns van Lou Keune gebundeld in een gratis eBook. De afgelopen maanden schreef Lou Keune verschillende columns voor Marketupdate, waarin hij een kritische blik wierp op ons huidige sociaal-economische bestel.