Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 7346 tot 7350
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Spaanse bank Banco Santander schrapt tot 1.200 banen

De Spaanse bank Banco Santander is van plan tot 1.200 banen te schrappen en 450 vestigingen op zijn thuismarkt te sluiten. 

Dat melden bronnen bij de grootste bank van Spanje aan persbureau Bloomberg.

De bank zou woensdag gesprekken zijn begonnen met de vakbonden over het banenverlies.

Santander kondigde vorige week al aan een deel van zijn Spaanse vestigingen te willen sluiten om zo kosten te besparen en meer de focus te leggen op bankieren via het internet. Het concern heeft in eigen land ongeveer 24.000 mensen in dienst.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Nokia moet nu concurreren met Huawai, en schrapt 10.000 banen

Nokia broedt op plannen om tussen de 10.000 en 15.000 van de in totaal 104.000 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op gezag van niet nader genoemde bronnen bij de Finse fabrikant van netwerkapparatuur.

Nokia rondde eerder dit jaar de overname van zijn Franse branchegenoot Alcatel-Lucent af. Die krachtenbundeling moet bijna 1 miljard euro per jaar aan structurele bezuinigingen opleveren. Topman Rajeev Suri zou de plannen woensdag met de vakbonden hebben besproken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Hoe voelt het om rijk te zijn? 8 super jonge miljonairs leggen het uit

Mark Zuckerberg was miljardair op zijn 23e, maar dat is uiteraard eerder uitzondering dan regel. Toch zijn er veel jongeren die voor hun 25e al miljonair zijn. Er is een vraag op Quora “Hoe voelt het om miljonair te zijn voor je 25e?” waarop verschillende jonge miljonairs hun ervaringen delen.

We raden jullie aan om het volledige antwoord op Quora te lezen, maar BusinessInsider maakte alvast een handige samenvatting.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Merkel zet IMF voor het blok over Griekse schulden en vijf andere dingen die je moet weten

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft nog maar eens benadrukt dat Griekenland geen schuldenverlichting kan verwachten. Dat staat haaks op de positie van het IMF, dat voor het blok komt te staan. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Column Kees de Kort | Christientje is een beetje de weg kwijt

De negatieve rentes hadden per saldo een positieve uitwerking, stelt Christine Lagarde. Maar voor wie dan?

Het herstel van de wereldeconomie gaat te langzaam en blijft kwetsbaar, waardoor het gevaar van nieuwe tegenvallers is gegroeid, stelde IMF-baas Christine Lagarde dinsdag tijdens een toespraak in Frankfurt.

BNR-macro-econoom Kees de Kort: "Christientje heeft in een grote speech een paar uitspraken gedaan, met name over de wereldeconomie. Daarvan zegt zij: het gaat toch langzaam maar zeker de verkeerde kant op. Niet expliciet, maar ze is aan het voorsorteren op volgende neerwaartse bijstellingen van de wereldeconomische groei."