Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7336 tot 7340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Yen gaat door het dak!

Als er iets is wat de financiële markten vandaag kunnen missen als kiespijn, is het een krachtige opwaartse beweging van de Japanse yen. En laat dat nu net hetgeen zijn dat zich momenteel voordoet. De yen lijkt volledig uitgebroken van de negatieve trend in de afgelopen jaren, en de yen-index is nu op weg naar de volgende technische weerstand op 100.

Het huidige niveau van yen hebben we niet meer gezien sinds het najaar van 2014, en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de stijging van de Japanse munt. Of moeten we zeggen, aan de afwikkeling van de yen carry trade. Dit mechanisme werd jarenlang gebruikt door grote institutionele beleggers om hun beleggingen te financieren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Moet je straks betalen om te sparen? Gerrit Zalm sluit het niet uit

Het is mogelijk dat mensen straks moeten gaan betalen om geld op hun bankrekening te zetten, als de Europese Centrale Bank (ECB) zou besluiten de rente in de eurozone nog verder te verlagen.

Hij waarschuwde donderdag voor de maatschappelijke gevolgen van zo’n negatieve spaarrente. De voormalig minister van Financiën vreest dat mensen dan meer contant geld in huis gaan bewaren, met het risico dat het aantal inbraken toeneemt.

Zalm heeft wel al langer kritiek op het rentebeleid van de ECB. Die houdt de rente al een tijd erg laag om de economische groei aan te jagen, maar banken hebben daar last van in hun verdienmodel. “Als we in een diepe recessie zouden zitten had ik er nog begrip voor kunnen hebben, maar de Europese economie groeit”, aldus Zalm, die vindt dat de ECB-maatregelen niet meer werken en inmiddels averechtse effecten vertonen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Het ideale salaris om gelukkig te zijn? Het bestaat.

Wist je dat meer geld je op een gegeven moment niet extra gelukkig maakt? Vorige jaar ontving Angus Deaton – econoom aan de Universiteit van Princeton – de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar armoede en ontwikkeling. Een deel van zijn onderzoek gaat over het perfecte salaris dat nodig is om gelukkig te zijn.

Angus Deaton deed onderzoek naar de levenskwaliteit van de laatste 100 jaar. Hoe evolueerde de levenskwaliteit na de globalisering, technologische revolutie en de opmars van de groeilanden. In dit onderzoek ging Deaton ook dieper in op de relatie tussen mens, geld en salarissen.

Deaton voerde zijn onderzoek samen met Daniel Kahneman, die in 2002 de Nobelprijs in ontvangst mocht nemen. Ze kwamen beide tot de conclusie dat geluk stagneert wanneer iemand meer dan €70.000 op jaarbasis verdient.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Negatieve spaarrente volgens Gerrit Zalm zeker mogelijk

Het is mogelijk dat mensen straks moeten gaan betalen om geld op hun bankrekening te zetten, als de Europese Centrale Bank (ECB) zou besluiten de rente in de eurozone nog verder te verlagen.

ABN Amro-topman Gerrit Zalm waarschuwde donderdag voor de maatschappelijke gevolgen van zo'n negatieve spaarrente.

De voormalig minister van Financiën vreest dat mensen dan meer contant geld in huis gaan bewaren, met het risico dat het aantal inbraken toeneemt. Of er daadwerkelijk een negatieve spaarrente komt, valt overigens nog te bezien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Door deze 2 fouten in de referendumwet zit het kabinet nu met een probleem

De politieke problemen waarmee het kabinet zich na de uitslag van het referendum geconfronteerd ziet, hadden voorkomen kunnen worden. Bij het opstellen van de Wet Raadgevend Referendum, die sinds 1 juli van kracht is, zijn door kabinet en onze wetgever fouten gemaakt die hebben gezorgd voor de huidige spagaat.

In de ogen van Van Schendelen zijn er twee fouten gemaakt. In de wet staat dat het volk kan worden geraadpleegd nadat een besluit is genomen. “Maar doe dat aan de voorkant van je besluit, dus vooraf. Dan kun je als politiek in de maat lopen met je eigen burgers.”

... “Bij dit EU-verdrag belast je ruim een half miljard EU-mensen met wat een klein vlekje aan de Noordzee zich in het hoofd haalt”, aldus Van Schendelen. “Draai het eens om: we zouden ontzettend boos zijn als bijvoorbeeld de Fransen zo’n streek zouden uithalen. Als je de boel op stelten wilt stellen, doe dat dan lekker in je eigen land.”