EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7321 tot 7325
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

De gigantische inkomensongelijkheid in Ă©Ă©n grafiek

Er is de afgelopen jaren al meermaals gesproken over de toegenomen inkomensongelijkheid waaronder de wereldburgers gebukt gaan. Terwijl de rijken alleen maar rijker worden, neemt de koopkracht van het armere deel van de bevolking steeds verder af. Daarnaast weet deze inkomensongelijkheid te zorgen voor een groeiende onrust onder de wereldbevolking.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

Miljoenenboete voor Belgische goudsmelter Umicore

De Belgische materialengroep en goudsmelter Umicore heeft van de Franse concurrentiewaakhond een boete van 69 miljoen euro gekregen voor misbruik van zijn dominante positie. Umicore kondigde aan in beroep te gaan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

Grensoverschrijdend shoppen kost 11.000 Belgische banen

Het voorbije jaar hebben Belgische consumenten voor 2,8 miljard euro fysieke aankopen verricht in het buitenland. Dat betekent een stijging met 29 procent tegenover vijf jaar voordien. Dat blijkt uit een studie van de retailfederatie Comeos.

De resultaten van het onderzoek laten volgens Dominique Michel, directeur van Comeos, uitschijnen dat winkelen in het buitenland bij de Belgische consument steeds meer tot de normale geplogenheden behoort.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

Opnieuw groot banenverlies in banksector?

Op termijn zullen de Belgische banken mogelijk opnieuw vele banen dienen te schrappen. Dat blijkt uit een rapport van consulent KPMG over de Belgische banksector.

Op termijn zullen de Belgische banken mogelijk opnieuw vele banen dienen te schrappen. Dat blijkt uit een rapport van consulent KPMG over de Belgische banksector.

Opgemerkt wordt dat de Belgische banken een bijzonder goed jaar achter de rug hebben, maar tegelijkertijd wordt gewaarschuwd dat al op korte mijn met negatieve ontwikkelingen moeten worden gevreesd. Daarbij wordt gewag gemaakt van rendabiliteitsproblemen, die de banken mogelijk zal moeten verplichten onder meer hun kredieten duurder te maken en personeel te laten afvloeien.

In totaal heeft de Belgische banksector vorig jaar 6,1 miljard euro winst gemaakt, tegenover een positief resultaat van 4,5 miljard euro het jaar voordien. Daarbij wordt een rendement op eigen vermogen van ongeveer 10 procent opgetekend. De netto rente-inkomsten stegen van 14,5 miljard euro naar 14,9 miljard euro.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

Deutsche Bank: “Euro hoeft niet te crashen bij een Brexit”

Vandaag staat het veelbesproken EU-referendum bij de Britten op de agenda. Vanavond of morgenochtend zal bekend gaan worden wat er met de toekomst van het Verenigd Koninkrijk gaat gebeuren en als aanloop op deze gebeurtenis zijn de spanningen al hoog opgelopen. Zo hebben heel wat beleggers de afgelopen weken hun posities gesloten als gevolg van de toegenomen onzekerheid over de uitkomst van dit referendum.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs