EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7341 tot 7345 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2016

Bewijs dat de Brexit gevolgen heeft voor de Britse vastgoedmarkt

Aan het einde van de maand juni stemde de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie. Opvallend bij dit besluit was dat voornamelijk de jongeren binnen de EU wilden blijven, en dat de ouderen juist duidelijk kozen voor een uittreding uit de EU. Sinds dat moment is er in het Verenigd Koninkrijk heel wat veranderd.

Als gevolg van de aanstaande uittreding uit de Europese Unie is de Britse economie in verval geraakt. Het consumentenvertrouwen heeft een flinke klap te verduren gekregen en de economen rekenen er op dat dit vertrouwen in de toekomst nog verder zal gaan afnemen. Daarnaast zijn er maar weinig Britse ondernemingen te vinden die op dit moment uitbreidingsinvesteringen durven door te voeren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2016

'Kostenpost van 2,6 miljard voor Japanse banken door negatieve rente'

Negatieve rentes van de centrale bank van Japan gaan de grootste drie banken van het land ongeveer 300 miljard yen (2,65 miljard euro) kosten in iets meer dan een jaar tijd. 

Negatieve rentes van de centrale bank van Japan gaan de grootste drie banken van het land ongeveer 300 miljard yen (2,65 miljard euro) kosten in iets meer dan een jaar tijd. 

Dit blijkt uit een rapport van de financi√ęle toezichthouder, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei zaterdag.

Sinds begin dit jaar hanteert de Bank of Japan (BOJ), de centrale bank, een negatieve rente op depositorekeningen van min 0,1 procent. Dit betekent dat banken geld moeten betalen om geld te stallen bij de centrale bank.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2016

Zo haal je, ondanks het gesnoei, toch het meeste uit jouw pensioen

Sinds 1 januari 2016 is de 'vaste' rentevoet van de rendementsgarantie van de groepsverzekering vervangen door een flexibele rentevoet. Gevolg: je verliest mogelijks een deel van je aanvullend pensioen. Veerle Michiels, senior juridisch adviseur bij SD Worx, geeft tips om de impact te beperken.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2016

Midden-Oosten en Afrika blijven één grote werkloosheidsval

Torenhoge werkloosheid in Afrika en het Midden-Oosten blijft een belangrijke drijvende kracht voor oorlogen, terrorisme en vluchtelingenstromen, staat te lezen in een nieuw rapport van het Berlijnse Instituut voor Bevolking en Ontwikkeling. Indien ondernemerschap in die regio’s niet wordt aangemoedigd en er geen vooruitgang gemaakt wordt op vlak van onderwijs en vrouwenrechten, zal de crisis de komende jaren enkel groter zal worden, luidt de waarschuwing van de onderzoekers.

Als het niet lukt om het economische tij in het Midden-Oosten en Afrika te keren dan zal de vluchtelingenstroom groter worden, waarschuwt het instituut. ‚ÄúDie toename verhoogt ook het risico op terroristische aanvallen en op een verplaatsing van de regionale conflicten naar Europa,‚ÄĚ zo staat er in het rapport.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2016

Nederland opnieuw een netto-importeur van aardgas

In mei 2016 exporteerde Nederland, volgens de cijfers van de JODI Gas World database, 3634 miljoen m³ aardgas: 500 miljoen m³ meer dan in mei 2015.

In mei 2016 exporteerde Nederland, volgens de cijfers van de JODI Gas World database, 3634 miljoen m³ aardgas: 500 miljoen m³ meer dan in mei 2015.

Maar in mei 2016 importeerde Nederland 3809 miljoen m¬≥ gas en dat was ruim 400 miljoen m¬≥ meer dan vorig jaar. Hieronder zie je de maandelijkse hoeveelheid ge√Įmporteerd aardgas over de laatste 5 jaar. De donkere doorgetrokken lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde over 12 maanden weer.

De aardgasimport was in mei 2016, net als vorig jaar groter dan de export. In mei 2016 bedroeg de netto-import van aardgas 179 miljoen m³.

Lees verder op Cassandraclub
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs