Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7341 tot 7345
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

2015 kende hoogst aantal stakingen in negen jaar

In 2015 werd 27 keer het werk neergelegd. Daarmee werd er het afgelopen jaar het meest gestaakt sinds 2006.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zondag bekend.

Bij de stakingen waren 42 duizend werknemers betrokken die gezamenlijk 48 duizend arbeidsdagen uit onvrede niet aan het werk gingen. Deze eeuw werd er alleen in 2005 (28 keer) en in 2006 (31 keer) vaker gestaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Het belang van scheepvaart in één afbeelding

Scheepvaart is vitaal voor de wereldeconomie aangezien 90% van alle goederenvervoer via schepen verloopt. In de twee afbeeldingen hieronder kunt u zich visueel voorstellen hoe belangrijk deze industrie wel is.

De scheepvaartindustrie heeft al betere tijden gekend. De wereldwijde economische vertraging en de daling van de grondstoffenprijzen hebben scheepvaartbedrijven de laatste jaren keihard geraakt. Naarmate de wereldhandel terugvalt (zwarte lijn), zakt de prijs van de Baltic Dry Index (paarse lijn) verder weg. De BDI geeft de kost voor het vervoeren van goederen over zee weer en kabbelt vandaag op het laagste niveau ooit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

7 Netflix documentaires over geld en business die je gezien moet hebben

Netflix biedt niet alleen super spannende series zoals ‘Orange is the new Black’ of ‘House of Cards’, je kan er ook interessante documentaires bekijken die je slimmer maken als het aankomt op geld en business.

Ieder van onderstaande 7 Netflix documentaires zouden nog beschikbaar moeten zijn en laten interessante verhalen zien met zeer waardevolle inzichten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 1 mei 2016

Japanse economie in het slop

De Bank of Japan heeft woensdag tegen alle verwachtingen in de markten zwaar teleurgesteld door geen uitgebreidere stimulusmaatregelen aan te kondigen. De rente, die enkele maanden geleden negatief ging, werd niet verder verlaagd en het opkoopprogramma van obligaties en aandelen voor 645 miljard euro per jaar bleef tevens ongewijzigd.

De directe gevolgen waren een lagere beurs en een hogere yen. De duurdere munt doet de economie nog eens extra pijn en deze komt al amper op dreef!

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 mei 2016

Hoofd bankentoezicht ECB bezorgd over lage rente

Danièle Nouy, hoofd bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank (ECB), zegt bezorgd te zijn over de gevolgen van de lage rente voor banken.

Dit zegt ze in gesprek met Het Financieele Dagblad. De lage rente staat “bovenaan de prioriteitenlijst”, aldus de toezichthouder.

De krant merkt op dat ze hiermee iets anders zegt dan centralebankpresident Mario Draghi. Hij verklaarde eerder nog dat de lage rente niet de winstgevendheid van banken onder druk zet.