Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 7336 tot 7340
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Nieuwe Belgische euromunt toont vermist kind

Dag van vermist kind - Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen komt ons land met een speciale 2 euromunt. Op de binnenzijde staat de afbeelding van een vermist kind en een verwijzing naar de website van Child Focus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Venezuela krijgt werkweek van 2 dagen

Begin deze maand maakte Maduro, de president van Venezuela, bekend dat Venezolaanse ambtenaren tot begin juni elke vrijdag vrij krijgen om energie te besparen. De energievoorziening van het olie-exporterende land leunt voor zeker 60 procent op waterkracht en wegens de droogte heeft het land al tijden een gebrek aan stroom omdat de grootste waterkrachtcentrale van het land niet op volle kracht kan draaien.

Ook had Maduro andere maatregelen aangekondigd die tot minder elektriciteitsgebruik moeten leiden, zo moesten vrouwen volgens de president stoppen hun haar te föhnen. Maduro gaf rond Pasen alle winkelcentra opdracht om aggregaten te gebruiken waarmee ze zelf stroom moeten opwekken. Winkels kregen het dringende verzoek om een uur eerder te sluiten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

RTL-Z in de goudkluis van de Nederlandsche Bank

Elianne Kuepers van RTL-Z mocht voor het programma Money Talks een kijkje nemen in de kluis van de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Aerdt Houben van de Nederlandsche Bank legt in de video uit dat de goudvoorraad dient als ultieme verzekering voor als er ooit iets gebeurt in het financiële systeem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Video: Zembla undercover in Saoedi-Arabië

Met gevaar voor eigen leven maken activisten en journalisten met verborgen camera opnamen in Saudi-Arabië. Als ze ontdekt worden, hangt er in het gunstigste geval een celstraf boven hun hoofd in het totalitaire islamitische land. Op de geheime opnames is te zien dat de lichamen van geëxecuteerde burgers buiten op straat tentoongesteld worden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Moet goud onteigend worden?

Met grote interesse en verbazing las ik vanmorgen in de Volkskrant het artikel getiteld ‘Moet goud onteigend worden?’. Het is geschreven door Peter de Waard en het gaat over het voorstel van obligatiebelegger Pimco om de centrale bank goud te laten kopen tegen een veel hogere koers.