Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 7331 tot 7335
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

Productie industrie op hoogste niveau in vier jaar

De productie van de Nederlandse industrie is in februari gestegen naar het hoogste niveau in vier jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De industriƫle productie lag in februari 1,7 procent hoger dan een jaar eerder. Daarbij produceerden vooral de transportmiddelen- en de elektrische-apparatenindustrie aanzienlijk meer.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Bankiers IJsland nu al uit de gevangenis

Drie IJslandse bankiers die in 2015 veroordeeld werden tot een gevangenisstraf zijn vandaag alweer vrijgelaten, zo schrijft de Iceland Monitor. Het gaat om de bankiers Magnús Guðmundsson, Ólafur Ólafsson and Sigurður Einarsson van de Kaupthing Bank, die tijdens de financiële crisis in 2008 genationaliseerd werd.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Je eigen voedsel verbouwen is als je eigen geld drukken

In het Amerikaanse Los Angeles is veel braakliggend terrein. En in sommige wijken in Los Angeles is vers, gezond voedsel moeilijk te krijgen en duur.

Ron Finley begon in South-Central, een beruchte achterstandswijk in Los Angeles, kleine stukjes braakliggend terrein te beplanten met voedselgewassen. Hieronder zijn verhaal.

Het is een mooi verhaal en een groot succes.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Experts: "Einde 500-eurobiljet kost zeker 500 miljoen"

Als het biljet van 500 euro in de ban gaat, dan komt daar een grote rekening bij kijken. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kost die beslissing zelfs in het gunstigste geval meer dan een half miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Yen gaat door het dak!

Als er iets is wat de financiƫle markten vandaag kunnen missen als kiespijn, is het een krachtige opwaartse beweging van de Japanse yen. En laat dat nu net hetgeen zijn dat zich momenteel voordoet. De yen lijkt volledig uitgebroken van de negatieve trend in de afgelopen jaren, en de yen-index is nu op weg naar de volgende technische weerstand op 100.

Het huidige niveau van yen hebben we niet meer gezien sinds het najaar van 2014, en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de stijging van de Japanse munt. Of moeten we zeggen, aan de afwikkeling van de yen carry trade. Dit mechanisme werd jarenlang gebruikt door grote institutionele beleggers om hun beleggingen te financieren.