Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 7321 tot 7325
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Column Kees de Kort | Loze kreten

Innovatie: iedereen is er gek op, maar in de praktijk komt er maar weinig van terecht, merkt BNR-macro-econoom Kees de Kort op.

"Iedereen heeft altijd zijn mond vol over innovatie, productiviteit, belángrijk, groei, ba ba ba, je kent het wel, startup, disruptie", somt BNR-macro-econoom Kees de Kort op.

Intussen blijkt nu uit een grote enquête van Grant Thornton onder het internationale bedrijfsleven dat minder dan 15 procent dit jaar meer aan Research & Development besteedt dan vorig jaar. De Kort: "Dus we besteden wel, alleen: groeien en méér, dat is heel beperkt."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Goudprijs loopt op tot hoogste niveau sinds begin 2015

De goudprijs is maandagochtend opgelopen tot het hoogste niveau sinds begin vorig jaar.

De zwakke economische groei trekt beleggers al maanden naar het veilig geachte edelmetaal en die lijn werd aan het begin van de nieuwe week doorgezet.

De goudprijs piekte in de ochtendhandel op 1300,88 dollar per troy ounce (31,1 gram). Daarmee werd de grens van 1300 dollar voor het eerst sinds eind januari 2015 doorbroken. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1060 dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

"Belangen multinationals boven mens en milieu" TTIP-teksten gelekt

Documenten over de onderhandelingen rondom het handelsverdrag TTIP zijn gelekt. Greenpeace heeft het materiaal vanmorgen vrijgegeven. Volgens de milieuclub blijkt uit de documenten dat het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten funest is voor milieu en voedselveiligheid.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Goudprijs boven $1.300 per troy ounce

De goudprijs bereikte vandaag voor het eerst sinds januari 2015 weer een niveau van $1.300 per troy ounce. Een zwakkere dollar en de verwachting dat centrale banken nog langdurig vast zullen houden aan een ruimer monetair beleid speelt het edelmetaal in de kaart als veilige haven. Dit jaar is de goudprijs al 20% gestegen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Mysterie achter Bitcoin onthuld

De Australische ondernemer Craig Wright maakte vandaag een einde aan de jarenlange speculatie over de herkomst van de Bitcoin. In een interview met de BBC zegt Wright dat hij de ontwikkelaar is achter deze virtuele munt, die wereldwijd gebruikt wordt om anoniem en zonder tussenkomst van banken transacties te kunnen doen.