Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7331 tot 7335
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Zoveel staatsobligaties hebben al een negatieve rente

Wat hebben Zwitserland, Japan en Duitsland met elkaar gemeen? Uit berekeningen van de Financial Times blijkt dat meer dan 70% van de staatsschuld van deze drie landen verhandeld wordt tegen een negatieve rente. Pensioenfondsen en andere beleggingsfondsen duikelen over elkaar heen om deze schuldpapiertjes te bemachtigen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Centrale banken houden van goud

Edelmetalen hebben het beste kwartaal van de afgelopen 30 jaar achter de rug, terwijl goud- en zilvermijnen de sterkste rally in jaren meemaakten. Aandelen van deze bedrijven zijn in amper vier maanden tijd gemiddeld in waarde verdubbeld. Niets gaat in een rechte lijn omhoog, maar goud en zilver weigeren vooralsnog veel van hun winst prijs te geven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Goud levert meer op dan staatsobligaties

en argument dat mensen ervan weerhoudt fysiek goud te kopen is dat het geen rendement oplevert. Maar nu we steeds vaker negatieve rentes zien wordt die eigenschap juist een voordeel. Heb je vermogen dat je twee jaar wilt parkeren, dan betaal je voor een staatsobligatie van de meeste Europese landen al meer dan voor goud…

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Verkoop Zilver Munten +26% Goud 100% hoger

De verkoop van zilver is weer verder gestegen in de eerste 4 maanden van 2016. De verkoop van goud knalde.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Dit land is testcase voor gebruik van langdurige negatieve rentes

Als de interesten te hoog zijn worden er minder kredieten verstrekt en wordt er meer gespaard. Als de interesten laag staan gebeurt net het omgekeerd en wordt de economie gestimuleerd door het hogere uitgavenpatroon. Maar wat gebeurt er als de interesten voor lange tijd negatief blijven?

In Denemarken is de rente reeds lange tijd negatief waarbij het een precedent vormt in de moderne economische wereld. Het is dan ook een voorbeeldcase geworden voor andere centrale banken wereldwijd wat de gevolgen zijn van een dergelijk economisch beleid in een gezonde economie.