EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7311 tot 7315 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2016

'Systeembank kan nog steeds niet afgewikkeld worden'

Er zijn nog steeds geen goede procedures om de grootste banken ter wereld op een goede manier af te wikkelen als ze in de problemen komen.

Er zijn banken nog steeds 'too-big-to-fail'. Dit stelt de Financial Stability Board (FSB) donderdag. De internationale toezichthouder merkt wel op dat er veel vooruitgang is geboekt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2016

Stapje terug

Ook de totale werkloosheidscijfers zien er goed uit. Maar daar valt ook wel weer wat op af te dingen, zegt macro-econoom Kees de Kort. Want waar je bijvoorbeeld in de financiële sector een aantal jaren geleden nog goed geld kon verdienen, met gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, is het daar nu een stuk soberder.

In China gaat het al niet veel beter, al willen de zevenprocenters daar liever niet aan. Maar als de investeringen van het particuliere bedrijfsleven in China dalen, is er kennelijk weinig vertrouwen in de toekomst. 'En als je denkt dat je iets kunt maken en verkopen ga je investeren, maar de particuliere sector investeert minder. En niet alleen aan de maakkant van de economie, maar ook aan de dienstverleningskant.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2016

ECB tempert verwachtingen over nieuwe maatregelen

De Europese Centrale Bank (ECB) blijft scherp letten op alle onzekerheden in de economie, maar wil tegelijkertijd geen al te hoge verwachtingen wekken rond stimuleringsmaatregelen die nog kunnen worden genomen.

De Europese Centrale Bank (ECB) blijft scherp letten op alle onzekerheden in de economie, maar wil tegelijkertijd geen al te hoge verwachtingen wekken rond stimuleringsmaatregelen die nog kunnen worden genomen.

Dat blijkt uit de notulen van de meest recente rentevergadering van de ECB, die donderdag zijn gepubliceerd.

Tijdens hun bijeenkomst op 21 juli concludeerden de centrale bankiers van de eurolanden dat het nog te vroeg was om de gevolgen van de Brexit in te schatten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2016

Staatsschuld Spanje boven de 100 procent

De staatsschuld van Spanje kwam in juni boven de 100% van het bbp, zo blijkt uit cijfers die de centrale bank van het land deze week bekendmaakte. In totaal heeft het land een publieke schuldenlast van €1.100 miljard, ver boven de doelstelling voor het einde van dit jaar. De regering had zich voorgenomen de schuld niet verder op te laten lopen dan 99% van het bbp.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2016

Stijging rente doet miljarden verdampen uit staatsobligaties

De rente staat wereldwijd op het laagste niveau ooit. Voor meer dan $11 biljoen aan obligaties is er zelfs sprake van een negatief rendement! Maar wat gebeurt er met de waarde van al die leningen als de rente opeens weer begint te stijgen, bijvoorbeeld naar het niveau van 2011? Het Amerikaanse kredietratingbureau Fitch Ratings maakte de rekensom en schat in dat de verliezen niet van de minste zullen zijn.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs